www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

DS2430 za kartušo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milan62
Član
Član



Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Prispevkov: 2294
Aktiv.: 13.57
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

novinec26 je napisal/a:
Sta dve isti ploščice skenirani skupaj vsaka iz svoje strani, razlikujeta se samo pri luknjah. Se oproščam.


Hm, kakšne ocene si imel ( imaš ) pri pouku slovenščine ?

1. sta dve isti ploščici
2. "isti ploščici" ni isto kot "enaki ploščici"

LP

_________________
Wasting time online since 1999
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.34
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 07, 2012 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

novinec26 je napisal/a:
Naredil sem ta mini vmesnek, če sem prav razumel potem bi to moglo bit prav. Prosim če pogledaš na sliki če je vezava prava.
Vezava je v redu.

V priponki je moj programček. Mislim, da je bila to takrat končna verzija.
Zadeva je za 16F628A. Če imaš drug PIC, moraš ustrezno prilagoditi BeriEE in PisiEE. Prekopiraš ju iz PIC datasheeta. EproNas shraniš v EEADR, EproPod v EEDATA preostanka morata biti natanko takšna, kot je predvideno.
Spremeniti boš moral tudi glavo programa z definicijami registrov.

Na RB,0 imaš tipko, kar je v redu.
Na RB,7 je DS2430, kar je v redu.
Ledico boš moral pa v programu prestaviti. Popraviš kLedica equ b'00010000' in v pUtripa spremeniš PORTB v PORTA.

cblock se začne na 0x20. Če imaš drugačen PIC, ga po potrebi prestavi in uredi kRamNas equ 0x30 .



DS2430CYMK.txt
 Opis:
DS2340 --> PIC RAM --> PIC EE

PIC EE --> PIC RAM --> DS2340

Download
 Ime datoteke:  DS2430CYMK.txt
 Velikost datoteke:  33.96 KB
 Downloadano:  60 krat


_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
novinec26
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Jan 2012 10:32
Prispevkov: 97
Aktiv.: 1.01
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2012 9:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, zelo lepo. Glede na to da je program narejen za PIC16F628A in to za 4 barve sem se odločil da naredim novo ploščico za PIC16F628A z štirimi tipkami. Bi te prosil za načrt če ga še imaš kje.
Na pripeti sliki je označen PIC16F876 in me zanima zakaj je tukaj naveden PIC16F876A, če je program narejen za PIC16F628A?



PIC16F628A.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  37.62 KB
 Pogledana:  58 krat

PIC16F628A.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.34
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2012 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti 16F876A je pač ostanek, ker sem program sestavljal iz večih drugih.
Najprej sem dejansko nameraval uporabiti 876A, ker ima možnost pisati v lasten programski prostor. Po prvotnih željah sem napravico nameraval uporabiti še za nekaj drugega in shraniti 4*256=1024 bytov v tabelo z razširjenim dosegom.
Potem pa sem vsebino DS-ja shranil kar v EE in oklestil vse skupaj na 628A.

Načrta nimam, ker sem tistih par malenkosti sestavil kar na univerzalni luknjasti ploščici in vse skupaj stlačil v ohišje flomastra za poudarjanje teksta.

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
novinec26
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Jan 2012 10:32
Prispevkov: 97
Aktiv.: 1.01
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2012 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi prosil če se da komu narisat načrt, mi ni čisto jasno kako bi tole naredil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7270
Aktiv.: 42.99
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2012 6:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

d'oh!
Kaj ne vidiš da je tisti 876A samo v komentarju.
Težko bo, če teh par elementov ne znaš narisati-zvezati.



mimaki_hack.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  15.86 KB
 Pogledana:  91 krat

mimaki_hack.png



_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
novinec26
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Jan 2012 10:32
Prispevkov: 97
Aktiv.: 1.01
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 08, 2012 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, zdaj pa grem tole naredit.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
novinec26
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Jan 2012 10:32
Prispevkov: 97
Aktiv.: 1.01
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Končno sem naredil to ploščico (časovno mi ni šlo prej), je pa problem da ne deluje tako kod je opisano v programu.

Če DS2430 ni priklopljen, ledica sveti ( v programu pa piše da UTRIPA 10101010 v korakih 250ms ).

Če ob vklopu napajanja ni prisisnjena nobena tipka, ledica sveti (v programu pa piše da ledica ne sveti)

Če so ob vklopu napajanja za 6,4sekunde prisisnjene vse 4 tipke, ledica sveti cca 7 sekund, nato se izklopi ( v programu pa piše da se ledica vklopi)

Zdaj pa me zanima a sem jas kaj narobe naredil ali je z programom kaj narobe?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.34
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2012 1:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gornja sličica ima DS vezan na RB5. V programu je vezan na RB7.
Priklop DS popravi v programu ali na tiskanini.

Ledica je vezana med + in RB4. Program je napisan za vezavo med RB4 in GND.
Funkcija ledice je pač obrnjena, ampak to niti ni pomembno. Tisto utripanje je bolj okrasna zadeva, da vidiš, da se nekaj dogaja.

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
novinec26
Član
Član



Pridružen-a: Sre 04 Jan 2012 10:32
Prispevkov: 97
Aktiv.: 1.01
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2012 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za obrazložitev. Mislim da sem pravilno popravil.


2012-01-17_073055.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  56.48 KB
 Pogledana:  29 krat

2012-01-17_073055.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
soscomputer2008
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pon 02 Apr 2012 11:31
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prav tako je potrebno zgraditi ta programer za isti čip
da bi lahko mimo materiala je potrebno, gibanja, nove ne morem prenesti priponk.
Zahvaljujem se vam iz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.34
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

soscomputer2008 je napisal/a:
Prav tako je potrebno zgraditi ta programer za isti čip
da bi lahko mimo materiala je potrebno, gibanja, nove ne morem prenesti priponk.
Zahvaljujem se vam iz
Please write in English language, or in your native language (I hope not too exotic) without dialects or internet short words.

I wrote the program for ink cartridges with DS2340 eeprom. When you have new cartridge, you read eeprom content and save it to PIC. When the cartridge is low on ink, you fill it with new ink and overwrite eeprom content. So the cartridge is "always full". It is possible to manipulate (read/write) with 4 colours (4 x 32 bytes).

Program is in PIC assembler language, fully commented, but in Slovenian language. And sometimes with č/š/ž, sometimes with c/s/z .

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
soscomputer2008
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pon 02 Apr 2012 11:31
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

la lingua madre è l' italiano , non so se ci sono problemi.

come dicevo nel post precedente, anche io ho la necessità di resettare gli stessi chip ds2430 montati su pcb identici.
le cartucce sono ss21 mimaki.
ho a disposizione sia i chip nuovi vergini , che i vecchi esauriti.
ho provato con l' adattatore DS9097U ma riesco a leggere e scrivere poche informazioni, e le cartucce rimancono ancora vuote, questo perche il DS2430 ha una parte intenna non scrivibile con tale dispositivo, o mi sbaglio?
per leggere e scrivere totalemente un DS2430 cè bisogno per forza di un programmatore pic, micro c e assembler?
se faccio semplicemente read della nuova e write della vecchia?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član



Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Prispevkov: 3567
Aktiv.: 22.34
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Italian language is OK, but I will answer in English language. gogle translate

If you have DS9097U adapter, you do not need to use PIC MCU and my program.

You need a new cartridge.
With DS9097U software (driver) you should:
- read 32 bytes (256bit) of DS2340 EEprom content (from address 0x0000 to 0x001F)
- store data into a file SS21NEW.*** ; (*** = txt, hex, bin, ... file type)
The file will be stored in your computer, do not loose it.

After every printing the DS2340 content is changed .
Before every printing the printer reads the content of DS, and it stops printing, if there is not enough ink in the cartridge.

Every time when the cartridge is empty, you should:
- fill ink into an old empty cartridge
- run DS9097U software
- write a file SS21NEW.*** into DS2340.

After this procedure an empty cartridge will be "new" and "full" of ink.

_________________
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
soscomputer2008
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pon 02 Apr 2012 11:31
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 18, 2012 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

This was good for old machines Mimaki JV2 JV3 as jv22.
the new machines as CJV30 does not work, certainly for the fact that each ds2430 ​​has a unique id and is calculated along with the rest of the data.
I have a programmer (ds kit) credits them with key resets, but every time a credit scale.
to 'run out of credits you contact the supplier for refilling.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja PIC-a v Assembler-ju Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 206 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group