www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Saj ni res, pa vendar je

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14228
Aktiv.: 63.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 11:16 pm    Naslov sporočila:  Saj ni res, pa vendar je Odgovori s citatom

Občasno si privoščim kak road-trip po republikah bivše Jugoslavije. V petek 7.3.2014 sem odšel in se po treh dneh, torej danes vrnil. Za spremstvo sem imel s seboj forest70.
Na hitro bom opisal ruto: Divača - Ljubljana - mimo Zagreba po hrvaški avtocesti do Županje in naprej do Srebrenik-a. Dobrih 5 ur vožnje je. No pravi Bosanski čevapčiči so vrnili veselje v telo in dušo.
Obiskal sem nekaj prijateljev in znancev. Med drugim tudi lastnika foruma in portala http://www.elektronika.ba Trax-a.
Vse skrivnosti mesta se skrivajo v kulturi, pokopališčih in tržnicah. Za kulturo ni bilo časa, namesto pokopališč pa smo raje odšli in pojedli kaj dobrega. Sicer pa bi bilo tega res preveč, saj so na tem področju kar tri verske skupnosti, ki svoje člane pokopljejo vsaka na svojem pokopališču. Ostalo nam je torej da obiščemo tržnico. Tu se stvari spet ločijo - eno je "zeleni pijac", drugo pa "buvljak". Obiskali smo oboje.
Da bi narod sploh preživel, je hrana v primerjavi z našo zelo poceni. Ja seveda, večina ljudi tam si tržnice seveda ne more privoščiti. To je le za mesto in ljudi, ki so zaposleni. Podeželje večino tega kar potrebuje pridela samo ali pa si med seboj preprosto izmenjajo, saj denarja (Konvertibilne Marke) preprosto ni.
No pa smo nakupovali: od 2 do 3€ je potrebno odšteti za kg domačega fižola. Pa sem tega nakupil nekaj tu, nekaj tam, da je vsak zaslužil malo. Kupil sem celo 2 kozarca medu, čeprav ga sam ne smem....
Potem je tu še buvljak. Tu ni da ni. Še celo jaz, vajen vsakršne krame sem se čudil temu kar se tam prodaja. Ja ljudje prodajajo dobesedno vse. Zdaj koliko tega res prodajo je drugo vprašanje, ker denarja ni. Ampak malo te pa stisne, ko vidiš, da človek prinese prodajat svoje čevlje. Kaj čevlje, vse živo - od rabljene majice pa do starih kap.
No seveda se dobi tudi kake nove stvari. Od oblačil se ne manjka robe sumljivega porekla. No ne kitajske - blago prihaja v glavnem iz Turčije. Cene so različne. Kavbojke se dobe že za 8KM - torej 4€.
In če mislite, da je to dno, potem se varate!
Človek ima na tleh nekakšno vojaško šotorsko platno in v njem je ,.... ne da se opisati. Le par detaljev - tesnilo vodovodne pipe. Ne novo, temveč rabljeno. Pipo, ki so jo odmontirali iz opuščene prerešetane hiše so razstavili na posamezne dele in jo sedaj prodajajo po delih. Tako se baje dobi več. Vsak del je po 0.5KM - torej 25 centov. Tudi proda se jo po delih hitreje, ker denarja za celo ni.
Tudi na tak ali drugačen način ukradeno blago se da kupiti. A nove stvari se težko proda. Kupil sem zeleni laser - piše, da je 100mW. Sveti res močno. No dal sem 5€. Mislim, da so se prodajalcu pokazala nebesa. Za 5€ se namreč dobi 2 porcije čevapčičev. In ne verjamem, da jih je porabil za to. Bi bilo škoda denarja.

Pred časom sem slišal, da se je turistom dobro prodajalo tablice z napisom, ki označuje minsko polje !!!
Od prijatelja s teh krajev sem izvedel o dečku starem okrog 10 let, ki je pred dvemi leti zaradi neoznačenega minskega polja izgubil nogo.
No marsikaj se sliši, pa ali ne verjameš, ali pa te nekako ne dotakne.


Pot smo nadaljevali do Viteza, kjer smo prespali. Naslednji dan pa naprej pa preko Bugojno na Livno. Potem smo malo zašli ter namesto na Sinj in Split prišli do Bosansko Grahovo. Prizori so strašljivi. Cele vasi so opuščene. Hiše nimajo streh in se rušijo. Naleteli smo na precej veliko vas, kjer so bile vse hiše porušene, le ena je še stala. In v njej je živel nek človek - videli smo ga. Je bilo videti kot nek duh sredi ruševin. V neposredni bližini te hiše sem naredil posnetek, ki je priložen.

Šele doma, ko sem fotografije pregledoval, sem sliko povečal in prebral napis na tabli.
GROZA!! Torej je res. Za preživetje so ljudje kradli te označbe in jih prodajali brezčutnim turistom, ki niso niti približno dojeli kaj to pomeni. Izpostavili so svoje otroke in naključne obiskovalce smrtni nevarnosti za pičlih 15€. Izvedel sem namreč, da je to novo tablico s to zadnjo označbo mogoče kupiti za ta denar. Stare tablice, ki jih je precej več so pa po zgolj 5€. Druga grozljiva informacija pa je serijska številka te tablice,..



DSCN0615.JPG
 Opis:
Sliko sem pustil v polni ločljivosti. Povečaj jo in preberi kaj piše na tej tablici.
 Velikost datoteke:  4.37 MB
 Pogledana:  291 krat

DSCN0615.JPG



_________________
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14228
Aktiv.: 63.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2014 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In zakaj sploh pišem to mojo zgodbo ? In zakaj jo pišem v ta del foruma?

Že na poti sem bežno pogledal na svoj e-mail. Kaj za vraga!?? 75 zasebnih sporočil !?
Je že res, da dobim precej tega vsak dan. Ampak tole je pa absolutni rekord. Še posebej, če pomislim, da je vmes 8.marec, ko naj bi se moški del (večina foruma spada prav sem) posvetil svojim izvoljenkam. Pa tudi nedelje niso s ZS-ji prav plodne.

Kaj se je pravzaprav dogajalo?

No kake 15 ZS-jev je bilo povsem normalnih - torej nič posebnega. Preostalih natančno 58 pa so ZS-ji treh skupin uporabnikov. Natančneje se gre za 5 takih, ki jih drage niso osrečile, ali pa nimajo pojma, kaj vse se je ljudem v bljižnji preteklosti dogajalo le pičlih 300km stran. Skratka, nimajo pojma niti, da živijo, ali pa spet mislijo, da so drugi uporabniki foruma njim na ljubo dolžni deliti nasvete. In menijo celo, da če tega ne narede, da sem jaz tisti, ki moram to narediti namesto njih, ali pa jih vsaj prisiliti v to.

Evo najbolj "kultiren" izliv prijaznosti, ki se nanaša na to temo..

mijana je napisal/a:
VOLK D -PREIMENUJ SE V HENDIKEP ,DA TI BO PASALO IME JAZ SEM SVOJE DOSEGEL NAČRT JE V IZDELAVI TI PA PAMETUJ TAKO KOT VEČINA NA TEM FOROMU
mijana je napisal/a:
SEM SE ®E POTRUDIL TI PA ČE BI BIL NORMALEN BI POSLAL NAČRT NE PA DA PAMETUJE© NA FORUMU. ČE BI BIL NORMALEN BI KOMU POMAGAL NE PA DA GA NADLEGUJE© MISLIM,DA SEM BIL DOVOLJ JASEN.PRI©EL SEM DO NAČRTA IN DOSEGEL SVOJ CILJ BREZ TAKIH PAMETNJAKOVIČEV KOT STE SE NA©LI TRIJE .
mijana je napisal/a:
NAJ TE SPAJTLA STRELA MENI PRAVI© NAJ TEBE TRESE ZAKAJ PA AVTORJU NISI NAPISAL NAJ NJEGA TRESE BEDAK bedni.l.p.


Vse seveda pisano z velikimi črkami.

Glede na to, da sem se pri pedesetih tako rekoč ponovno rodil znam življenje ceniti drugače. Poučen še s pretresljivimi informacijami, ki sem jih danes prinesel s seboj Vam bom tu na tem mestu povedal, da nisem nikakršen birič, ki bo na vašo željo discipliniral ostale in to samo zato, ker ste se Vi razvajeno dete zdajle izmislili, da vam je nekdo dolžan pomagati in to prav ta trenutek in prav tu.
Bom pa z veseljem tovrstne razvajene in cepetajoče razgrajače, mladce, ki menijo, da sami "ne smejo" narediti ničesar, saj bodo drugi poskrbeli zanje, odstranil s foruma.

Če se sami ne znate lepo dogovoriti in zmeniti, če zaidete v konfliktne situacije, potem ne pričakujte, da bom jaz potegnil z enim ali z drugim. Še najmanj mi ne pošiljajte zasebnih sporočil v katerih jokate kaj vse vam je nekdo drug na ZS hudega naredil.
Pomislite raje na to, da bi vam najraje dal eno tako rdečo tablico in vas poslal, da jo namestite tja kjer je že bila in bi morala še naprej biti, vi pa ne veste več, kje točno je pravzaprav bila.

In ne recite, da niste bili obveščeni !

_________________
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
satelitko
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Prispevkov: 1752
Aktiv.: 7.87
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jah darko, jaz že dolgo pravim, da ima Bog vse sorte tičev "na košti"...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7770
Aktiv.: 34.88
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 9:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa tudi!
_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mujo
Član
Član



Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Prispevkov: 722
Aktiv.: 3.24
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lani sem se peljal preko BiH. Pot je bil iz Srbije v Črno Goro - in ker je direktna pot iz Srbije v Črno Goro pozimi zahrbtna (baje da so neki kanjoni, kjer ni ravno kaj dosti ceste), sem potoval preko Bosne.
Pot skozi Bosno je potekala grobo povedano Višegrad - Gorazde - Tjentište - Trebinje.

Pokrajina je fenomenalna! Vožnja je bila dolga, počasna ampak nikakor ne naporna. Kar dosti časa se je potovalo ob Drini.

Vasic/mest na poti ni bilo kaj dosti. Ampak nekatera so bila prav strašljiva. Nekje so bili prometni znaki prestreljeni. Ok saj to še ni tako hudo. V nekaterih mestih pa so hiše bile prestreljene. Skozi celotno vas se je samo videlo hiš z luknjami. Vasice so bile take, da nisem niti pomislil da bi se ustavil.

Pot skozi Sutjesko je čudovita. Peljal sem se tudi mimo starih jugoslovanskih spomenikov v Tjentištu. Na eni strani ceste propadajoči spomeniki stare države, na drugi strani gozd ograjen z rdečim trakom in tablami kot jih je Darko opisal. Teh tabel je bilo opaziti kar nekaj. Me je kar srh preletel ko sem jih videl.

Na poti sem se ustavil še pri obcestnem jezercu Klinje. Okrog ni bilo žive duše. Samo jaz in punca in čudovita pokrajina. Jezero je bilo mirno, brez kakršnega koli valovanja - kot ogledalo. Še živali ni bilo slišati in videti. Naslednja vasica pa ponovno zgodba z prestreljenimi hišami...

Res škoda, da politika in vojne tako otežujejo življenje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1954
Aktiv.: 11.72
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kaj pomeni znak EU na tabli- da so jih tam "štemplali" ali pa da je tam tudi EU?
O serijski številki pa res...
Škoda da takrat niso imeli Ehrjavca- ta bi jih že uskladil kot bo Ameriko in Rusijo Brick wall

_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Prispevkov: 16777190
Aktiv.: 75321.55

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Proteus
Član
Član



Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Prispevkov: 1786
Aktiv.: 8.02

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tja hodim službeno in moram priznati, da so nekatere osebne zgodbe resnično tragične. Imam pa občutek, da tamkajšnji domačini to jemljejo bistveno manj tragično kot pa mi. Na splošno je pri nas bistveno več depresije, kot pa v BiH.

Ljudje pač hočejo živeti naprej in ne nazaj, kar se lepo kaže tudi pri tamkajšnjih aktualnih demonstracijah.

Za nas pa nisem ravno prepričan, da živimo/želimo naprej. Trenutno se hitreje približujemo stanju v Bosni, kakor pa stanju v zahodni Evropi.

Prehitele so nas baltske države, pa Slovaška in Češka in bojim se, da se bomo tudi Romunskim kombijem na naših cestah počasi nehali nasmihati. Tako kot smo se nehali smejati Čehom, ko so pred leti hodili še na Jadran. Sedaj jih vidiš po celi zahodni Evropi. Še jezikovno "zavrti" Francozi so se naučili reči "děkuji vám, pane".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Prispevkov: 16777190
Aktiv.: 75321.55

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14228
Aktiv.: 63.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 14, 2014 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem odprl to temo sem bil sicer pod vplivom dogajanja v BiH in potem zaradi ZS-jev zelo pod stresom.
Tokrat je sicer bilo tudi nekaj ZS-jev, so bila pa predvsem dogajanja na forumu in za krono en e-mail (naivnež sem mislil, da slednjega ne bo). Stres je bil velik in boleč.

