www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kitarski kabel
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2013 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi kitarski klabel. Če nisi ultra Hi FI fan ne boš opazil razlike. Lahko pa te zje..e brum.
(vse mase v eno TOČKO!)

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2013 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:
Sicer pa ko imaš sistem za 10 k€ + potem se vprašaj s kakšnimi kabli boš izbolšal zvok. Prej ne. (kje kaj zlatega in ...)

In potem poslušaš MP3. Pray
In tu si zadel žebelj ...

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2013 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:

Tole pa ne pije vode!
...

Moja napaka, se posipam s pepelom ...
Šlo je za signalne kable ... Smile

Lp, g

joc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19
Aktiv.: 1.64
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2013 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Enkrat sem bral en test zvočniških kablov, ki so ga opravljali bolj in manj znani audiofili in v testu, ko res niso vedeli, kaj je priklopljeno, se je najboljše odnesla 3 m telefonska parica Smile Smile Smile
Bom poskusil najti članek ...

LP, g

Zdravo.
Mucek upam, da ti uspe najti članek. Pred dnevi sva s kolegom debatirala glede signalnih kablov (povezava izvora in ojačevalnika) - me zanima kaj so napisali...

Lp, joc.

nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2013 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni mi jasno kako lahko ljudje dajo bajne denarje za povezovalne kable, pri nas v službi uporabljamo kable, ki so kablirani in so pod 300€ za meterski kos...od tega je seveda večina kabliranje. Delujejo pa z manj kot 1dB slabljenja pri 3 GHz, so izredno fazno stabilni itd. Tudi doosti cenejšo izvedbo bi lahko uporabil in bi sigurno več kot zadovostovala čisto vsem kriterijem pri prenosu signala v spektru do 20 kHz, kjer sama impedančna prilagoditev sploh nima neke veze.

Sposobni smo tudi merit kako se kabel uleži, fizično. V primeru, da ga pravilno položiš je potrebno zelo malo časa, sicer pač več. Lahko tudi 1 teden. Ne vem pa koliko femtosekunde vplivajo na zvok... Liar

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
bojans
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
bojans je napisal/a:

Tole pa ne pije vode!
...

Moja napaka, se posipam s pepelom ...
Šlo je za signalne kable ... Smile

Lp, g

"kupim", vsak se lahko "zmoč" Very Happy .

lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dolžan sem še tip opreme na kateri sem probaval.

Ojačevalnik: LOEWE SA 200 in zvočni omarici ITT 80 92B.[/quote]

In ta sistem ( 2x 35w sin iz leta 81) misliš da je primeren za testiranje kaj je boljše analogen gramofon-CD

Nič pa ne pišeš na katerem cd-ju in katerem gramofonu si delal primerjavo

lp

lado
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojans
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 12:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri navadnih pridevnikih je: dobro, bolše, najbolše.

Pri HI FI pa: Revox, Studer, Nagra.

Toliko o KVALITETNIH snemalnikih zvoka.

Ps Nagra je bil snemalnik zvoka na luni (za tiste, ki verjamemo v ta pristanek). Pa pogon je bil na VZMET!

Nazadnje urejal/a bojans Sob Feb 16, 2013 10:31 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojans
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lado je napisal/a:
Dolžan sem še tip opreme na kateri sem probaval.

Ojačevalnik: LOEWE SA 200 in zvočni omarici ITT 80 92B.

In ta sistem ( 2x 35w sin iz leta 81) misliš da je primeren za testiranje kaj je boljše analogen gramofon-CD

Nič pa ne pišeš na katerem cd-ju in katerem gramofonu si delal primerjavo

lp

lado[/quote]

Lado žal ne morem. Če lahko razumeš, da je bilo to v srednjih 80 letih. Pri znancu; takrat sodelavcu. Vem samo, da je takrat dal za iglo 1500 DEM, za glavo 2000 DEM, koliko gramofon? Spomnim se samo, da je bil ojačevalnik McIntosh. Za tiste čase vrhunska kombinacija. Zvočniki pa mislim, da so bili KEF, nisem 100%.

Svoje primerjave sem pa "delal" na CD viru.
Kaseta mi nekako ne "sede", gramofon pa še imam, samo čaka.

oldtimer 65
Član
Član

Pridružen-a: Sob 14 Jul 2012 15:53
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 2:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povsem slučajno sem naletel na ta forum http://www.audio-kontakt.com/forum/

... tule pa pobje vedo, kako pravilno poležat in uležat kable, ta boljši kampeljci pa menda celo slišijo tudi "kako trava raste"... Whistle
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.86
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiv naslov na tem forumu:
"Zamrzniti ali ne zamrzniti lampe?"
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=2148

Braneta moramo vprašati, če je že kakšno elektronko zamrznil. Sem pa začel razmišljati, da zamrznem Iskrin stari osciloskop na elektronke, mogoče postane dvokanalni po odtajanju.

Nazadnje urejal/a sebastiant Ned Feb 17, 2013 12:22 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem samo vrgel kost....

....in je (zopet) naletela na plodna tla!

Imam pa kolega veterinarja, ki nosi bodoče domače živali v kanti s tekočim dušikom naokrog. Imam vse ta boljše elektronke shranjene v eni takih kant, ki sem jo od njega dobil. Full cool, what kind of the sound!

How to become an hi-end guru.pdf
 Opis:
Kako postati hi-end guru
praktični priročnik in 7 pravil za vse samozadostne odmevne hi-end internetne guruje

Download
 Ime datoteke:  How to become an hi-end guru.pdf
 Velikost datoteke:  23.52 KB
 Downloadano:  29 krat

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HAHAHA, ampak po kar nekaj letih pasivnega prisustvovanja v audio vodah lahko samo potrdim kar na zgornji povezavi piše. Applause Mr. Green

Priča sem bil celo vehementni trditvi: "Pri višjih glasnostih klasična fizika odpove" Dancing Najbrž se pričen guru fizika Boo hoo!

To, da malosignalni model odpove je preveč inženirski pogled na zadevo Brick wall
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.28
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jao jao s čim se vi ukvarjate.

Dejte pustit vsakemu svoje veselje... nekateri tudi raje izvajajo breskvico, ker je postopek 100x boljši kot foto, pa sprobali so 100 papirjev različnih katalogov in nekateri so boljši kot drugi, ipd. Morala: vsakdo ima nek hobi, ki mu nameni ogromno časa in denarja in če je zaradi tega bolj srečen človek je to vse kar je pomembno. Marsikaj danes ljudje ne znamo razložiti in marsikaj še ni odkrito, kar velja za vsa področja. Dejte pustit ljudem malo "magije", kaj ste tako zadrti ...

Primer: Človek, ki kitare še v rokah ne zna držati ne bo opazil majhnih razlik, ki jih imajo vrhunski izdelki za par tisoč €, medtem, ko jih bo ekspert hitro opazil in na njih podlagi izbral svoj naslednji inštrument. Skratka, če se z nečim bežno srečaš v življenju ne moreš biti expert v tem, ne glede na to, koliko ti tvoj "inženirski" ego to dopoveduje.

nakamichi, klasična fizika česa? Oziroma, v kakšnem kontekstu je bilo to izrečeno? Pri zelo visokih glasnostih klasična fizika ušesa namreč res odpove, ker ni bilo ustvarjeno za tako velike glasnosti in ne deluje več pravilno. Al si mislil, da klasična teorija fizike tlakov odpove?

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!

Nazadnje urejal/a BluPhenix Sob Feb 16, 2013 11:27 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ultimativen zvok se doseže, če lampe ohladiš na -22,3K. Preverjeno.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 2 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni