www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Velika ura
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Revija www.elektronik.si
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sadida
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Prispevkov: 634
Aktiv.: 4.96
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 06, 2011 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S programom je vse v redu.

Glede spajkalnika. Kabel niti ni mehak, je kar moteče trd, če ga malo zvijaš se omehča, ampak ne preveč. Konice tudi niso ravno biser za kakšne smd-je. Uporabljam tole spodaj na sliki.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član



Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Prispevkov: 1035
Aktiv.: 9.00

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2011 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Uro sem naredil. Ampak je nastal problem:

Ko priklopim samo krmilni vezje na napajanje mi porabi 70 mA. Ko pa priklopim na vezje še displej se mi poraba poveča na 2A, ampak ledice se prižgejo in še rtc čip se je začel segrevati. +12V in GND za displej se napaja z vezja. Naj dam ločeno napajanje ??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xsyt
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Prispevkov: 1332
Aktiv.: 9.61
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2011 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je sicer malo "off-topic", ampak vseeno... Sadida; takšna konica, kot si jo ti prilepil je najslabša možna izbira. Predolga in preozka, povzroča dodatno neželeno histerezo... za moje pojme je najbolje glede SMDjev tole;
http://www.ersa.com/art-0102cdlf12-sb-358-1594.html
http://www.ersa.com/art-0102pdlf10-10-358-1627.html (če že mora biti "pencil"

ziga555; glede segrevanja RTCja pa mislim da imaš nekaj v stiku. Dobro preveri vezje.

_________________
If you're in control, you aren't going fast enough
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PZUFIC
Vseved



Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Prispevkov: 6987
Aktiv.: 48.16
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2011 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To histerezo, se ponavadi da prilagoditi na postaji.
_________________
Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član



Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Prispevkov: 1035
Aktiv.: 9.00

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2011 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugotovil sem kaj je bil vzrok.

Tisti dve zenerci, sta bili po načrtu narobe obrnjeni. Sam sem ju odstranil in je ok. Ampak da sem prišel do tega vzroka pa se mi je FM31256 že odtopil dol. Rolling Eyes

Sedaj brez urinega čipa sem priklopil in mi gori 3. A segment. A dela vsaj komunikacija ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13582
Aktiv.: 80.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2011 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ziga555 je napisal/a:
Ugotovil sem kaj je bil vzrok.

Tisti dve zenerci, sta bili po načrtu narobe obrnjeni. Sam sem ju odstranil in je ok. Ampak da sem prišel do tega vzroka pa se mi je FM31256 že odtopil dol. Rolling Eyes

Sedaj brez urinega čipa sem priklopil in mi gori 3. A segment. A dela vsaj komunikacija ?


Pokaži mi tisti načrt Evil or Very Mad . V reviji sta na načrtu ter razporedu PRAVILNO obrnjeni. Diodi dejansko ščitita i2c vhod pred enventuelno prenapetostjo na vodilu i2c. Če bi poznal delovanje i2c vodila, ne bi pisal bedarij. . I2C pin je vedno definiran kot visok vhod kot logična 1 ter nizek izhod kot logična 0. Na visoko stanje ga vleče pullup upor. V primeru, da bi bil tam celo kratek stik se ne bi zgodilo nič. Komunikacija pač ne bi delovala. Mikorkontroler bi pač "mislil" da je vodilo zasedeno. Prav tako vezje deluje brez diod. Tisto sem dodal, ker mi je nekoč pri eni aplikaciji z ločenim napajanje SAA odneslo mikokontroler, ko sem odklopil napajanje le tega. SAA pa je ostal napajan.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sadida
Član
Član



Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Prispevkov: 634
Aktiv.: 4.96
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 25, 2011 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

xsyt je napisal/a:
Tole je sicer malo "off-topic", ampak vseeno... Sadida; takšna konica, kot si jo ti prilepil je najslabša možna izbira. Predolga in preozka, povzroča dodatno neželeno histerezo... za moje pojme je najbolje glede SMDjev tole;
http://www.ersa.com/art-0102cdlf12-sb-358-1594.html
http://www.ersa.com/art-0102pdlf10-10-358-1627.html (če že mora biti "pencil"

ziga555; glede segrevanja RTCja pa mislim da imaš nekaj v stiku. Dobro preveri vezje.


Se strinjam, ampak pri Ersi RDS80 nisem imel druge konice, pa tudi tako je bolj štorasta za spajkanje smd-jev s katerokoli konico. Sedaj imam i-con in je to povsem druga pesem.

Glede ure, mogoče velja omeniti, da je SAA potrebno naspajkati na stran bakra. Vem, da je na shemi to razvidno, ampak mogoče to koga zavede.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član



Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Prispevkov: 1035
Aktiv.: 9.00

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Kakšen mesec kasneje ura deluje. Za pomoč pri oživljanju (ki ni bilo ravno preprosto) sem prosil mirkatmirja in Silvota, tako da najlepša vama hvala za pomoč!



2012-02-06 19.10.22.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.37 MB
 Pogledana:  9 krat

2012-02-06 19.10.22.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcride
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Prispevkov: 780
Aktiv.: 6.42
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 07, 2012 6:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A bo v prihodnje kakšna dodelava v tej smeri ?

Citiram:
DCF modul, rele, komunikacija
s PC-jem, prikaz za datum,...),




ziga555 Applause Applause
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član



Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Prispevkov: 1035
Aktiv.: 9.00

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 17, 2012 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat še ni planov Wink

Moram pa prvo še nekako jo uštimati, ker vsakič od 8.20 - 8.35 začne cela ura utripat in se posamezni segmenti ugašat. Isto dela tudi če je svetilnost nastavljena do konca, ali pa do minimuma. Think
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Revija www.elektronik.si Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 172 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group