www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Vprašanja avtorjem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Revija www.elektronik.si
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dorijan
Član
Član



Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Prispevkov: 2300
Aktiv.: 16.69
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tukaj imaš narisano kako priklopiti na drugi strani optokoplerja.
http://discolitez.com/pmwiki/pmwiki.php?n=Hardware.TRIAC

_________________
Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Prispevkov: 9448
Aktiv.: 56.25
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MOC ima zero-crossing blokado, kar ni ustrezno, če želiš zatemnit luč.
_________________
I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Dorijan
Član
Član



Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Prispevkov: 2300
Aktiv.: 16.69
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2010 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
MOC ima zero-crossing blokado, kar ni ustrezno, če želiš zatemnit luč.


MOC 3020 in 3051 nimata, pa verjetno še kateri.

_________________
Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3007
Aktiv.: 21.06
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hex in izvorna koda mojega programa za regulator luči. Kaj pa zna, pa piše v mojem prejšnjem postu. Pisano v WinAvr in AVR Studio.

Če slučajno ne paše sem (ker to ni vprašanje avtorjem), pa naj moderator premakne na ustrezno mesto.



RegulatorLuci.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  RegulatorLuci.zip
 Velikost datoteke:  2.97 KB
 Downloadano:  14 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3007
Aktiv.: 21.06
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dolgo je od mojega zadnjega oglašanja v tejle temi. Smile

Ker so "hišni uporabniki" z uporabo regulatorja bili zadovoljni, sem v teh novoletnih praznikih naredil tako, kot je treba. Ja, res je, več kot eno leto po implementaciji Whistle - kovačeva kobila je še vedno bosa.
To pomeni, da sem montiral tudi drugo tipko na drugi strani prostora, ter tako lahko reguliramo luč iz dveh mest.

Manjši problem, ki pa se je sedaj pojavil: ob vklopu fluorescentne luči v sosednjem prostoru mi regulator to zazna kot pritisk na tipko ter vklopi ali izklopi tudi to luč. Torej se pri vklopu fluorescentke pojavi neka motnja, ki se inducira na žicah oddaljene tipke.

Ali obstaja kak enostaven princip fizične eliminacije teh induciranih motenj, da ne odkrivam tople vode? Vlečenje novih kablov- no go.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član



Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Prispevkov: 9448
Aktiv.: 56.25
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upor in kondenzator serijsko ali paralelno k tipki - čim bližje vezju.
Malo poskušanja..
Low-pass filter na vezju bi pomagal.

_________________
I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3007
Aktiv.: 21.06
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja filter bi bil najboljša rešitev. Ampak ga sedaj ne bom/ne morem več stlačiti zraven.

Kondi je že paralelno tipki, upora pa ne morem dodat paralelno, ker bo to že samo po sebi podobno pritisku tipke. Poskusim lahko z zaporedno vezavo upora, to bo pa že podobno filtru. Think . Se splača poskusit. Wink Preden mi kaka indukcija vhod v mikro uniči....

EDIT: tudi softver bo treba popravit. Sem si ravno ogledal program, pa sem videl, da niti debouncea nisem uporabil, ker je brez tega delalo b.p.. Tako da je to vprašanje rešeno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dgrude
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Prispevkov: 176
Aktiv.: 1.32
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Izdelujem Silvotov napajalnik ki je bil objavljen v 8. št.revije. Sedaj pa me zanima kako naj nastavim interni oscilator na 8Mhz in kako naj izključim JTAG. Za zapeči čip pa uporabljam ta programator.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dgrude
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Prispevkov: 176
Aktiv.: 1.32
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 02, 2012 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prosim vas da mi poveste kako naj rešim ta problem, kajti sedaj ko sem vstavil sprogrmiran mikrokontroler v vezje mi display stalno utripa z cca 1 Hz ko pa pritisnem tipko mi začne utripati z cca 0.4 Hz.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13582
Aktiv.: 80.87
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 02, 2012 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je utripanje posledica multipleksiranja, potem je nastavena ura internega oscilatorja prenizka. To sem delal že precej časa nazaj. Če se še prav spomnim, bi mogel imeti nastavljen interni oscilator na 8Mhz. Tvoje softwera ne poznam. V avr studio to izgleda takole (za mego32)


fuse.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  53.22 KB
 Pogledana:  26 krat

fuse.jpg



_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dgrude
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Prispevkov: 176
Aktiv.: 1.32
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 31, 2012 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podravljeni!
Silvotov napajalnik sem končno sestail, do te mere, da deluje skoraj vse, razen meritev toka je totalno neuporabna, saj z operacijskega ojačevalnika dobim 100Hz motje velike cca 1/4 signala. Poskusil sem že vse možnosti, ki so mi prišle na misel, da bi se jih znebil, vendar so bile vse neuspešne (dodajanje kondenzatorjev na različna mesta). Ima mogoče kdo od vas kakšno idejo kako naj se znebim teh "hribčkov"?
Lp



Slike-0028.jpg
 Opis:
Slika signala na pinu ki meri tok
 Velikost datoteke:  154.96 KB
 Pogledana:  1 krat

Slike-0028.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Revija www.elektronik.si Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 172 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group