|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Android? |
Ne poznam / ne uporabljam |
|
25% |
[ 23 ] |
Sem zadovoljen, priporočam |
|
63% |
[ 58 ] |
Androida ne priporočam, rajši drugo platformo |
|
5% |
[ 5 ] |
Ne priporočam smart-phone, sem šel nazaj na "klasiko" |
|
5% |
[ 5 ] |
|
Skupaj glasov : 91 |
|
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobre 4 dni. Jaz pri moji e63 pozabim, kdaj sem nazadnje polnil telefon.
Androida nisem nikoli imel, ker je tole šele moj tretji telefon. Upam, da bo zdržal kakih šest let, če ne bom prej kupil kaj drugega. Z njim sem srednje zadovoljen. Sistem je Symbian. Občasno deluje počasi, totalno zamrzne pa ne nikoli. Všeč mi je, da ima WiFi in pa seveda njegov po mojem mnenju glavni adut avtonomija. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ze lep cas poslusamo kreganje in dajanje kateri so boljsi ali Apple iPhone ali telefoni z Android OS (SE, LG, Samsung, Motorola, HTC...).
Naj samo se to dodam, brat ima LG Optimus X2, jaz imam pa eno skatlo Samsungovo, sicer pa imam iPad od Apple, kar je manj vec podobno njihovim telefonom.
Ce vzamemo dva vrhunska telefona Apple iPhone 4S in Samsung Galaxy S2, oba sta po lastnostih tam tam. Obema skuris baterijo v slabi cetrtini dneva, oba imata (za telefone) odlicno fotografijo, odlicen zaslon, hitrost na vrhuncu. Aplikacij za njih je malo morje.
AMPAK danes mi telefon kot funkcija klica ne pomeni kaj dosti, ce poleg telefoniranja telefon ne morem uporabljati se za kaj drugega. Nasljednji telefon, ki ga bom kupil bo ali Nokia ali iPhone. Androida nocem, iz enega preprostega razloga in sicer Samsung Galaxy S2 je glavni krivec.
Ko sem se odlocal za tablico sem izbral iPad, ker ce se kupim telefon od Apple, sta ti dve napravici tako lepo zdruzeni in kompatibilni da ni kaj.
Kaj pa pri Samsungu G2 in Samsungovi tablici? Obe napravi sta v marsikateri stvari boljsi kot Apple produkti a vendar sta dve loceni napravi.
Ce se ze odlocim za tako dober telefon, s katerim lahko pisem maile, napisem wordov dokument, berem PDFje, urejam foto albume, potem bom kupil tak telefon, ki mi bo ponudil moznost nadgradnje.
Ne vem kako je pri Androidih ampak, jaz ce kupim bodisi iPhone ali novi iPad, bom vse kupljene in free aplikacije preprosto prenesel na novo napravo.
Ali je to mozno tudi pri Androidih? Jaz mislim da ni, ker je ogromno telefonov (ogromno cenovnih razredov) in ogromno aplikacij ne pase na druge oz. so prirejene za ozje stevilo telefonov. Naj me kdo popravi, ce sem v zmoti.
P.S. Da ne bo pomote, da blatim Android, v druzini imamo telefone, ki imajo WM, Symbian, Android, iOS5 in vsi so OK. Vendar od vseh, me je najbolj prevzel iOS5. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2012 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
..., cena pa tudi lepo linearno raste s kvaliteto...tako da v prenesenem pomenu velja, kar sem rekel... |
Kaj?!  _________________ If you're in control, you aren't going fast enough |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2012 3:08 am Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
.........Ali je to mozno tudi pri Androidih? Jaz mislim da ni, ker je ogromno telefonov (ogromno cenovnih razredov) in ogromno aplikacij ne pase na druge oz. so prirejene za ozje stevilo telefonov. Naj me kdo popravi, ce sem v zmoti...... |
Si.
Pomisli na kako različni strojni opremi delujejo operacijski sistemi na računalnikih.
In neka aplikacija npr. Internet Explorer je za vse računalnike enaka.
Android je prav tako operacijski sistem. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.30 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2012 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
@ Start
Če imaš narejeno sinhronizacijo z Googlom, se na novem android telefonu prijaviš v njihov račun
in se ti vse lepo sinhronizira, od aplikacij do telefonskega imenika, le povezavo do interneta moraš imeti.
