www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Črn ekran pri nalaganju ubuntu.

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Linux, unix razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član



Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Prispevkov: 184
Aktiv.: 1.59
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 3:35 pm    Naslov sporočila:  Črn ekran pri nalaganju ubuntu. Odgovori s citatom

Imam starejši računalnik.želim si spoznati Linux.Zato sem iz spleta potegnil najnovejšo verzijo 13.Instaliran imam še XP profesional.Ubuntu sem instaliral tako da sem za prvi zagon izbral DVD pogon.Nato te vpraša če želiš preizskusiti ali namestiti OS.Pritisnil sem da želim instalirati poleg XP.Instalacija je potekala normalno in nakoncu napiše v oklepajih vse OK.Nato želi ponovni zagon ,kjer mi da na izbiro kateri OS želim izbrati in tu se začne problem ko pritisnem Ubuntu se nalaga napis Ubuntu in tiste pike spodaj potem pa se pokaže črn ekran in kursor od miške od tu naprej pa ne gre več v čem bi lahko bil problem?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1861
Aktiv.: 13.50
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem danes testno naložil Ubuntu 13.04 in na tole nisem naletel.
Je pa res da sem delal upgrade iz 12.10. če disk melje je lahko to znak da še pripravlja kakšne datoteke. Lahko pa tudi pomeni da je šlo nekaj narobe pri inštalaciji.

_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
red_mamba
Član
Član



Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Prispevkov: 1455
Aktiv.: 8.71
Kraj: Edinburgh

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pritisni ESC ko se nalaga da ne kaze graficnega vmesnika ampak ti izpisuje sporocila v konzoli. Povej ce ti vrze kaksne napake med nalaganjem.
_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
LinkedIn @DavidLednik @redzmijo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kramko 69
Član
Član



Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Prispevkov: 184
Aktiv.: 1.59
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pritiskam ESC pokaže na nek FAIL vendar gre tako hitro ,da ne morem videti kaj je problem.Malo gledam po netu verjetno je kak problem z grafiko.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član



Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Prispevkov: 1035
Aktiv.: 9.06

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim da je problem z grafiko, če ti xp dela.
Prej bi rekel da je problem s samim image-om, iz katerega boot-aš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kramko 69
Član
Član



Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Prispevkov: 184
Aktiv.: 1.59
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako mi je uspelo slikat kjer piše (Fail) ostalo pa vse OK.

Starting Reload cups,upon stating avahi-daemon to make sure remote queues are populated {Fail}

Mogoče bi moral ISO datoteko zapeči na manjši hitrosti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član



Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Prispevkov: 1455
Aktiv.: 8.71
Kraj: Edinburgh

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 30, 2013 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ti ni vzrok da ti obstane sistem, ce ti gre potem dalje.
Ce pritisnes ESC ko ti gre v graficni nacin ti tudi nic ne izpise v konzoli?

Predvidevam da ko ti ekran crni rata je zakljucil s konzolo in poizkusa pognati X vmesnik in tam se nekaj zalomi.

Kljub temu da graficni vmesnik ne dela se lahko se vedno v konzolo logiras.
Poizkusi ALT+F1 ali CTRL+SHIFT+F1. Se logiraj v konzolo in pozeni X configurator se enkrat, da se nastavijo resolucije in vse kar je potrebno.
Za ubuntu ne vem tocno imena programa za configuracijo X vmesnika tako da bos moral pogooglati.

_________________
Bad things happen to good people all the time for no reason!
LinkedIn @DavidLednik @redzmijo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saran
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Prispevkov: 729
Aktiv.: 5.65
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 30, 2013 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kramko 69 je napisal/a:
Starting Reload cups,upon stating avahi-daemon to make sure remote queues are populated {Fail}
Meni isto napiše, pa mi grafika dela vredu. Cups nima veze z grafiko.
_________________
Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kramko 69
Član
Član



Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Prispevkov: 184
Aktiv.: 1.59
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 01, 2013 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdej mi je uspelo namestiti Ubuntu 12 in deluje zelo dobro.Se je pa pojavil nov problem,da mi ne rata instalirat flashplayer.Pač to se bo treba naučiti ker je to poteka drugače kot Windows.Je pa še problem ko hočem ugasniti računalnik se sliši samo click pa se sploh ne ugasne.To bo treba še pogruntat.deluje pa bolj hitro kot windows in takoj prepozna vsako priključeno strojno opremo in je hitro pripravljena za uporabo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Linux, unix razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 147 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group