|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.29 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Pon Apr 29, 2013 9:16 am Naslov sporočila: Grid dip meter |
|
|
Tudi meni še vedno prav pride doma narejen, pred 20-imi leti. Uporabljam ga več kot signal generator do 210Mhz kot pa za merjenje oscilatorskih krogov.
Inštrument kateri bi nadomestil GDM mi ni poznat. So nekateri namenski "pripomočki" za točno določeno območje od-do.
(Leherov vod ni inštrument - je pripomoček)
Odgovor na to temo:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?p=402046#402046 (lucca brassi)
Vglavnem pa se nad 250Mhz uporabljajo FC metri, spektralni analizatorji, signalgeneratorji...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
542.83 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
513.33 KB |
5 krat |

|
Tuljavica U pokrije področje od 110Mhz do 210Mhz, za nižje frekvence potrebujemo več tuljav. |
|
513.95 KB |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Apr 29, 2013 10:16 am Naslov sporočila: Malo za šalo, malo zares |
|
|
Jaz pa imam (poleg parih DIY) fabičkega!
Pa še nekaj ljudi poznam, ki uporabljajo ta instrument.
|
266.01 KB |
7 krat |

|
|
288.49 KB |
4 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55o Član

Pridružen-a: Tor 17 Okt 2006 0:29 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 19, 2013 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Se komu valja kakšen Grid dip meter, da bi si ga lahko sposodil ali kupil. Prijatelj ima problem z trapi na anteni in sedaj je edina rešitev še meritve posameznih tuljav. Gre za trape za 14Mhz-28Mhz anteno (tribander).
Lahko pa seveda prosim kakšnega lastnika grid dip metra, da bi mi lahko izmerila posamezne trape ali pa posodila grid dip meter za meritve.
Hvala in lep pozdrav
Boštjan
_________________ All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni