www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Obisk foruma
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
infrared
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54
Prispevkov: 179
Aktiv.: 0.80

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2003 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne Silvo ne gre se zato da se bi kaj skrivalo, kaj takega nima smisla , samo če si prebereš "kritike" oziroma težave na katere s(m)o naleteli na elektronu, pa tudi tu, se mi zdi smiselno , da se poizkusi kaj spremeniti. Ne sprejmi to kot provokacijo , vendar mislim , da si član take skrite skupine , nam nevidne (moderatorji) pa zaradi tega ni nič narobe, samo Frenki ima lažje delo.
To pa je tudi namen , da z pogovorom ,če se da poiščemo boljšo opcijo od obstoječe , pa naj me Frenki popravi , če ni ravno zaradi tega napravil ta forum.
L.P. infrared
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14555
Aktiv.: 65.28
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2003 7:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skupina "Moderatorji" ni skrita v njej sva trenutno jaz in Frenki. Imava le večje pravice kar se tiče administracije foruma.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14555
Aktiv.: 65.28
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2003 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prilogi - izgled mojega okna. Spodaj vidiš tiste pravice, ki jih ostali uporabniki nimate.


admin.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  158.51 KB
 Pogledana:  30 krat

admin.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matej
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00
Prispevkov: 270
Aktiv.: 1.21
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2003 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo naj ti povem, da popolnoma delim mnenje s tabo!!!Mimogrede tudi sam dostopam preko klicne linije in tudi sledim forumu.Večer si vzamem malo časa in pogledam kaj ste napisali novega.Od prejšnega dneva pa si vsak zapomni kaj se je dogajalo!Tako ,da pol dokaj dobro vem kaj ste že debatirali in kaj ne.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14555
Aktiv.: 65.28
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2003 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaprtega foruma nima nap. niti Mobisux niti Siol, če prav imajo le ti pazi online več obiskovalcev kot jih mi premoremo v celem dnevu Confused . Za privatne debate, če je komu všeč na forumu obstjajo zasebna sporočila. Tukaj pa vsaj mislim, da je frenki enakega mnenja ne bomo nikoli kaj "zapirali". Še enkrat debate kot kako priti v kak servisni menu, kako naviti trafo, kako izračunat dušilko ....itd ni kršenje avtorskih pravic ter to na forumu NE BO nikoli cenzurirano.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 6555
Aktiv.: 29.40
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2003 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dajmo prekinit s tem prepirom, ker vse skupaj ne pelje nikamor. Dejstvo je, da sem že pred časom odprl diskusijo o tematski razdelitvi, pa stvar ni bila toliko zanimiva da bi se razvila diskusija na to temo. Sedaj pa razmišljamo o grupiranju v neke skupine - na podlagi česa pa? Zadnje čase se je obisk foruma res precej povečal - skoraj 50 obiskovalcev imamo dnevno Wink. Kakorkoli debatiramo, forum se še niti dobro razvijati ni začel. Če pogledam še malo uporabniško statistiko - sortirano po številu prispevkov - več kot dvajset prispevkov ima trenutno 18 uporabnikov. Za ostale lahko mirno rečem, da zaenkrat forum pasivno spremljajo ali pa so trenutno potrebovali kako datoteko in so se registrirali da si omogočijo download. Je pa po drugi strani res, da nekih izpadov ne beležimo in tisti ki sodelujejo, sodelujejo resno in strokovno. Če še teh nekaj zapremo v neko nevidno kletko-skupino bomo naredili privatni forum.
Naredil sem skupino "moderatorji", ker mi to omogoča enostavnejši način administracije foruma. Skupina ni skrita, le zaprta je iz enostavnega razloga - privilegij dodeljevanja moderatorskih pravic sem zadržal zase.
Če strnem vse skupaj - obstaja še kar nekaj neizkoriščenih možnosti za strukturiran razvoj foruma brez potrebe po ustvarjanju nekih zaprtih skupin, ki se mimogrede niti na mnogo večjih forumih podobnega tipa niso najbolje obnesle, zato predlagam da izkoristimo ponujeno, če pa bo na forumu kdaj recimo 150 online uporabnikov Wink sem prepričan, da se bodo našle tudi učinkovite rešitve za udobno delo.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14555
Aktiv.: 65.28
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2003 6:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki,
Popolnoma se strinjam s tabo. Vsak registriran uporabnik ima možnost "zasebnih sporočil" Tisto kar smatra, da ni za javno debato pač lahko z "določenim" uporabnikom kontaktira pod "zasebno". Z drugega konca ne razumem kaj bi skrival ? Infrared ali Iskra lahko razložita kaj je tukaj spornega da ni za "javnost".... Forum je tudi tematsko kar lepo razdeljen, tako da ni zmede. Frenki mogoče bi predlagal, da odpreš še en topic na temo servisa RTV,VCR,DVD ter gospodinjskih strojev v prihodosti bom skušal pridobiti še kakega res dobrega RTV serviserja ter serviserja gospodinskih strojev (imam kar nekaj dobrih kolegov na teh področjih a večina dobrih je običajno prezasedenih ter za razne debate na forumih nimajo časa Sad zal take že na telefon težko dobim)

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član



Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Prispevkov: 2279
Aktiv.: 10.22
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2003 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam glede zaprtosti foruma, to je nekako brez veze, saj tiste stvari ki naj po nekaterih mnenjih ne bi bile za v javnost, lahko enostavno pošiljamo po privatnih sporočilih ali e-mailih. Če je pa na primer način vstopa v nek servisni meni ali kaj podobnega res "top secret" pa ne bo ravno držalo, saj se marsikaj najde na internetu in ne samo na enem mestu, res da je treba bolj iskati, vendar najde se, tako da je neka taka informacija objavljena na forumu le olajšano delo, ponavadi skupaj s še kakšno idejo ali izkušnjo.
Torej namen foruma je, da je napisano vidno vsem, če pa ima kdo tako informacijo ki ni za v javnost, pa naj jo obdrži zase.
Namesto skupin, se mi zdi bolje, da je tematska razdelitev foruma narejena tako, da so tematike take, da skupine sploh niso potrebne, ampak si lahko vsak samo zamisli skupino in s tem pač brska samo po tistih tematikah ki so zanj zanimive, po želji pa so mu dostopne tudi vse ostale tematike. Mislim pa da je največ potrebno narediti prav pri osveščanju uporabnikov, naj se strogo držijo pravila, da je potrebno uporabljati naslove tem, ki veliko povedo in so hkrati kratki, prav tako pa tudi to, da teme odpirajo v čimbolj primernem tematskem delu foruma, da kasneje ni zmešnjave. Za primerjavo bom dal kar elektro-n : največ napak delajo novi člani, ki novo temo kar brez veze odprejo, po možnosti še v napačen forum, naslov teme pa tak, da ne pove skoraj ničesar. Kolikor vem, dolžina naslova teme ni tako grozno omejena, tako da ni potrebno da naslov vsebuje samo eno besedo in kup klicajev ali vprašajev. O tem kakšen naj bo naslov, bi bilo mogoče vredno razpravljati, saj naslov lahko zelo veliko pove. Moderatorji imajo možnost naslov tudi popraviti, če ga pač uporabnik ni izbral vsebini primerno. Na elektro-n večkrat prakticiram, da spremenim ali večinoma dodelam naslov, če se mi zdi, da je slabo izbran. Seveda naj dolžina naslova ne bi bila pretirano dolga.
Torej, po mojem mnenju, skrbno izbrane tematike in lepi naslovi bi še najbolj pripomogli k preglednosti foruma.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
infrared
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54
Prispevkov: 179
Aktiv.: 0.80

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2003 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot sem že napisal , ni govora o kakšnih zaprtih skupinah ali o bojazni za "odtekanje " informacij. To so spoznali tudi na Elektro-nu in odpravili vse ovire za linke na ta forum. zapiranje v smislu skrivanja je nespametno in nepotrebno, s tem se strinjam , posebno pa še na tem forumu , saj je njegov namen popolnoma jasen, daleč od kakšne zaprtosti .
Je pa tudi reber nakazal problem , na katerega sem hotel opozoriti, to pa je : nerodnost nekaterih piscev , ki ne vedo kam naj kakšen post dajo. Mislim da on to večkrat podoživlja na Elektronu.
Da se vrnem nazaj na temo , saj nam vedno uide na te zaprte skupine , čeprav ni govora o tem.
Najbolje da dam predlog , pa da ga ocenite:

Da bi bilo lažje spremljanje določenih zanimivih tem v elektroniki, da bi tudi začetnikom na določenem področju to bilo olajšano, predlagam , da določen del foruma zapremo za dajanje prispevkov. Da ne bo razburjanja bom to razložil na primeru>>

PICI (samo za primer)
Silvo je začel šolo programiranja picev v assemblerju, odlična zadeva , kar nekaj strani vprašanj in predlogov se je nabralo, to je zelo dobro .

Jaz predlagam , da vzporedno odpremo to isto temo (bolj v obliki e-knjige) kjer bi skupina , ki to obvlada , sistematsko urejevala, od osnov , pa navzgor. Enostavno najprej bi postavili , kaj potrebujemo za normalno spremljanje te "šole" - testna plošča , programe , orodja itd- vse argumentirano z slikicami (priponami) . Dalje pa bi to "knjigo" nadgrajevali z primeri , ki bi jih "obdelovali na odprtem delu.
Ta "zaprti" del , bi samo pobiral najboljše z odprtega dela , skupina bi se potrudila , da bi dodala čimveč praktične razlage , ter pazila , da bi se gradivo "čitalo kot Confused recimo učbenik" . Mislim , da bi na tak način vsem obiskovalcem omogočili zelo kvaliteten pregled dogajanja na tem področju , jih pravilno usmerilo , ter pripravilo za " pametna " vprašanje , ki še niso bila postavljena na tem delu.
Predlagam samo to , da ohranimo forum tak kot je , odprt ,hkrati pa poizkusimo teme (vsaj nekatere , najzanimivejše ) sistematsko urediti , dopolniti , tako , da bodo tudi začetnikom omogočile popolno vključitev v razpravo.
Zavedam pa se , da je to dodatno delo za vse tiste , ki na ta forum dajo največ in jih na nek način z tem še dodatno obremenimo.
Kot vidite predlagam samo to , kar že v bistvu imamo , skupino pa potrebujemo zato , da bo delo kvalitetno opravljeno.
Razumljivo , da bo "zaprt " del viden vsem , samo zaradi urejenosti , ne bo mogel vsakdo pisati po njemu , bo pa vsakdo dobil temo sistematsko urejeno in logično razporejeno.
Upam , da vas nisem preveč utrudil , vendar smatram da je to lažje začeti sedaj , na začetku , kot pa na koncu , kot naprimer na Elektronu.
L.P. infrared
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 14555
Aktiv.: 65.28
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 17, 2003 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Da bi bilo lažje spremljanje določenih zanimivih tem v elektroniki, da bi tudi začetnikom na določenem področju to bilo olajšano, predlagam , da določen del foruma zapremo za dajanje prispevkov.


Nič ne bomo zapirali forum bo ostal tak kot je pa, če se ga še tako trudiš spremeniti. Od sedaj dalje pa je zaprt tale post (razen če frenki ne misli drugače) zaradi brezplodne debate, ki se je mimogrede začela na EN končal pa jo bom jaz tukaj ...pika


Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 74 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group