|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 604 Aktiv.: 2.44 Kraj: KK
|
Objavljeno: Sob Maj 19, 2012 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kateri tip stroja ?
Pant se da na večini menjat samostojno.
F31 - napaka na impulzniku (tacho), ali na povezavi do njega.
LP
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
otiv Neznanec

Pridružen-a: Ned 27 Maj 2012 9:19 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Maj 27, 2012 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
| Imam pralni stroj gorenje wa60.5 javlja mi napako 4 .Ko ga prižgem mi po približno 4 min. javi to napako obenem mi ne zavrti motorja posledično bobna .Mogoče kdo ve vzrok ali je mogoče šel motor ali kaj drugega?Hvala za odgovore
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
smuka100 Član

Pridružen-a: Tor 10 Feb 2009 11:02 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.22 Kraj: prlekija
|
Objavljeno: Pon Maj 28, 2012 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
| skoraj sigurno pogonske ščetke na motorju
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
otiv Neznanec

Pridružen-a: Ned 27 Maj 2012 9:19 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Maj 28, 2012 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala za odgovor sem med tem časom že odpravil napako .Res so bile krtačke na motorju.Vseeno havala za odgovor.Lep pozdrav.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cipko Član

Pridružen-a: Sre 22 Okt 2003 14:19 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.55 Kraj: velenje
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Jah, ker že dolgo nisem bil na forumu, se je zgodilo, kar se je pač "moralo zgoditi" - onemogočanje ogleda priponk. Smola je v tem, da nam je v takem lepem nedeljskem jutro odpovedal pralni stroj WA 24S, ki po vklopu noče startati, ko grem pa "ročno skozi program" pa na koncu javi F62. Nekakšno kodo napak imam, a tam ni zapisane F62 (so F61 in F63 , F62 pa ne). Naj omenim še to, da je žena predenj je dala prat morala zaklopiti FID stikalo za dovod el.energije (kar je že sumljivo) - na prvi pogled pa na tiskaninah ni videti kaj ožganega.
Ima kdo kakšno idejo, kje naj začnem ?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 57.58 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
| cipko je napisal/a: |
| Ima kdo kakšno idejo, kje naj začnem ? |
Za začetek lahko pogledaš v priponke. Tvoj post je bil namreč dovolj, da ti je to zdaj omogočeno.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cipko Član

|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, priponke bom lahko gledal, ampak PS zato še ne bo deloval. Ko sem zadevo razkopal, sem opazil razcefran triak (na sliki označen z TY3). Hm , sedaj je pa vprašanje, ali je triak vzel slovo zaradi kakšne prenapetosti, ali pa je v vezju še kaj narobe. Ja nič, predenj bom vstavil triak, bom še malce premeril okoliške potencialne kandidate za napako.
A je že kdo imel podobne težave s ploščo PS gorenje
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
1016.78 KB |
| Pogledana: |
53 krat |

|
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
856.63 KB |
| Pogledana: |
19 krat |

|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dacrone Neznanec

Pridružen-a: Čet 15 Mar 2012 15:58 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.05 Kraj: Podsreda
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takšen stroj sem imel pred nekaj meseci na popravilu in vezje mi je zelo poznano, ne spomnim pa se točnega zaporedja kako so konektorji nanj pričvrščeni. Za začetek si lahko pomagaš tako, da preveriš povezave od triaka do konektorjev na samem vezju in boš lahko vsaj omejil ali je ta triak najbližje konektorju od črpalke, motorja, grelca...
Po opisu napake in temu, da je ven vrglo FID, je pa moj prvi pomislek na grelec v stiku. Izmeri grelec, če mogoče ne prebija na maso.
Lahko poskusiš tudi z direktnim priklopom motorja na 220V. Sam imam za ta namen preprosto izdelan 220V kabel s "fastoni". Pa pazi na pravilen priklop, da ne boš 220V napeljal na tachometer.
Tovrstno napako in, da je odletel triak na vezju, sem imel na Gorenjevih pralnih strojih že velikokrat, tudi novejših. V večini je bil problem z grelcem, na drugem mestu je bil povzročitelj motor, tretji povzročitelj pa prenapetost zaradi udara strele.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1019 Aktiv.: 4.12 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Ned Jul 01, 2012 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa "glasujem" za prebito stikalo za zaporo vrat. Namreč tako majhen triak ne more poganjat grelca. Grelci se po navadi vključujejo z relejem vsaj kar jaz vem.
Lp Srečko
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cipko Član

|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, moja žena je že vsa vesela včeraj opravila prepotrebno žehto, seveda potem, ko sem premeril kable oz. elemente, ki naj bi bili priklopljeni na odpihnjen triak. Ker meritve niso pokazale kakšne anomalije, sem pobrskal po predalčkih in našel sicer močnejši 4A triak, a ker drugega ni bilo pri roki, je pač moral ustrezati.
Po preskusnem zaklopu in namestitvi ustreznega pralnega programa, PS spet veselo pere.
Hm, v ostalem vezju torej ni bilo nič narobe. Včeraj ni bliskalo in grmelo, tudi kakšnih izpadov el. energije (in kasnejših sunkov ob ponovnem zaklopu) ni bilo, kar bi lahko povzročilo okvaro triaka. Je nemara odpoved triaka botrovala utrujenost materiala, kot radi račejo kolegi strojniki?
Lep (in opran) dan Vam želim!
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 57.58 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
| cipko je napisal/a: |
| Fantje, moja žena je že vsa vesela ............. |
Nikoli ne bi verjel, če nebi slišal. Naš form lahko razveseli celo žene.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 11.84 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Jul 02, 2012 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Včasih se očitno zgodi, da crkne samo en element. Tako, sem zadnjič en monitor popravljal, ki mu je razgnalo varovalko in nič drugega. Po menjavi veselo dela.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matic123 Neznanec

Pridružen-a: Sob 05 Sep 2009 18:23 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2012 11:42 am Naslov sporočila: Gorenje pralni stroj WA 162 |
|
|
| Spoštovani. Doma imamo pralni stroj wa 162 na katerem sem pred dobrim letom menjal kar nekaj delov ( notranji boben, motor, ohišje vrat, amortizerje, vodno pumpo) sedaj pa moram menjati še ležaj in semering vendar sem v dilemi kajti opažamo da perilo pri centrifugiranju ne ožame dobro tako da po končanem pranju prestavimo in damo še enkrat na centrifugo tako da ožame dokaj dobro in občasno se zgodi da perilo ni oprano dobro . Po končanem pranju ni nikakršne napake ali karkoli- normalno zaključi pranje. Ima kdo kako izkušnjo s tem ? Ali je v okvari upravljalna enota, enota krmilna ali kaj drugega? Iskrena hvala za ideje, pomoč in mnenja.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.32 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2012 12:07 pm Naslov sporočila: priponke |
|
|
Ola
Stikalo na programatorju ne dela, sem ga prisilno vklopil. Baje se ga ne dobi. Post pa je zato da grem malo priponke pogledat.
LP
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 67898.90
|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2012 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni