www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AVR-NET-IO-Board
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.10
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2009 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno razpakiral kit komplet, ki sem ga kupil po načelu videno kupljeno. Kaj več napišem , ko bom zadevo sestavil. Cena kit-a je bila 20€. Kupljeno pa tukaj.
Sedaj grem študirat nemško dokumentacijo Evil or Very Mad

P4100038.JPG
 Opis:
Vsebina škatle
 Velikost datoteke:  408.89 KB
 Pogledana:  77 krat

P4100038.JPG

avr_net_IO_board.PDF
 Opis:
Dokumentacija.

Download
 Ime datoteke:  avr_net_IO_board.PDF
 Velikost datoteke:  2.37 MB
 Downloadano:  132 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2009 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

powr je napisal/a:
Z nemscino nisem ravno domac. Kaj tocno naj bi ta rec pocela?

Kako se pa vezje za reset fuse bitov obnese? Zna vse avrje?
Na prvi pogled mi zgleda zelo zanimivo.

Zlotal... Čipovja še nisem postavil. Testiranja se bom lotil jutri. Gre za netserver, ki omogoča preko lan omrežja upravljanje in nadzor nad 8 digitalnimi izhodi 4 digitalnimi vhodi ter 4analognimi 10bit-nimi vhodi. Ima tudi serijski vmesnik. Kaj več napišem jutri (če bo zadeva delala) Wink

Vezje za reset fuse-bitov sem do sedaj poskusil le na dveh različnih mikrokontrolerjih. Sicer bi moralo delati na večini. Koliko sem gledal, imajo vsi enak algoritem. Moram le dopoliti tabelo z "Signature Bytes" katere vezje prečita, ter po njih spozna za kateri mikokontroler gre ter tabelo s default vrednosti za posamezen mikrokontroler. Ko bom tabelo dopolnil bom pripel vse skupaj na forum.

P4100040.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  425.31 KB
 Pogledana:  24 krat

P4100040.JPG

a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.32
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2009 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo
Mogoče ti bo lažje z navodili v angleščini AVR NET IO
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.35
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 11, 2009 1:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:

Zlotal... Čipovja še nisem postavil. Testiranja se bom lotil jutri. Gre za netserver, ki omogoča preko lan omrežja upravljanje in nadzor nad 8 digitalnimi izhodi 4 digitalnimi vhodi ter 4analognimi 10bit-nimi vhodi. Ima tudi serijski vmesnik. Kaj več napišem jutri (če bo zadeva delala) Wink

V eni uri sem tudi sam zlotal zadevo, ker pa ne morem iti spat brez, da ne bi preizkusil, sem to tudi storil. Zadeva dela dobro, kolikor sem testiral do sedaj. Adc vhod in izhod- prižiganje ledice, deluje OK. Najprej sem povezal mrežni kabel direktno na računalnik, da sem lahko nastavil IP, sedaj pa dobro deluje tudi preko Routerja, skratka vredno 20€, več testiranja zjutraj, sedaj grem spat.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 11, 2009 2:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni deluje. Imel sem nekaj zagonskih težav. Vir napajanja, ki sem ga vzel je bil tokovno preslab. Napetost se je ob vklopu očitno sesedla. (če prav je bila potem normalna) Stvar ni delovala. Zjutraj bom dal gor še LCD ter naredil še kak test.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 11, 2009 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dodal še LCD.

P4110041.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  400.05 KB
 Pogledana:  33 krat

P4110041.JPG

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 11, 2009 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lotil sem se pisanja lastnega vmesnika. Orginalen je namreč zelo splošen.

Zadeva je še precej v "plenicah" Vseeno omogoča kar nekaj več stvari kot orginalni vmesnik. Robertos, lahko zadevo poskusiš.

- displej lahko prikazuje čas, datum ali temperaturo
- možno je vse izhode vključit oz. izključit na enkrat
- na AD4 sem dal LM35 prikaz temperature na vmesniku ter LCD-ju

(polja predvidena za AD kanale, razen 4 še niso aktivna)

IP je za enkrat fiksen 192.168.1.90 port 50290

AVR_server_zadnja_verzija.zip
 Opis:
Nova verzija 16.04.2009

Download
 Ime datoteke:  AVR_server_zadnja_verzija.zip
 Velikost datoteke:  254.48 KB
 Downloadano:  149 krat

Nazadnje urejal/a Silvo Čet Apr 16, 2009 6:40 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2009 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V glavnem končal lastni vmesnik za AVR-NET-IO-Board.

