www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

STIKALNI NAPAJALNIK 0-30V 0-5A
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
podboj
Član
Član



Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 10:48
Prispevkov: 1251
Aktiv.: 11.75
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 25, 2006 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj sem odstranil vso dodatno elektroniko in vezje je zdaj kot originalno, le da je namesto uporovnega delilnika potenciometer. Tokovno regulacijo sem odstranil, ker se mi ne da vrtati luknj v ohišje za dodaten potenciometer in led diodo, pa tudi vezje je zdaj malo manjše. Včeraj mi je uspelo skurit switcher od printerja. Zaporedno sem priklopil 3 žarnice 12V 45W. Switcher je delal eno minuto in ko sem se že čudil, kako malo se greje, mi je prebilo tranzistor in triak. Ni neke pretirane škode, ker imam še dva podbna switcherja, verjetno nekoliko močnejša (Varovalka za 35V je 4,5A) Smile

Razmišljam pa da bi vse skupaj montiral v ohišje od računalniškega napajalnika

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
branko47
Član
Član



Pridružen-a: Sob 07 Jan 2006 10:10
Prispevkov: 164
Aktiv.: 1.54
Kraj: Pozarevac

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2006 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Silvo:
O tem sem že enkrat spraševal - ima kdo kak načrt svitcherja z omrežne napetosti na recimo 30V /3A katerega bi lahko uporabil namesto klasičnega transformatorja?

Mogoče tole bo kaj pomagalo.
www.qrp4u.de/docs/en/smps_new/
lp,
branko47
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 16:09
Prispevkov: 12613
Aktiv.: 118.44
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2006 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branko, tole je zanimivo. Hvala za povezavo.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borisz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 21:04
Prispevkov: 4747
Aktiv.: 44.57
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2006 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, čakam na rezultate.

lp

Boris

_________________
"It is never too late to have a happy childhood ."
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 16:09
Prispevkov: 12613
Aktiv.: 118.44
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 27, 2006 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boris, ne vem če se bom te stvari lotil. Moti me kar par stvari. Zadeva je dokaj "zakomplicirana". Ni mi všeč, da je še vedno potreben en 50Hz trafo. Rad bi kaj enostavnega kot tale na priloženi fotografiji. gre za 12V /80W switcher za halogenske luči. Na njem ni nobenega čipa. Enkrat sem že spraševal - glede na to, da je na forumu od takrat nekaj novih članov, še enkrat. Zanima me, če ima kdo načrt - predvsem podatke za trafo. Ostalo ni problem prerisat. Očitno je tole izdelovala Iskra. Kupil pa sem ga nekoč na razprodaji v Čipu v MB. za 1000 sit.



_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član



Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 10:48
Prispevkov: 1251
Aktiv.: 11.75
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 05, 2006 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem poleg še nekaj čipov ki sem jih naročil iz dallas-maxim -a naročil še MAX8576 - driver za mosfete za dc-dc pretvornik. Vhodna napetost 28V, izhodna od 0,6V do 25V, tok do 15A. 28V bom jemal iz predelanega računalniškega napajalnika

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damjane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 23 Nov 2004 21:45
Prispevkov: 107
Aktiv.: 1.00
Kraj: Maribor-Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 06, 2007 7:28 am    Naslov sporočila:  L296??? Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Imam namreč en problem. Izdelal sem stikalni napajalnik z L296HT (horizontalni), ta IC sicer ni programibilni (eksterno tokovno nastavljivi) kot L296P. Problem je sledeč, da mi regulator precej prej odklopi izhod. Sestavil sem najbolj preprosto shemo iz datasheeta, z izhodno napetostjo 5.1V. Vezje preveril nekajkrat, zamenjal tuljave.. in isto. Na izhod sem dal upor 51 Ohmov, tok je bil nekje 0.1A, pa mi je zadeva že odklaplala. Kasneje sem priklopil na vhod, v upanju da bo stvar delovala, ker bi imel morbit preslabo tokovno zmožnost z prejšnjim usmernikom, PC usmernik 12V/8A.
Je imel, ali ima kdo iste težave s tem regulatorjem?

Rad bi naredil step-up konverter iz 10-15V na cca. 25V/4A. To mi je z omenjenim regulatorjem tudi uspelo, a ko sem vhodno napetost spreminjal, se je spreminjal tudi izhod, zakaj? Prav tako mi je tokovna zaščita izklaplala predčasno. Vezje sem prav tako sestavil po datasheetu (Application note). V vsakem primeru je stvar delovala, le če sem priklopil gor malo breme, se je izhod kaj hitro sesedel.

Sumim na defektni regulator, čeprav je povsem nov, kupljeni v HTE (MB). Skuriti ga nisem mogel, saj sem delal z malimi tokovi, izhod pa mi je izklopil že pri cca. 100mA, prav tako imam usmernik z tokovno omejitvijo.

_________________
Hvala
LP, D
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 15:53
Prispevkov: 2578
Aktiv.: 27.60
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Boris, ne vem če se bom te stvari lotil. Moti me kar par stvari. Zadeva je dokaj "zakomplicirana".


http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/167459/POWERINT/TOP250Y.html

Sem imel na testu stikalnik na tej osnovi in je delal nekaj časa ok, potem pa ne več. Nisem se pa tedaj poglabljal notri. Z njim sem napajal D mos 240W mono ojačevalec.

Imam pa dva 28V, vezana , da dobim +-28V, z njima napajam GC ojačevalnik- to dela pa odlično že dolgo časa. Dobil sem pri EYRA doo
lp
Robi

_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kulega
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:05
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.01
Kraj: Butale

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 9:27 pm    Naslov sporočila:  usmernik 5V 2A Odgovori s citatom

Ima kdo načrt za čimmanjši usmernik 230V/5V 2A. Rad bi ga spravil v škatlo za filanje akumulatorčkov Ni-Mh - prenosno varianto.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sortaj
Član
Član



Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 20:51
Prispevkov: 809
Aktiv.: 10.74
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pozdravljeni!

naredil sem ta stikalni napajalnik. Dušilko sem previl z žico 0,90-30 ovojev in z instrumentom izmeril L=103 mi H, na vhod sem dal upor 1k Omega /5W.
Mostič se ne pregreva (na hladilnem rebru), dušilka se tudi ne, na LM-ju je tudi hladilno rebro (verjetno premajhno-po nekaj minutah se začne bolj greti) ca. 5x5 cm. Scinil sem vse skupaj, pa ne dela...sveti LED dioda.

kakšne ideje, kaj bi bilo narobe?
spoje sem pregledal...

lp

_________________
Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sortaj
Član
Član



Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 20:51
Prispevkov: 809
Aktiv.: 10.74
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nekaj sem preverjal...LED ne sveti več...
nekako se mi zdi, da je šel LM...vendar tudi negativne napetosti ni! na vhodnem kondenzatorju je napetost ca 31V, vezje sem naredil brez signalne LED... , skratka-napetost je samo na vhodnem kondenzatorju in uporu 1k/5W.
ne vem, kaj je narobe... Sad

lp

_________________
Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stran 6 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 819 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group