www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup tiskalnika Samsung vs. Minolta

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2009 1:54 pm    Naslov sporočila:  Nakup tiskalnika Samsung vs. Minolta Odgovori s citatom

Če bo še kdo kupoval tiskalnik, mu lahko tole pride prav.

Ker mi je v starem HP-ju zmanjkalo tonerja, nov pa je skoraj toliko kot sam tiskalnik (vem da v originalnem ni toliko barve kot v novem), sem se odločil da nabavim novega. Sem poskusil tudi z obnovljenim tonerjem, pa nekako nisem bil zadovoljen.

No ker pač nabavljam novega, sem se odločil da pa naj bo barvni in sem pač vzel najcenejšega (Samsung CLP-315). Ko sem ga doma preizkusil sem opazil, da površine niso popolnoma pokrite (glej sliko). Na srečo se je dalo v BIGBANG-u zmenit za menjavo. Sedaj imam Konico Minolto Magicolor 1600W, tu pa je izpis dosti boljši (spet glej sliko).

Toliko za informacijo, če bo še kdo nabavljal.

LP

Samsung.JPG
 Opis:
Izpis na Samsungu CLP-315
 Velikost datoteke:  220.27 KB
 Pogledana:  18 krat

Samsung.JPG

Minolta.JPG
 Opis:
Izpis na Konici Minolti magicolor 1600W
 Velikost datoteke:  188.42 KB
 Pogledana:  19 krat

Minolta.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.12
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2009 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A tale tiskanina je za ATMega8 ?

Drugače pa ja, razlika je očitna.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Slemi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2009 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
A tale tiskanina je za ATMega8?

Za osmico je ja. Trudim se s PWM-jem za RGB ledice.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.14
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 28, 2009 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hecno
Meni pa samsung ML-2010 dela super. Povezave 10mils pridejo brez problema. Sedaj, ko sem nafilal neoriginalni toner pa ni več to, kar je včasih bilo....

p.s. za one ki mislijo, da je bolje kupiti nov printer kot toner.
v novem printerju je 1/3 kartuše. Se pravi če kupiš nov toner (cena skoraj tiskalnika) ti ni potrebno kupit 2. novih tiskalnikov, kateri so samo kup smeti in popolnoma brez vrednosti.
Lepa trgovska finta ni kaj reči.... Neutral

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slemi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 28, 2009 10:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No kot sem rekel. Hotel sem imeti barvni tiskalnik. Ta ki ga imaš ti je črno bel in verjamem da deluje bolje. V novih tonerjih recimo od samsunga, ko smo ravno pri njem, je 70% tonerja in ne 1/3. Tako vsaj piše na njihovi strani.

LP
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.14
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 28, 2009 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj ga je imel 1/3 preverjeno. Stiskal je okoli 1000 strani. Za novega pa piše, naj bi zdržal 3000.
No to drži, da si ti hotel barvnega ne oporekam nakupa. Samo napisal sem v vednost, ker nekateri vidijo samo ceno tonerja in ceno tiskalnika. Saj pri inkjet tiskalnikih je podobna zgodba.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.83
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2009 7:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

samo za informacijo - kosem jaz par let nazaj kupil barvni laser konica minolta 2500W, je imel vse 4 tonerje polno nafilane. Res pa je da je bil drag glede na zdajšnje poceni laserje (okoli 77.000 SIT). Deluje pa super - za izdelavo PCB, mislim (no, tudi drugače Smile )
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 486 dni