www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

mikroC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Krampus
Član
Član



Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Prispevkov: 1704
Aktiv.: 15.34
Kraj: Središče ob Dravi

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 21, 2010 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

galex4 je napisal/a:
kako iz celega števila pretvoriti na decimalko, za DS1820 imam naslednjo kodopisano v mikroBASIC-u

koda:

program One_WIRE_1

dim LCD_RS as sbit at RB4_bit
LCD_EN as sbit at RB5_bit
LCD_D4 as sbit at RB0_bit
LCD_D5 as sbit at RB1_bit
LCD_D6 as sbit at RB2_bit
LCD_D7 as sbit at RB3_bit
LCD_RS_Direction as sbit at TRISB4_bit
LCD_EN_Direction as sbit at TRISB5_bit
LCD_D4_Direction as sbit at TRISB0_bit
LCD_D5_Direction as sbit at TRISB1_bit
LCD_D6_Direction as sbit at TRISB2_bit
LCD_D7_Direction as sbit at TRISB3_bit

dim txt as char[9]
temp as word
dim TextLcd as Char[10]
dim TempLSB as word
dim TempMSB as word


main:

ADCON1 = %00000110
Lcd_Init()
Lcd_Cmd(_LCD_CLEAR)
Lcd_Cmd(_LCD_CURSOR_OFF)
Lcd_Out(1, 1, " Temperatura: ")

Lcd_Chr(2,13,178)
Lcd_Chr(2,14,"C")

while true

Ow_Reset(PORTE, 2)

Ow_Write(PORTE, 2, 0xCC)

Ow_Write(PORTE, 2, 0x44)

Delay_us(120)

Ow_Reset(PORTE, 2)

Ow_Write(PORTE, 2, 0xCC)

Ow_Write(PORTE, 2, 0xBE)

temp = Ow_Read(PORTE, 2)

temp = temp / 2

TempLSB = Ow_Read(PORTE, 2)
TempMSB = Ow_Read(PORTE, 2)

temp = (TempMSB << 8) + TempLSB



IntToStr(temp / 2, LcdToStr)
Lcd_Out(2,1,LcdToStr)


WordToStr(temp, txt)
Lcd_Out(2, 8, txt)
delay_ms(520)
wend
end.

ko če temp ne delim z 2 ima 1x večjo vrednost pri delitvi pa dobim celo število, na kak način pa dosežem tistih 0,5??

kakšne vrednosti sta tista 2 byta (LSB in MSB)iz katerih nato preračunamo realno vrednost?


Malo bolj razdelano, kot bi bilo potrebno, mogoče za boljše razumevanje

_________________
Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 384
Aktiv.: 6.54
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 26, 2016 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi bil kdo tako prijazen in napisal kako se definira in vklopi/izklopi posamezni pin (LED) ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 820
Aktiv.: 12.48
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 27, 2016 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mato1111 je napisal/a:
Bi bil kdo tako prijazen in napisal kako se definira in vklopi/izklopi posamezni pin (LED) ?


Google je pravi norc

_________________
Život nije lak....
....ali nije ni aceton Wink
LP, Tilen.
stm32f4-discovery.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 384
Aktiv.: 6.54
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2016 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kako se spremenljivko tipa int prikaze na LCD? z tekstom mi je uspelo z spremenljivkami pa nikakor ne.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 820
Aktiv.: 12.48
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2016 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mato1111 je napisal/a:
kako se spremenljivko tipa int prikaze na LCD? z tekstom mi je uspelo z spremenljivkami pa nikakor ne.


Pretvoriš jo v string.

_________________
Život nije lak....
....ali nije ni aceton Wink
LP, Tilen.
stm32f4-discovery.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 384
Aktiv.: 6.54
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 27, 2017 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam neko deklarirano spremenljivko char a[6];
Kako bi vanjo med izvajanjem programa vpisal vrednost "levo" ali "desno" ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1938 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group