|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14666 Aktiv.: 62.10 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno razpakiral kit komplet, ki sem ga kupil po načelu videno kupljeno. Kaj več napišem , ko bom zadevo sestavil. Cena kit-a je bila 20€. Kupljeno pa tukaj.
Sedaj grem študirat nemško dokumentacijo
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
408.89 KB |
Pogledana: |
77 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
avr_net_IO_board.PDF |
2.37 MB |
Downloadano: |
132 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14666 Aktiv.: 62.10 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.32 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo
Mogoče ti bo lažje z navodili v angleščini AVR NET IO
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.35 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 1:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Zlotal... Čipovja še nisem postavil. Testiranja se bom lotil jutri. Gre za netserver, ki omogoča preko lan omrežja upravljanje in nadzor nad 8 digitalnimi izhodi 4 digitalnimi vhodi ter 4analognimi 10bit-nimi vhodi. Ima tudi serijski vmesnik. Kaj več napišem jutri (če bo zadeva delala)  |
V eni uri sem tudi sam zlotal zadevo, ker pa ne morem iti spat brez, da ne bi preizkusil, sem to tudi storil. Zadeva dela dobro, kolikor sem testiral do sedaj. Adc vhod in izhod- prižiganje ledice, deluje OK. Najprej sem povezal mrežni kabel direktno na računalnik, da sem lahko nastavil IP, sedaj pa dobro deluje tudi preko Routerja, skratka vredno 20€, več testiranja zjutraj, sedaj grem spat.
_________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 2:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni deluje. Imel sem nekaj zagonskih težav. Vir napajanja, ki sem ga vzel je bil tokovno preslab. Napetost se je ob vklopu očitno sesedla. (če prav je bila potem normalna) Stvar ni delovala. Zjutraj bom dal gor še LCD ter naredil še kak test.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dodal še LCD.
|
400.05 KB |
Pogledana: |
33 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lotil sem se pisanja lastnega vmesnika. Orginalen je namreč zelo splošen.
Zadeva je še precej v "plenicah" Vseeno omogoča kar nekaj več stvari kot orginalni vmesnik. Robertos, lahko zadevo poskusiš.
- displej lahko prikazuje čas, datum ali temperaturo
- možno je vse izhode vključit oz. izključit na enkrat
- na AD4 sem dal LM35 prikaz temperature na vmesniku ter LCD-ju
(polja predvidena za AD kanale, razen 4 še niso aktivna)
IP je za enkrat fiksen 192.168.1.90 port 50290
|
 Download |
Ime datoteke: |
AVR_server_zadnja_verzija.zip |
254.48 KB |
Downloadano: |
149 krat |
_________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Čet Apr 16, 2009 6:40 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Apr 12, 2009 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
V glavnem končal lastni vmesnik za AVR-NET-IO-Board.
Pisano v Delphiju. Takole izgleda:
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Apr 14, 2009 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dodal še en zavihek programu.
(če bo kdo kupil AVR-Net Borad, lahko dobi program)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2009 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da sem na to temo dobil kar nekaj zasebnih sporočil, sem odprl novo temo. Če koga kaj zanima lahko vpraša tukaj.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3356 Aktiv.: 14.21 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2009 4:19 pm Naslov sporočila: JA, |
|
|
Ja, fino!
20 E je prav privlačna cena, in tudi sam bom kupil tako napravo, za mojo izobrazbo.
Verjetno se bo odprlo kup vprašanj, ko ga dobim, ali pa se bodo trenutna vprašanja takrat odgovorila sama od sebe.
Trenutno me zanima, ali lahko program, ki ga dobimo v paketu zraven in se nahaja v M32 mikroprocesorju še kaj po svoji presoji predelamo, mu dodamo kaj svoje logike, .. in če ja, je to potem verjetno v C-ju, kaj ne?
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2009 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kake izvorne kode oz hex-a ni priloženega. To pa ne pomeni, da ne moremo "klonirati" oz nadgraditi orginalnega procesorja. Potrebujemo le orginalni program. Sam program zna tvoriti bootlader. Na vezju je ISP konektor preko katerega s pomočjo serijskega programatorja najprej naložimo bootlader ter ustrezno sprogramiramo fuse bite. (postavitve objasnjene v navodilu) Potem se preko serjske komunikacije z istim programom povežemo z bordom, ter sprogramiramo mikrokontroer. (Koda je očitno skomalirana v exe fajlu, saj ni potrebno nič drugega izvesti nadgradnjo programa)
Mikrkokontroler ter lan vmesnik komunicirata med sabo preko SPI. V podrobnosti ECN28J60 se zaenkrat še nisem poglabljal. Snel sem sicer dokumentacijo... ko bo čas, oz potreba po lastnem progamu...
Program v mikrokontrolerju je narejen splošnemu namenu. Ima 8 digitalnih izhodov, 4 digitalni vhodi (na 25 polnem konektorju) 4 analogni vhodi (na sponkah) Možnost izbire notranje oz exsterne reference. (jumper)
Priključek za lcd 2x16 4 bitna komunikacija. (10 pinski konektor na vezju)
Na vezju je 25 polni konektor. Razpored je podoben kot paralelni port PC-ja tako, da bo kak relejni vmesnik namenjen paralelnemu portu PC-ja pasal gor.
V priloženi dokumentaciji je tudi nabor ukazov, katere razume plošča. Na podlagi tega sem se tudi lotil pisati lastni vmesnik. S ploščo lahko komuniciraš tudi preko free programa PuTTYtel.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3356 Aktiv.: 14.21 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2009 7:07 pm Naslov sporočila: Torej |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Program v mikrokontrolerju je narejen splošnemu namenu. Ima 8 digitalnih izhodov, 4 digitalni vhodi (na 25 polnem konektorju) 4 analogni vhodi (na sponkah) Možnost izbire notranje oz exsterne reference. (jumper)
Priključek za lcd 2x16 4 bitna komunikacija. (10 pinski konektor na vezju)
Na vezju je 25 polni konektor. Razpored je podoben kot paralelni port PC-ja tako, da bo kak relejni vmesnik namenjen paralelnemu portu PC-ja pasal gor.
V priloženi dokumentaciji je tudi nabor ukazov, katere razume plošča. Na podlagi tega sem se tudi lotil pisati lastni vmesnik. S ploščo lahko komuniciraš tudi preko free programa PuTTYtel. |
Torej je samo izvajalnik ukazov - vklopi - izklopi, in javljalnik stanj, digitalnih in analognih. Sem si mislil, da je tako. Kakršno dodatno logiko, da bi mikroprocesor sam reagiral na neke pojave (vklopil kaj glede na stanje vhodov) bo težko vgraditi brez izvorne kode mikroproceosrjevega programa.
Jaz ga bi pred vsem rad povezal z RS485 mrežo mikroprocesorjev, ki jih imam po hiši, a to si mislim, ne bo šlo. Ne za 20 EUR.
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2009 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spisat bo pač potrebno lastno aplikacjio. Mislim, da sem na netu celo zasledil primere za "tvoj programski jezik" Glede cene pa mislim, da za ta denar ne dobiš niti čipovja. Ravno zaradi tega razloga sem zadevo tudi vzel. Bom pa nasledjič vzel še eno. Tista bo izključno za eksperimetiranje ter mojo lastno aplikacjo. Vse kar bo potrebno, bo preštudirati microchipov ENC28J60.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.39 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2009 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tule si lahko pogledate podobno konfiguracijo kompletno z izvorno kodo. Prav možno, da so pri tem kitu uporabili programe s spodnjega linka
http://tuxgraphics.org/electronics/
Glejte pod Avr ethernet device/web server
_________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 471 dni