Pisano v Delphiju. Takole izgleda:

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dodal še en zavihek programu.
(če bo kdo kupil AVR-Net Borad, lahko dobi program)

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da sem na to temo dobil kar nekaj zasebnih sporočil, sem odprl novo temo. Če koga kaj zanima lahko vpraša tukaj.
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.21
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 4:19 pm    Naslov sporočila:  JA, Odgovori s citatom

Ja, fino!

20 E je prav privlačna cena, in tudi sam bom kupil tako napravo, za mojo izobrazbo.

Verjetno se bo odprlo kup vprašanj, ko ga dobim, ali pa se bodo trenutna vprašanja takrat odgovorila sama od sebe.

Trenutno me zanima, ali lahko program, ki ga dobimo v paketu zraven in se nahaja v M32 mikroprocesorju še kaj po svoji presoji predelamo, mu dodamo kaj svoje logike, .. in če ja, je to potem verjetno v C-ju, kaj ne?

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 5:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kake izvorne kode oz hex-a ni priloženega. To pa ne pomeni, da ne moremo "klonirati" oz nadgraditi orginalnega procesorja. Potrebujemo le orginalni program. Sam program zna tvoriti bootlader. Na vezju je ISP konektor preko katerega s pomočjo serijskega programatorja najprej naložimo bootlader ter ustrezno sprogramiramo fuse bite. (postavitve objasnjene v navodilu) Potem se preko serjske komunikacije z istim programom povežemo z bordom, ter sprogramiramo mikrokontroer. (Koda je očitno skomalirana v exe fajlu, saj ni potrebno nič drugega izvesti nadgradnjo programa)
Mikrkokontroler ter lan vmesnik komunicirata med sabo preko SPI. V podrobnosti ECN28J60 se zaenkrat še nisem poglabljal. Snel sem sicer dokumentacijo... ko bo čas, oz potreba po lastnem progamu...

Program v mikrokontrolerju je narejen splošnemu namenu. Ima 8 digitalnih izhodov, 4 digitalni vhodi (na 25 polnem konektorju) 4 analogni vhodi (na sponkah) Možnost izbire notranje oz exsterne reference. (jumper)
Priključek za lcd 2x16 4 bitna komunikacija. (10 pinski konektor na vezju)

Na vezju je 25 polni konektor. Razpored je podoben kot paralelni port PC-ja tako, da bo kak relejni vmesnik namenjen paralelnemu portu PC-ja pasal gor.

V priloženi dokumentaciji je tudi nabor ukazov, katere razume plošča. Na podlagi tega sem se tudi lotil pisati lastni vmesnik. S ploščo lahko komuniciraš tudi preko free programa PuTTYtel.

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.21
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 7:07 pm    Naslov sporočila:  Torej Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:

Program v mikrokontrolerju je narejen splošnemu namenu. Ima 8 digitalnih izhodov, 4 digitalni vhodi (na 25 polnem konektorju) 4 analogni vhodi (na sponkah) Možnost izbire notranje oz exsterne reference. (jumper)
Priključek za lcd 2x16 4 bitna komunikacija. (10 pinski konektor na vezju)

Na vezju je 25 polni konektor. Razpored je podoben kot paralelni port PC-ja tako, da bo kak relejni vmesnik namenjen paralelnemu portu PC-ja pasal gor.

V priloženi dokumentaciji je tudi nabor ukazov, katere razume plošča. Na podlagi tega sem se tudi lotil pisati lastni vmesnik. S ploščo lahko komuniciraš tudi preko free programa PuTTYtel.

Torej je samo izvajalnik ukazov - vklopi - izklopi, in javljalnik stanj, digitalnih in analognih. Sem si mislil, da je tako. Kakršno dodatno logiko, da bi mikroprocesor sam reagiral na neke pojave (vklopil kaj glede na stanje vhodov) bo težko vgraditi brez izvorne kode mikroproceosrjevega programa.
Jaz ga bi pred vsem rad povezal z RS485 mrežo mikroprocesorjev, ki jih imam po hiši, a to si mislim, ne bo šlo. Ne za 20 EUR.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spisat bo pač potrebno lastno aplikacjio. Mislim, da sem na netu celo zasledil primere za "tvoj programski jezik" Glede cene pa mislim, da za ta denar ne dobiš niti čipovja. Ravno zaradi tega razloga sem zadevo tudi vzel. Bom pa nasledjič vzel še eno. Tista bo izključno za eksperimetiranje ter mojo lastno aplikacjo. Vse kar bo potrebno, bo preštudirati microchipov ENC28J60.
bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.39
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tule si lahko pogledate podobno konfiguracijo kompletno z izvorno kodo. Prav možno, da so pri tem kitu uporabili programe s spodnjega linka Smile

http://tuxgraphics.org/electronics/

Glejte pod Avr ethernet device/web server

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Naslednja
Stran 1 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 471 dni