www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

JDM ponovno
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2004 10:00 pm    Naslov sporočila:  JDM ponovno Odgovori s citatom

Ob poplavi izpeljank omenjenega programatorja tole niti ni nekaj posebnega. Pripenjam ga bolj zaradi tega, da ga kam ne založim, mogoče pa vseeno komu pride prav. Ena od prednosti (vsaj zame) je ta, da za delo z njim ne potrebujem nobenega dodatnega napajalnega adapterja, ...

Lp, Frenki

pg5v2sch.gif
 Opis:
JDM shema
 Velikost datoteke:  16.6 KB
 Pogledana:  602 krat

pg5v2sch.gif

pg5v2r1.pdf
 Opis:
JDM opis

Download
 Ime datoteke:  pg5v2r1.pdf
 Velikost datoteke:  38.95 KB
 Downloadano:  262 krat

pg5v2r1pcb.pdf
 Opis:
JDM tiskanina

Download
 Ime datoteke:  pg5v2r1pcb.pdf
 Velikost datoteke:  19.42 KB
 Downloadano:  209 krat

pg5v2r1lay.pdf
 Opis:
JDM layout

Download
 Ime datoteke:  pg5v2r1lay.pdf
 Velikost datoteke:  24.94 KB
 Downloadano:  166 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marko-x
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21
Aktiv.: 1.38
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 02, 2004 2:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pozdravljen!

Sam nad JDM programatorji nisem glih najbolj zadovoljen, ker imajo precejšnjo nihanje napetosti, kar pa je problem pri programiranju. Še posebej me moti ker na določenih računalnikih ne dosežejo zadostne napetosti programiranja!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 02, 2004 5:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marko-x napisano seveda drži. Sam sem imel sicer zaenkrat problem z doseganjem zadovoljivih napetosti samo v primeru, ko sem ga poganjal na prenosnem računalniku, ki je tekel na baterije. Sicer pa z njim programiram vse pice, ki jih sam uporabljam in stvar dela. Price/performance razmerje je po moje takšno, kot ga težko dosega kak hoby programator. Idealno bi bilo sicer naredit kombinacijo JDM in napajanje iz USB porta (mogoče, če bo kaj časa za to). Zaenkrat se ga namreč še ne mislim odreči.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 02, 2004 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj imate še eno enostavno varianto JDM programatorja (enako shemo najdete tudi v knjigi Programirajmo mikrokontrolerje)

JDM_programator.jpg
 Opis:
Shema
 Velikost datoteke:  64.79 KB
 Pogledana:  225 krat

JDM_programator.jpg

jdm.zip
 Opis:
PCB narisan v Eaglu_4.11

Download
 Ime datoteke:  jdm.zip
 Velikost datoteke:  6.19 KB
 Downloadano:  56 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
alex007
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Dec 2003 0:19
Aktiv.: 0.24
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 03, 2004 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred več meseci sem si kot začetnik izdelal tak enostaven JDM programator, kot ga je prikazal ule, toda z njim sem jaz osebno imel zelo veliko problemov. En tak problem je bil, da mi programator ni obrisal PIC-a, zato ga ne priporočam. Kdor se odloča za izdelavo PIC programatorja, se mu izplača dati kak tolar več za material in si izdelati P16PRO ali pa ProPIC2 programator in bo stvar delovala sigurno. Jaz osebno programiram PIC-e na ProPIC2 programatorju in sem izredno zadovoljen.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 03, 2004 12:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha dobro da si povedal. Sicer imam že narejenga ker so bili elementi pač pri roki. Zdej se pa bom spravil delat tisto testno ploščo iz elektorja.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2004 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O programatorju, katerega strošek ne presega enega piva v kakem lokalu je nesmiselno debatirati ali je vsesplošno uporaben ali ne. Če ga uporabljaš občasno je to po mojem mnenju povsem primerna zadeva. Res je, da ne bo tekel vedno in povsod večinoma pa prav lepo dela. Sam še nisem naletel na PIC-a, ki ga z njim ne bi mogel zapisat.

Lp, Frenki

sl2.jpg
 Opis:
JDM programator
 Velikost datoteke:  142.91 KB
 Pogledana:  358 krat

sl2.jpg

Nazaj na vrh
trully1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20
Aktiv.: 0.91
Kraj: Železniki

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2004 8:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Da ne bom načenjal nove teme bi Frenka vprašal kako spravi textool podnožje v podnožje za IC-je? Ali mu stanjšaš nogice?

LP Matjaž
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2004 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Idea Vrjetno je nogicam prilotal žičke -vsaj tako sem storil sam.
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2004 8:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, ne nogice tega textoola kar lepo "pašejo" originalne v podnožje. Nič jih nisem tanjšal ali popravljal. Je sicer 28 pinski ampak za moje potrebe kar uporaben.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2004 1:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne bom odpiral nove teme bom vprašal kar tukaj.

Začel se bom ukvarjat z PIC-i in za začetek seveda potrebujem programator.
Na netu sem si ogledal razne sheme in izvlekel dva načina. Prvi, ki je opisan v knjigi SE ima GND od COM porta vezan na Vdd + procesorja, kar mi ni najbolj logično. Drugi pa ima GND - Vss procesorja skupaj z maso COM porta, kar se mi zdi bolj "normalno".

Katerega mi priporočate, ker se bolj ogrevam za drugo varijanto?

JDM1_Neg.JPG
 Opis:
JDM ver.1
 Velikost datoteke:  37.22 KB
 Pogledana:  114 krat

JDM1_Neg.JPG

JDM2_Pos.JPG
 Opis:
JDM ver.2
 Velikost datoteke:  38.75 KB
 Pogledana:  94 krat

JDM2_Pos.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2004 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osebno ti bi skoraj raje priporočil kak paralelni programator. Pri serijskih se dostikrat pojavi problem zaradi prenizke napetosti na com portu. Sicer ti priporočam izdelavo tistega, ki ga je pripel Frenki.
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 27, 2004 12:09 pm    Naslov sporočila:  Matjažu! Odgovori s citatom

Matjažu!

Jaz sem vzel še eno podnožje za ic-e, in nanj prilotal nogice od Textool-a. Sedaj ga lahko vtaknem kamorkoli.

Vilko
Nazaj na vrh
Martin_Krpan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Jan 2004 17:00
Aktiv.: 0.14
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 30, 2004 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem si izdelal tistega iz knjige "Programirajmo mikrokontrolerje" in sem imel z njim težave na PC-ju, kjer tečejo win XP. Težava se je pojavljala pri samem vpisu programa, saj mi ga je včasih zapisalo šele v petem ali šestem poskusu.
Sedaj pa sem si v delavnici namestil staro 486/100MHz, ter win 95 in deluje super. Pa še bolj praktično je, da je vse na enem mestu.

LP
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem sestavil JDM programator. Prav tega, kot ga je naredil Frenki. Sedaj me pa še to zanima, kateri program bo za ta JDM najbolj primeren?

Frenki zanima me kateri software uporabljaš v kombinaciji s tem programatorjem?

Hvala in lep pozdrav.

Matjaž
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni