|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Seko Član

Pridružen-a: Pon 20 Avg 2007 18:11 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.09 Kraj: Žetale (Ptuj)
|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 6:14 pm Naslov sporočila: Ojačevalec 12V |
|
|
Hi,
Iščem kak KIT komplet ojačevalca (cena: do 30€), ki bi ojačal zvok iz MP3ja (oz. prenosnika) tolko da bi se na kaki manjši zabavi dalo poslušat, mora biti obvezno napajanje 12V ali manj. KIT pa iščem ker trenutno imam časa iskat komponent po trgovinah. Prosil bi za linke do trgovin (oz. do izdelka)
v naprej najlepša hvala
LP Nejc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nejc,
Eden iz med dobrih čipov z nizkonapetostnim napajanjem, ki daje dobre rezultate je TDA 1562. (Cena čipa se giblje nekaj čez 10Eur če se ne motim)
Varianta je tudi TDA2005, ki je cenejši (tudi moč je manjša)
Za kit komplete poglej v prodajni servis Sveta elektronike, Mogoče ima kaj tudi IC-elektronika (ki zastopa Wellemana) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Seko Član

Pridružen-a: Pon 20 Avg 2007 18:11 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.09 Kraj: Žetale (Ptuj)
|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
tanx, sem pogledal že problem je v tem ker na straneh nimajo nobenega opisa, te pa [slovenščina je zame španska vas] za vsak izdelek google preobrt okrog. našel pa sem nekaj teh bom kar linke dal:
link1
link2
link3
link4
link5
link6
link7
kateriga mi najbolj priporočate, napajanje 12V pa za moje zvočnike od stolpa:P
najlepša hvala
LP Nejc
EDIT: hvala admino da je uredil post |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Seko Član

|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
to sem tud našel sam ker trenutno nimam časa po trgovinah hodit sn mislo da bi kak komplet nabavo:P (reber drgač pa full zakon/uporabna tale tvoja stran), če nebom našo nobenega kompleta ti pišem za ploščke še enkrat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seko je napisal/a: |
to sem tud našel sam ker trenutno nimam časa po trgovinah hodit sn mislo da bi kak komplet nabavo:P (reber drgač pa full zakon/uporabna tale tvoja stran), če nebom našo nobenega kompleta ti pišem za ploščke še enkrat. |
Preberi Pravila na forumu! Naslednji zmazek leti brez opozorila v kanto! _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, lepo bi bilo, če bi pisal lepo slovensko...
Glede kit kompletov je pa tako, da niso prav poceni in se včasih splača v trgovini naročit material. Večina amaterjev pozablja, da nakup kit kompleta še ne pomeni nakup vsega materiala. V večini kit kompletov ni hladilnega telesa, če je zahtevano hladilno telo konkretne velikosti, delno zaradi same teže kit kompleta, predvsem pa zaradi cene, da je cena kit kompleta varljivo poceni. Če hladilnega telesa ni v kompletu, ti še vedno ostane nakup le tega, pa tudi če bi bil v kompletu, še ni nujno da bo ravno to hladilno tele najbolj ustrezno. Mnogi, ki kupijo kit komplet, tega sestavijo in poskusijo z zagonom kar brez hladilnega telesa ali pa to storijo z veliko premajhnim hladilnim telesom, posledice pa so mnogokrat dimni signali.
Glede na postavljeno vprašanje te teme priporočam 70W verzijo, torej TDA1562Q, ki sicer stane cca 10€ 1kos, je pa zelo enostavno vezje z malo okolnimi elementi, in ga je na objavljenem tiskanem vezju možno enostavno in lahko sestaviti, ker je vezje dovolj robustno. Kdor ne zmore sam narediti tiskanega vezja, ga lahko naroči, kdor pa ga zmore, pa ga lahko naredi po predlogi, lahko mi piše tudi za predlogo v visoki resoluciji za boljši print. O kit kompletih sem sicer razmišljal, ker pa je material z lahkoto možno dobiti v domačih trgovinah, se za sestavo kit-ov nisem odločil.
Edino kar bo treba postoriti je to, da naredim kakšno primerno in preprosto ohišje za ojačevalnik in ga tudi predstavim, za drugačno vgradnjo pa vsaj izberem primerno hladilno telo. Tega do sedaj nisem storil, ker se mi ojačevalnik zdi tako zelo preprost, da bi ohišje ali hladilno telo moral znati izbrati vsak sam. Tukaj pa je debata o tem ojačevalniku, kjer je govora tudi o napajanju. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni