www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ima kdo paralelni programator za mega16
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pirpy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Aktiv.: 3.27
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 9:53 am    Naslov sporočila:  Ima kdo paralelni programator za mega16 Odgovori s citatom

LP
po nesreči sem povozil fuse bite za isp in čip se ne odziva več.
Če ima kdo paralelni programator za atmega 16 v bližini Velenja naj mi prosim sporoči.
Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi priklopit na XTAL pin (ne vem točno katerega XTAL1 ali XTAL2, poskusi) kvarčni oscilator (ne kvarc, ampak prav oscilator), potem se da spet serijsko programirati prek ISP. Jaz se tako rešujem v teh primerih. Ta oscilator je tak v kovinskem ohišju 2x1 cm.

Lp

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.02
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš čas lahko narediš vezje z drugim mikrokontrolerjem, ki posreduje primerne ukaze in napetosti zaklenjenemu, da spravi RSTDSBL (ali nekaj podobnega, pišem na pamet) bit nazaj v prvotno stanje. Potrebno bo malo naštudirati datasheet.
pirpy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP
kaksne vrednosti oscilaor pa uporabljas in ali ga lahko priklopim na chip kar v STK200
da bi pa delal paralel programator za 1.5 k sit se pa ne izplaca
HVALA
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Med 1 in 8 MHz, vse bo dobro !
pirpy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem preizkusil vendar sta oba osc pina na 1 in oscilator ne naredi nič

ok rabi kdo atmega 16 zabrickan
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj si pa pocel z njim - kaj tocno si nastavil od fuse bitov ?
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pirpy je napisal/a:
ok rabi kdo atmega 16 zabrickan

Hmmm naj tole razumem kot izziv?

pirpy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2006 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj sem pocel z njim.
Naredil sem vezje ki uporablja porte a in c za izhode nakar ugotovim da štirih pinov ne morem kontrolirat zaradi jtag fuse-a vklopljenega, v ponyprog kliknem na ikono kjer je tista kljucavnica in vidim fuse in lock bite označim jtag in dam write
... ostalo je bilo pa ze povedano.
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni sta se nabrala ATmega8535L in ATmega32 'zabrickana'. Tudi jaz bi potreboval nekoga s paralelnim programatorjem. Sem pa iz Lj.

lp, Marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa JTAG-ICE ?
sundancer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da sem tudi jaz povozil fuse bite malo dvomim, da bi ga resil z JTAG-om. Niti ga nimam Sad

Bom poiskal na netu nacrt za JTAG in cez vikend poskusil zadevo ozivet. Iscem pa vseeno koga, ki mi lahko pomaga.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.siwawi.arubi.uni-kl.de/avr_projects/evertool/
sundancer
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce prav razumem potrebujem le tisti del okrog ATmega16 ?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne.. tam je kompleten načrt za debuger - programator, ki deluje preko JTAG. Uporabna stvar.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni