www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Popravilo Philips LCD
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zmelly
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 21:58
Prispevkov: 128
Aktiv.: 0.76
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2012 6:19 pm    Naslov sporočila:  Popravilo Philips LCD Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Imam LCD Philips, ki so mu odpovedali hdmi vhodi (udar strele). Scart vhodi in vse ostalo deluje normalno. Menda je edina rešitev menjava celotne elektronike.
Dobil sem rabljeno delujočo osnovno ploščo, vendar imam težave. Oznake na elektroniki so enake : PNL 123 63402 BD 3139 123 63412 WK812.2, vendar je bila le ta prej uporabljena na 32PFL7603D/10, moj tv pa ima oznako 37PFL7603D/10.
Najbrž bo potrebno zamenjati software na plošči? Lahko to naredim sam ali je servis nujen? Tv se prižge, reagira na daljinec, zaslon se sicer vklopi (osvetlitev), vendar ostane črn. Poskusil sem po navodili proizvajalca: skopiral update z njihove strani na usb ključ, prižgal tv,... usb sicer nekaj utripa, a se ne zgodi nič.

Hvala za pomoč! Darko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neoxy
Član
Član



Pridružen-a: Sob 12 Jul 2008 14:45
Prispevkov: 45
Aktiv.: 0.33
Kraj: Murska Sobota, Maribor, Ljubljana, KOper

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2012 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj nebi vedel kako zgleda ta tvoja elektronika, ampak nekateri televizorji imajo snemljiv čip z firmwareom.. probaj ga najt in zamenjat. Mislim da bi potem moralo delati.

Lahko pa priložiš kake slike da vidimo točno kaj imaš ti to za ene zadeve.

_________________
Neoxy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ptc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 9:20
Prispevkov: 142
Aktiv.: 1.11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2012 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je hin čip za hdmi in, da ni bga podnožje ga verjetno lahko zamenjaš, če je dobavljiv (ebay, farnell....) ali pa pogledaš koliko te pride nova oz. rabljena plošča na ebay-u.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zmelly
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 21:58
Prispevkov: 128
Aktiv.: 0.76
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakega snemljivega čipa s firmwareom na plošči ne najdem, ja pa na plošči nek NAND512W3A... ali je ves firmware spravljen zgolj na njem lahko samo ugibam.
So pa vsi hdmi vhodi speljani na AD8197, ki skrbi za preklapljanje med njimi...
Prilagam še sliki s sprednje in zadnje strani.





Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ptc
Član
Član



Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 9:20
Prispevkov: 142
Aktiv.: 1.11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

AD8197A čip bi se dalo brez težav zamenjati. Če ne dobiš nikjer na internetu omenjenega čipa povprašaj še v aswo Slovenija- Stojan Kolar v Mariboru, tam bi ga znali imeti.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14352
Aktiv.: 85.39
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 1:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako NAND512W3A kot tudi AD8197A ti lahko z veseljem zamenjam.
_________________
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1873
Aktiv.: 11.15
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je nedlovanje posledica različnih ločljivosti.
HDMI preklopnik mogoče imam - rabljen. Sporočim za ZS.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magma
Član
Član



Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Prispevkov: 42
Aktiv.: 0.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je plošča, ki si jo dobil res brezhibna, jo je treba samo pravilno nastaviti. Da dobiš sliko, moraš najprej nastaviti kodo displeja. To je 3 - mestna številka v kvadratku na nalepki nalepljeni na stranskem robu televizorja.
Postopek: pri vklopljenem televizorju odtipkaj 062598, nato pritisni tipko menu in nazadnje še kodo displeja. Če si bil uspešen, se mora tv izklopiti v stanje pripravljenosti (rdeča led). Po ponovnem vklopu se mora pojaviti slika.

_________________
l.p. Dušan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magma
Član
Član



Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Prispevkov: 42
Aktiv.: 0.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko boš imel sliko, moraš vpisati še opcijske kode in nastaviti nivo bele za normalen, topel in hladen odtenek barv v sevisnem meniju. Opcijske kode imaš napisane na zadnjem pokrovu televizorje, nivo bele pa preberi iz stare digitalne plošče. Oboje se nastavlja v servisnem meniju, pa po nastavitvi ne pozabi pritisniti store.
Postopek je opisan v servisnem manualu (šasija Q528.2E LA), tega pa snami iz ElaktroTanye.

_________________
l.p. Dušan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neoxy
Član
Član



Pridružen-a: Sob 12 Jul 2008 14:45
Prispevkov: 45
Aktiv.: 0.33
Kraj: Murska Sobota, Maribor, Ljubljana, KOper

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če metoda od magme deluje je tvoj problem rešen.. če pa ne, pa boš verjetno moral zamenjat NAND čipa.
_________________
Neoxy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magma
Član
Član



Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Prispevkov: 42
Aktiv.: 0.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, menjava nand spomina ne bo pomagala. V njem je shranjen software, ki pa je enak v stari in novi plošči.
Če hočeš popraviti staro ploščo, moraš menjati hdmi preklopnik AD8917 in eepromčke 24C02, ki so ob vsakem hdmi priključku, nato pa vanje sprogramirati edid zapis (jaz sem imel vedno defektne tudi te eepromčke).

_________________
l.p. Dušan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zmelly
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 21:58
Prispevkov: 128
Aktiv.: 0.76
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, poskusil sem nastaviti kodo displeja in nekako v drugem poizkusu mi je uspelo. Tv se je izklopil, a po ponovnem vklopu slike še vedno ni. Koda je 166. Napisana na nalepki in tudi v servisnem meniju stare plošče.
Pa najlepša hvala za service manual!! Very Happy

Najbrž bom res poskusil zamenjati hdmi preklopnik na stari plošči, to ''novo'' pa vrnem. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neoxy
Član
Član



Pridružen-a: Sob 12 Jul 2008 14:45
Prispevkov: 45
Aktiv.: 0.33
Kraj: Murska Sobota, Maribor, Ljubljana, KOper

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če so še EEPROMi gor bo treba tud te zamenjat ja.. Smile Enkrat sem popravil en starejši LCD televizor na ta način, vendar ta je mel le en FLASH čip ki je bil snemljiv.
_________________
Neoxy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neoxy
Član
Član



Pridružen-a: Sob 12 Jul 2008 14:45
Prispevkov: 45
Aktiv.: 0.33
Kraj: Murska Sobota, Maribor, Ljubljana, KOper

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaka pa je verjetnost da je tudi LCD modul skurilo, si ziher da deluje?
_________________
Neoxy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magma
Član
Član



Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Prispevkov: 42
Aktiv.: 0.48
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 19, 2012 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš popravljal staro ploščo preveri, če so edid eepromčki v redu (običajno niso). Za to potrebuješ programator s katerim boš prebral vsebino eepromov 24c02. Najenostavneje je, da si za branje in kasnejše programiranje novih eepromčkov napraviš adapter iz hdmi kabla. Tako boš lahko bral in zapisoval v eeprome brez lotanja, kar preko hdmi konektorja. Poglej shemo, uporabiti moraš ddc sda, ddc scl, bin5v in gnd žičke ter jih povezati na ustrezne pine svojega programatorja. Če ne boš mogel prebrati vsebine eepromov iz stare plošče so le ti defektni. Dokler imaš še to "novo" ploščo iz nje preberi vsebino teh eepromčkov, da boš lahko sprogramiral nove eeprome ki jih boš verjetno moral menjati. Še največji problem bo verjetno nabava novih eepromov 24c02 v tem ozkem TSSOP smd ohišju.
Še nekaj, če boš eeprome programiral v vezju jim moraš pin 7 kratko skleniti na maso. Pa tv naj bo takrat izklopljen.

_________________
l.p. Dušan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 176 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group