(seveda velja za aplikacije naložene iz Android marketa) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2012 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
a.vidmar je napisal/a: |
@ Start
Če imaš narejeno sinhronizacijo z Googlom, se na novem android telefonu prijaviš v njihov račun
in se ti vse lepo sinhronizira, od aplikacij do telefonskega imenika, le povezavo do interneta moraš imeti.
Za aplikacije nisem prepričan, imenik pa zagotovo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2012 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
boriskozjan je napisal/a: |
a.vidmar je napisal/a: |
@ Start
Za aplikacije nisem prepričan, imenik pa zagotovo... |
Pri 'kompatibilnih' telefonih naj bi tudi omogočilo namestitev aplikacij.
Je pa potrebno razumeti, da so pri določenih aplikacijah omejitve glede telefona predvsem zaradi dodatne procesorske moči ali hardware-a, ki ga aplikacija potrebuje. Novi telefoni načeloma ne bi smeli delati težav pri tem. Če igra (ponavadi so takšne aplikacije ravno igre) zahteva nek spodoben grafični procesor, potem pač tega ne moraš namestiti na tri leta star telefon.
Trenutno imam drugi telefon z Androidom in vse aplikacije, ki sem jih imel na prejšnjem mi delujejo tudi na novem sistemu. Imam tudi nekaj iger (npr. Bonsai Blast, RoboDefense, Angry birds, ...), ki lepo delujejo tako na 'starem' kot tudi na novem sistemu. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2012 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
xsyt je napisal/a: |
protoncek je napisal/a: |
..., cena pa tudi lepo linearno raste s kvaliteto...tako da v prenesenem pomenu velja, kar sem rekel... |
Kaj?!  |
Hm..mislil sem reči EKSPONENCIALNO, ne linearno...my bad  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2012 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri sinhronizaciji aplikacij je seveda omejitev OS in pa zaslona.
Oz. razvijalci določijo na kakšno strojno opremo in različico OS-a se bo dalo aplikacijo namestiti.
( načeloma se da aplikacije pisane za nižjo verzijo namestiti na višjo, obratno ne gre, pa tudi resolucija zaslona igra pri tem vlogo)
Tukaj je možnost za kakšnega razvijalca da bi razvil aplikacijo, ki bi ti pokazala (pred)sinhronizacijo tvojega računa z poljubnim android telefonom
(kompatibilnost naloženih aplikacij na trenutnem telefonu in pa bodočem, ter ti svetoval katera podobna aplikacija, od nekompatibilnih, je na voljo za novo verzijo ).
Če pa vzameš enak telefon, ga imaš čez nekaj časa po prvi sinhronizaciji takšnega kot je bil prejšnji. Preizkušeno HTC za enak HTC.
Je pa samo ena bistvena razlika med iOS-om in Androidom.
iOS je namenjen temu da dela, Android pa je namenjen temu da naj bi delal (če ne dela so krivi proizvajalci, ker dajo nedovršen proizvod na tržišče),
ter da z njim počneš kar ti je volja (omogoča nalaganje nepodpisanih aplikacij brez roota, seveda pa jih moraš omogočiti v izborniku).
Drugače pa vzameš aparat ki ga ni potrebno rootati in je že v osnovi odklenjen. Sam čakam na IDEOS X5. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2012 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Samo za informacijo. iPhone je materialno vreden samo 150€ več praktično ne. |
Če je bilokateri telefon po materialu vreden več, kot 20-30$, ga pojem. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2012 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
Če je bilokateri telefon po materialu vreden več, kot 20-30$, ga pojem. |
Ker smo po naravi bolj dobrodušne sorte, ti damo možnost da sam izbereš, katerega boš pojedel...
Nimajo vsi poceni kitajske robe notri, veš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Feb 09, 2012 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje za Robija, če gre in nabavi torto v obliki telefona. Cena bo nad 20$, volk sit, koza cela (in sita). Dovolj heca.
Znesek, ki ga je treba odšteti za sestavne dele teh igračk, čeprav se material kupuje na tone, na koncu vseeno ni zanemarljiv. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pet Feb 10, 2012 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je tako, potem bom držal besedo. Naj mi nekdo pošlje delujoč Iphone in jaz ga bom snedel  _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni