|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 9:45 pm Naslov sporočila: Samodejen zagon programa |
|
|
Zanima me predvsem za winXP, na katerem je narejenih več Accounotv. Kaj bi bilo možno narediti, da se po resetu računalnika samodejno zažene program pri nekem uporabniku, čeprav se ta ne ponovno prijavi?
Gre namreč za program, ki beleži meritve pridobljene preko interneta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
poskusi v registru na spodnji lokaciji nastaviti za vsakega uporabnika posebej
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
ali pa globalno
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj to naj bi delovalo tudi, če se noben uporabnik ne prijavi in po resetu opride le do okna, kjer izbiramo uporabnika?
Jaz sem mislil, da to deluje le, če se nekdo prijavi v računalnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
egomez je napisal/a: |
Kaj to naj bi delovalo tudi, če se noben uporabnik ne prijavi in po resetu opride le do okna, kjer izbiramo uporabnika?
Jaz sem mislil, da to deluje le, če se nekdo prijavi v računalnik. |
uh oprosti nisem natačno prebral  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napravi bljiznico in jo skopiraj v :
C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa scheduler?
Sheduled deluje tudi, če ni nihče prijavljen. Pri nastavljanju moraš nastaviti uporabnika in njegovo geslo pod katerim imenom se bo naloga izvedla. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
robert je napisal/a: |
Napravi bljiznico in jo skopiraj v :
C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup  |
Mogoče sem pomankljivo napisal, samo nisem hotel dolgovezit.
Da bo to delovalo, se moraj vsaj kdo prijaviti v sistem. Pa še želel bi, da če se kdo drugi prijavi, da njemu tega programa ne zažene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Highlag je napisal/a: |
Kaj pa scheduler?
Sheduled deluje tudi, če ni nihče prijavljen. Pri nastavljanju moraš nastaviti uporabnika in njegovo geslo pod katerim imenom se bo naloga izvedla. |
Aha, zveni zanimivo. Grem pogledat, kaj se da nastavit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 20, 2006 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Program prijaviš kot Service in ga potem označiš da je njegov zagon Automatic.
Kako to narediti, pa je opisano TULE
Deluje na NT, 2000, XP, 2003 ....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Pet Jul 21, 2006 12:09 am Naslov sporočila: |
|
|
@bungee:
Za enkrat sem naredil s shedulerjem in zgleda, da deluje kot si želim. Če pa se bo izkazalo, da "to ni to", pa bom poskusil še tvoj predlog.
Hvala vsem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Jul 21, 2006 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da če v Schedulerju nastaviš pogoj Startup (in ne Log-on), se program zažene, ampak ne naredi GUI. Torej ga ne vidiš! Tudi če programu nastaviš tvoj username in password, ko se prijaviš, ga ne boš videl. Ker password rabi samo za to, da ima "dovoljenje" za zagon in da pridobi določene pravice za branje/pisanje po fajlih.
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Sob Jul 22, 2006 1:46 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Mislim, da če v Schedulerju nastaviš pogoj Startup (in ne Log-on), se program zažene, ampak ne naredi GUI. Torej ga ne vidiš! Tudi če programu nastaviš tvoj username in password, ko se prijaviš, ga ne boš videl. Ker password rabi samo za to, da ima "dovoljenje" za zagon in da pridobi določene pravice za branje/pisanje po fajlih.
LP |
Res je. Ko se prijavim ne vidim grafičnega dela programa. Vendar če pogledam pod processes vidim, da je program odprt. Ker pa mi ta program le pridobiva podatke iz nekega oddaljenega računalnika in jih zapisuje v neko datoteko, GUI-a sploh ne rabim. Tako da za enkrat mi deluje kot sem hotel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni