|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi kitarski klabel. Če nisi ultra Hi FI fan ne boš opazil razlike. Lahko pa te zje..e brum.
(vse mase v eno TOČKO!)
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
bojans je napisal/a: |
Sicer pa ko imaš sistem za 10 k€ + potem se vprašaj s kakšnimi kabli boš izbolšal zvok. Prej ne. (kje kaj zlatega in ...)
In potem poslušaš MP3.  |
In tu si zadel žebelj ...
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5538 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole pa ne pije vode!
... |
Moja napaka, se posipam s pepelom ...
Šlo je za signalne kable ...
Lp, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.64 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Enkrat sem bral en test zvočniških kablov, ki so ga opravljali bolj in manj znani audiofili in v testu, ko res niso vedeli, kaj je priklopljeno, se je najboljše odnesla 3 m telefonska parica
Bom poskusil najti članek ...
LP, g |
Zdravo.
Mucek upam, da ti uspe najti članek. Pred dnevi sva s kolegom debatirala glede signalnih kablov (povezava izvora in ojačevalnika) - me zanima kaj so napisali...
Lp, joc.
_________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni mi jasno kako lahko ljudje dajo bajne denarje za povezovalne kable, pri nas v službi uporabljamo kable, ki so kablirani in so pod 300€ za meterski kos...od tega je seveda večina kabliranje. Delujejo pa z manj kot 1dB slabljenja pri 3 GHz, so izredno fazno stabilni itd. Tudi doosti cenejšo izvedbo bi lahko uporabil in bi sigurno več kot zadovostovala čisto vsem kriterijem pri prenosu signala v spektru do 20 kHz, kjer sama impedančna prilagoditev sploh nima neke veze.
Sposobni smo tudi merit kako se kabel uleži, fizično. V primeru, da ga pravilno položiš je potrebno zelo malo časa, sicer pač več. Lahko tudi 1 teden. Ne vem pa koliko femtosekunde vplivajo na zvok...
L.P.,
Miha
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2013 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Tole pa ne pije vode!
... |
Moja napaka, se posipam s pepelom ...
Šlo je za signalne kable ...
Lp, g |
"kupim", vsak se lahko "zmoč" .
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2013 12:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Dolžan sem še tip opreme na kateri sem probaval.
Ojačevalnik: LOEWE SA 200 in zvočni omarici ITT 80 92B.[/quote]
In ta sistem ( 2x 35w sin iz leta 81) misliš da je primeren za testiranje kaj je boljše analogen gramofon-CD
Nič pa ne pišeš na katerem cd-ju in katerem gramofonu si delal primerjavo
lp
lado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2013 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri navadnih pridevnikih je: dobro, bolše, najbolše.
Pri HI FI pa: Revox, Studer, Nagra.
Toliko o KVALITETNIH snemalnikih zvoka.
Ps Nagra je bil snemalnik zvoka na luni (za tiste, ki verjamemo v ta pristanek). Pa pogon je bil na VZMET!
_________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica.
Nazadnje urejal/a bojans Sob Feb 16, 2013 10:31 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2013 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
lado je napisal/a: |
Dolžan sem še tip opreme na kateri sem probaval.
Ojačevalnik: LOEWE SA 200 in zvočni omarici ITT 80 92B. |
In ta sistem ( 2x 35w sin iz leta 81) misliš da je primeren za testiranje kaj je boljše analogen gramofon-CD
Nič pa ne pišeš na katerem cd-ju in katerem gramofonu si delal primerjavo
lp
lado[/quote]
Lado žal ne morem. Če lahko razumeš, da je bilo to v srednjih 80 letih. Pri znancu; takrat sodelavcu. Vem samo, da je takrat dal za iglo 1500 DEM, za glavo 2000 DEM, koliko gramofon? Spomnim se samo, da je bil ojačevalnik McIntosh. Za tiste čase vrhunska kombinacija. Zvočniki pa mislim, da so bili KEF, nisem 100%.
Svoje primerjave sem pa "delal" na CD viru.
Kaseta mi nekako ne "sede", gramofon pa še imam, samo čaka.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oldtimer 65 Član

Pridružen-a: Sob 14 Jul 2012 15:53 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.52 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2013 2:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Povsem slučajno sem naletel na ta forum http://www.audio-kontakt.com/forum/
... tule pa pobje vedo, kako pravilno poležat in uležat kable, ta boljši kampeljci pa menda celo slišijo tudi "kako trava raste"...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.86 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2013 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiv naslov na tem forumu:
"Zamrzniti ali ne zamrzniti lampe?"
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=2148
Braneta moramo vprašati, če je že kakšno elektronko zamrznil. Sem pa začel razmišljati, da zamrznem Iskrin stari osciloskop na elektronke, mogoče postane dvokanalni po odtajanju.
_________________ LP Sebastian
Nazadnje urejal/a sebastiant Ned Feb 17, 2013 12:22 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2013 11:11 am Naslov sporočila: |
|
|
HAHAHA, ampak po kar nekaj letih pasivnega prisustvovanja v audio vodah lahko samo potrdim kar na zgornji povezavi piše.
Priča sem bil celo vehementni trditvi: "Pri višjih glasnostih klasična fizika odpove" Najbrž se pričen guru fizika
To, da malosignalni model odpove je preveč inženirski pogled na zadevo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.28 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2013 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Jao jao s čim se vi ukvarjate.
Dejte pustit vsakemu svoje veselje... nekateri tudi raje izvajajo breskvico, ker je postopek 100x boljši kot foto, pa sprobali so 100 papirjev različnih katalogov in nekateri so boljši kot drugi, ipd. Morala: vsakdo ima nek hobi, ki mu nameni ogromno časa in denarja in če je zaradi tega bolj srečen človek je to vse kar je pomembno. Marsikaj danes ljudje ne znamo razložiti in marsikaj še ni odkrito, kar velja za vsa področja. Dejte pustit ljudem malo "magije", kaj ste tako zadrti ...
Primer: Človek, ki kitare še v rokah ne zna držati ne bo opazil majhnih razlik, ki jih imajo vrhunski izdelki za par tisoč €, medtem, ko jih bo ekspert hitro opazil in na njih podlagi izbral svoj naslednji inštrument. Skratka, če se z nečim bežno srečaš v življenju ne moreš biti expert v tem, ne glede na to, koliko ti tvoj "inženirski" ego to dopoveduje.
nakamichi, klasična fizika česa? Oziroma, v kakšnem kontekstu je bilo to izrečeno? Pri zelo visokih glasnostih klasična fizika ušesa namreč res odpove, ker ni bilo ustvarjeno za tako velike glasnosti in ne deluje več pravilno. Al si mislil, da klasična teorija fizike tlakov odpove?
Nazadnje urejal/a BluPhenix Sob Feb 16, 2013 11:27 am; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2013 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Ultimativen zvok se doseže, če lampe ohladiš na -22,3K. Preverjeno.
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni