|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
strobos Član
Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.17 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sre Maj 18, 2011 6:03 pm Naslov sporočila: Adept - no map file found? |
|
|
Začel sem z x-boardom (XC2C256). Xilinx ISE web pack je verzija 13.1. Potem pa z Adeptom želim zapeči program v cpld-ja, pa mi javi tole:
Preparing to program XC2C256...
No map file found. Xilinx ISE must be installed.
Programming Failed.
Initialize chain pa deluje. Kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
aly Član
Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 41.02 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Maj 18, 2011 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Huh.
Malo sem že ven iz tega posla, pa vendar...
Ko daš inicializacijo verige, ti pravilno razpozna vse nanjo priključene čipe?
.BIT fajl za programiranje ali .MCS je (za ...PROM) oziroma ustreznega za CPLD imaš zgeneriranega?
Preglej verigo pri bildanju, če je vse ok in ni kakih čudnih warningov ter da imaš Target pravilno nastavljen. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding |
|
Nazaj na vrh |
|
|
strobos Član
|
Objavljeno: Sre Maj 18, 2011 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prepozna XC2C256 kot edini čip. Končnico datoteke zahteva *.jed, ki jo ISE tudi zgenerira.
Pri reportu je tale warning:
[Warning]:Cpld - Unable to retrieve the path to the iSE Project Repository. Will use the default filename of 'PrvaVaja.ise'.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
strobos Član
|
Objavljeno: Čet Maj 19, 2011 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bi mogoče moral prvo inštalirat ISE in potem Adept ali je vseeno?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
strobos Član
|
Objavljeno: Čet Maj 19, 2011 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probal na novo inštalirat. Adept že pri inštalaciji tečnari, da Xilinx ISE ni inštaliran . Katere verzije pa ostali uporabljate?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
strobos Član
|
Objavljeno: Pon Maj 23, 2011 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, zakaj moram vedno jaz sporočati napake takim firmam . Poslal sem namreč mail na Digilent glede tega Adept software. In res so odgovorili v manj kot 48 urah (do 48 ur je manjkalo le nekaj minut ). V mailu so mi napisali, da je to problem njihovega softwarea in da si naj snamem zadnjo verzijo z njihove strani. Ko sem jim že skoraj odpisal, da imam zadnjo verzijo, sem šel še enkrat preverit na njihovo stran in opazil, da so pravkar ponudili novejšo verzijo . Potegnil sem jo dol, starega odinštaliral in to novo inštaliral in dela! Tako imam Adept 2.7.2 in Xilinx ISE 13.1. Bi pa verjetno problem tudi rešil tako, da bi s prejšnjo verzijo Adepta uporabil starejšo verzijo ISE-ja.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 265 dni