Počutim se kot kurba, ki ji je stranka ušla brez plačila, zvodnik ji pa za kazen počasi ugaša pol pokajen cigaret nekje na popku. Ponižan, izkoriščen in nerazumljen. Kot naiven bedak, ki svoj čas troši za to stran. Ki skrbi, da tole špila, kot se gre, da je dobro in kvalitetno, ter da ima temu primeren ugled. In sedaj je na razprodaji ta ugled. ... Saj je to vendar nekaj normalnega v tej naši družbi, kjer celo država krade samo sebe. Se vam to res tako zdi?
Meni ne. Mene boli in to zelo.

Ko trobim vsem in vsakemu posebej, da tu ne sme biti komerciale sem potem nenadoma v roku dveh dni izigran do te mere, da ne zmorem niti pametno reagirati. Celo tole ne vem če je sploh pametno pisati, ker se bojim, da ni oči, ki bi pisanje razumele, saj vsi udeleženi v tej zgodbi "sploh ne razumejo" kaj je pri vsem skupaj narobe, če se na nekomercialni strani začno komercialna dogovarjanja.

Zakaj to sploh pišem?
- Zato, da bo vsem, ki niso udeleženi v tej zgodbi jasno, zakaj mi v tem delu virtualnega sveta ni več lepo. Zato, da se ne bo nihče čudil, če bom sem zašel le še občasno, opraviti stvari za katere se čutim odgovornega. In te stvari bom od sedaj dalje opravljal brezkompromisno in vestno.
- Zato, da istočasno odgovorim na ta (ne)pričakovani e-mail. Da bo vsem jasno, da so zadeve pač malo ušle, da bo jasno da tega ne odobravam-o.

Ko sem povabil ta forum na svoj strežnik sem povedal, da je popolna nekomercialnost pogoj. Forum je bil nekomercialen in odgovor je bil: "Saj to se razume samo po sebi". V zameno je forum dobil levo zgoraj logo gostitelja. Ja tudi to je komerciala, žal brez tega ne gre. Frenki je skoraj dušo iztisnil skozi oči, ko je gledal ta logo. V dušah vseh nas je bila ideja o nekomercialnosti strani tako globoko zapisana. In potem je ugotovil, da duša in logo ne gresta istočasno skozi oči - premale so. In je pomanjšal logo do tega, kar imamo sedaj. Potem me je vprašal, če bo tako v redu. Glas se mu je tresel. Nisem baraba,.... pa sem rekel da bo v redu. Sem "preslišal" tistih par pripomb in je šlo skozi. V izogib nerodnostim sem želel imeti kontrolo nad tem področjem in sem jo tudi dobil. Od tu dalje pa sem s svojo tolerantnostjo zagrešil kup napak, predvsem s tem, da nisem reagiral v trenutku ko bi moral. Moja krivda - moram priznati in hkrati obljubiti, da te napake ne bom več naredil.

Se vnaprej opravičujem, vsem, ki jim bo mogoče malo prepozno "prišlo" kaj je že in kaj še ni komerciala.
Da bi ne bilo hude krvi bom zdajle za stvari, ko so mogoče lahko dvomljive uvedel en nov režim:

Vsak ima enega jokerja v danem letu. Ko zagreši neumnost s tega področja, dobi opozorilo na ZS. Po opozorilu popravi prispevek. Časa ima en dan. S tem je jokerja izkoristil. Vse druge poti vodijo v odstranitev prispevka in trajen ban avtorja. Prav isto se bo zgodilo tistim, ki so jokerja že izkoristili, a še vedno menijo, da si lahko privoščijo.

In da ne bo zaradi tega spet cel kup firm, ki bodo imela v imenu * , naj povem, da se pogovarjajte normalno, pa bo v redu. V normalnem pogovoru ni zvezdic v imenu firme. Vendar v normalnem pogovoru se imena firme ne izreče v vsakem stavku. Mogoče celo dvakrat v stavku.
Linki: Link na generalno stran firme je reklama. Link na konkreten artikel, o katerem je debata je informacija, če je podan enkrat.
Če komu še kaj posebnega ni jasno naj vpraša pravočasno.

_________________
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član



Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Prispevkov: 16777193
Aktiv.: 75321.57

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 14, 2014 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član



Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Prispevkov: 14228
Aktiv.: 63.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 14, 2014 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povedal sem že, da v tem početju ne uživam več, zato se vnaprej opravičujem za zoprnost
borisz je napisal/a:
VolkD je napisal/a:
... Linki: Link na generalno stran firme je reklama. Link na konkreten artikel, o katerem je debata je informacija, če je podan enkrat.
...

Mogoče bi tole dodal v pravila? Namreč tema bo čez nekaj mesecev nevidna novim članom...

_________________
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 68 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group