www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Kaj trenutno počnem Julij 2016
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Slowfly
Član
Član



Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Prispevkov: 4079
Aktiv.: 24.85
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2016 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, bolje bi bilo (bolj natančno), če bi meril čas 10 - ih obratov števca in množil z 12.
BTW: koliko časa pa je rabil števec, da se je enkrat zasukala plošča?

_________________
Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13559
Aktiv.: 82.61
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2016 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
Silvo, bolje bi bilo (bolj natančno), če bi meril čas 10 - ih obratov števca in množil z 12.
BTW: koliko časa pa je rabil števec, da se je enkrat zasukala plošča?


Mislim, da je v tisti standby porabi rabila za zasuk tri minute in pol. Potem bi bil lahko zraven več kot pol ure. Sad

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član



Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Prispevkov: 4079
Aktiv.: 24.85
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2016 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko boš meril števec z bremenom z znano močjo, pomeri s kleščami in ampermetrom še tok pri tej znani moči. Tako boš hitro videl kaj ti laže.
_________________
Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Prispevkov: 1004
Aktiv.: 9.17
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2016 7:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jest sem v bajti nekoč imel el.meh.števec, ki je do določene porabe meril preveč, ko pa sem začel npr. poleti cugat štrom (klima!), je pa kazal premalo Twisted Evil ... veselje je bilo nekaj let, potem mi ga je pa elektro zamenjal Neutral ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
robert
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Prispevkov: 1599
Aktiv.: 9.74
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2016 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Pravzaprav sem bil nad "standby" porabo presenečen. Nisem pričakoval, da je tolikšna. Znaša namreč 155Wh oz. 3.7KWh na dan oz. 115Kwh na mesec. Na računu to doprinese 15€ Shocked


Moja hitra matematika je 1W stalne porabe je 1€ na leto (centi gor al dol) Whistle

_________________
LP Robert
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2034
Aktiv.: 15.10
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2016 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Realno se priblizamo stevilki 1,4 eur za vsak stalno prikljucen watt moci.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Prispevkov: 1152
Aktiv.: 9.06
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2016 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neuporaben šalabajz ;)

Nazadnje urejal/a Peter123 Pon Jul 11, 2016 7:54 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rafaellsi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 18:54
Prispevkov: 459
Aktiv.: 4.84
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2016 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Leto ima 365 dni (oz. 366) ali 8760 ur (8784 ur prestopno leto)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član



Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Prispevkov: 4743
Aktiv.: 28.90
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2016 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Ravno imam račun za elektriko pred sabo:
VT - 0,05599 €/kW
MT - 0,02999 €/kW

24h x 7 x 30 x 12 = 60480 h na leto (cca)

60480h x 0,05599 €/kW / 1000 = 3,4€/leto pri višji tarifi.
Razen če sem naredil pri izračunu kakšno napako.
Upošteval si zgolj ceno kWh, moral pa bi seštet vse postavke, vezane na kWh.
Ko boš prišel na ene 0.15EUR/kWh boš na boljši poti...
Pa enote ti ne grejo Brick wall
Skupaj z omenjenim nad mano torej neuporaben šalabajz...

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13559
Aktiv.: 82.61
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2016 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes nisem izvajal dodatnega testiranja. Sem pa dopolnil program za dvotarifno merjenje.


energija.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  energija.zip
 Velikost datoteke:  322.42 KB
 Downloadano:  18 krat


_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1897
Aktiv.: 17.56
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2016 1:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj me Avast opozarja na nevarnost pri odpiranju tega programa?
_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5090
Aktiv.: 31.01
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2016 8:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Zakaj me Avast opozarja na nevarnost pri odpiranju tega programa?
Boš moral kontaktirati Avastovo podporo in njih povprašati, zakaj.
Meni Sophos ne javlja nič, verjamem mu pa že 24 let in se ne spominjam, da bi se kdaj zmotil Whistle .

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13559
Aktiv.: 82.61
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2016 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

laura je napisal/a:
Zakaj me Avast opozarja na nevarnost pri odpiranju tega programa?


Shocked Kako nevarnost? Daj screenshot. Program je pisan v Delphiju. Morebiti mu ne paše, da ob zapiranju naredi eno ini datoteko v katero shrane nastavitve pozicije okna izbiro tarife in vse tiste vnešene konstante. Tako da ob ponovnem zagonu ostane vse kot ob zapiranju.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1897
Aktiv.: 17.56
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2016 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi je po cca 3. min javil da je vse v redu.
_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1175
Aktiv.: 14.63
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 12, 2016 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
laura je napisal/a:
Zakaj me Avast opozarja na nevarnost pri odpiranju tega programa?

Shocked Kako nevarnost? Daj screenshot. Program je pisan v Delphiju. Morebiti mu ne paše, da ob zapiranju naredi eno ini datoteko v katero shrane nastavitve pozicije okna izbiro tarife in vse tiste vnešene konstante. Tako da ob ponovnem zagonu ostane vse kot ob zapiranju.

Mogoče nimaš posodobljene zadnje Avast baze ali celo samega Avast programa in se enostavno zmoti "false positive" za ta program. Se zgodi. Lahko pošlješ direktno Avastu, da pregledajo sumljiv program ali pa ga uploadaš na znano stran Virustotal in ti trenutno 55 različnih antivirusnikov pregleda in pove kako in kaj. Poleg Analize imaš v zavihku Additional Info še npr. s katerim programskim orodjem je bil narejen (glej TrID - Borland Delphi 7/6).

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 57 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group