www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

A Disk Read Error Occurred
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
manijak
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Avg 2005 20:19
Aktiv.: 0.31
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 5:49 pm    Naslov sporočila:  A Disk Read Error Occurred Odgovori s citatom

Ko sem ugašal računalnik sem med ugašanjem po nesreči zadel z nogo tipko reset

Sedaj ko prižgem računalnik mi napiše

A Disk Read Error Occurred
Press Ctrl+Alt+Del to restart
Ampak tudi to me pomaga.

Ima kdo rešitev?

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sodec po nekaj straneh odgovorov na isto vprasanje, ki so ga drugi zastavili na razlicnih forumih ( :google: ), si brcnil se v kaj vec kot samo reset tipko Rolling Eyes Kupi torej nov disk in v bodoce manj agilno brcaj naokoli.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
manijak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja prepričan sem da sem brcnil samo v reset tipko in še to zelo zelo na rahlo tako da se disk niti premaknil ni.

Star pa je 3 mesece

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Starost ne vpliva na (ne)obcutljivost na udarce. Glave prakticno drgnejo po ploscah ves cas delovanja in ni potrebno veliko, da zarijejo par mikronov globlje ...

Ce orodja za popravo filesystema (za instalacijskem CDju mora biti vsaj chkdsk) ne pomagajo oz. ce orodja za preverjanje delovanja (proizvajalci diskov jih ponavadi zastonj ponujajo na svoji strani) pokazejo, da je disk unicen, potem je unicen, ce pa ni, pa pac ni. Disk je pri tebi in nihce od nas ga ne more preveriti na daljavo - to bos moral narediti kar sam oz. placati nekoga, da bo to naredil namesto tebe.

Ce disk ni unicen, potem ga bo orodje kot je chkdsk morda popravilo (morda pa bo FS pokvarilo se bolj). Ce je unicen, pa se enkrat preberi resitev zgoraj Sad
Nazaj na vrh
manijak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat najverjetneje imas prav.
Poskusil sem s System Recovery Console pa do tam sploh ne pridem.
Poskusil sem s 4-imi cd-ji win xp pro pa tam pred inštalacijo ko napiše

Inspecting hardware ........... nevem točno kaj piše zašteka.

Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S pobiranjem podatkov z (delno) okvarjenih diskov imam nekaj izkusenj; ce oz. ko bos dokoncno obupal nad diskom in preden kaj sam dodatno unicis (!) ga lahko dostavis in ti bom poskusal spraviti z njega, kar se bo pac dalo (ce sploh kaj), ce ti je seveda kaj do tega.
Nazaj na vrh
manijak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jah tiste podatke ki sem imel lahko spet pvlečem iz interneta.
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poizkusi BartPE ali RIP. Prvi je life windows rescue CD, drugi pa je linux based. Rescue Is Possible. Vse se da dobit v priljubljenem spletnem iskalniku.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na splošno gledano imajo računalniki, ki so instalirani pod nivo mize (na tleh ali policah) skoraj vedno odtise. V glavnem so to odtisi nog, ali pa od metle (od čistačice)... Na dveh machinah v bližini poizkušam z nogo resetirati tipko, brez da bi brcnil škatlo. Ne gre. Resetira se šele takrat, ko se škatla že premika. Z brco bi šlo, vendar bi pri tem lahko krepnil disk.

Nauk: ni samo reset tisti, ki pokvari disk. Potrebna je še noga.

Jur
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tla odložim običajno stvari, ki so deležne manj spoštovanja z moje strani. Tiste, ki jih cenim, pa niti slučajno ne brcam.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, saj ljudje običajno talnih računalnikov ne brcajo namenoma, pa so kljub temu obrcani. Disku je pa vseno, z kakšnim namenom je bil brcnjen.

Jur
Nazaj na vrh
manijak
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brcnil sem tako kot bi s prstom pritisnil upam da si lahko to zdaj predstavljate.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jah... nick pove vse (joke)!
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš NTFS datotečni sistem, lahko poskusiš s programom GetDataBack for NTFS (emule) - meni je uspelo na ta način povrniti podatke z diska, le s šumniki v imenih je bil problem.
Seveda pa moraš to narediti na drugem računalniku + BIOS ti mora disk razpoznati!

LP, Grega
Nazaj na vrh
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.66
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2006 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam za takšna "servisiranja" Hiren's bootCD, zadnja verzija se mi zdi da je 8.4.
Kakor že samo ime pove je to boot CD, tako da vse programe zaganjamo s samega CD-ja in ne potrebujemo delujočega sistema. Na njem je ogromno programov (mislim da preko 40), od antivirusov, upravljanje particij, recovery, kopiranje diskov, testiranje diskov.....skratka super stvar.
Do sedaj najcenejša ponudba je na "muli" Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni