www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Varilni aparat na agregat

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kaja.alyo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 18 Jun 2015 19:18
Prispevkov: 46
Aktiv.: 1.67
Kraj: Bistrica ob Dravi

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 02, 2017 1:43 pm    Naslov sporočila:  Varilni aparat na agregat Odgovori s citatom

Zdravo,
razmišljam o nakupu varilnega stroja na co2, imam pa omejitev -da bi ga moral napajati preko agregata, ker na vikendu nimamo elektrike.
Agregat je dizel 5kw, trofazni, varovalke so 3 x 6A.
Torej mi je jasno, da bi potreboval varilnik na tri faze, ker preko ene (do 6A) ne bo šlo.
Rabil bi kakšen primer varilnega stroja, zaželeno od iske, ki bi ga moj agregat lahko poganjal.
Zanima me tudi, če na trofaznem varilniku piše, da je varovalka 16A, je to sešteto za vse tri faze? Lahko to delim z tri in dobim 5,3A na fazo, torej ga lahko poganjam z agregatom?

Hvala za pomoč

_________________
The quieter you become the more you`re able to hear
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
int47
Član
Član



Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Prispevkov: 1891
Aktiv.: 13.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 02, 2017 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ima 3f varilni aparat zahtevano varovalko 16A, to pomeni 3x 16A.
Varilni aparati s klasičnim transformatorjem za transformator uporabljajo dve fazi.

Nesimetrično obremenjen majhen 3f agregat v "step load" načinu je iskanje težav.

5kW/3 =1,66kW po fazi.
Če je agregat v resnici 5kVA, je potrebno upoštevati cos(fi) in je delovna moč manjša.

_________________
Kdor ni skregan, ni Slovenc !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joli
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sob 25 Feb 2017 22:55
Prispevkov: 7
Aktiv.: 1.00
Kraj: velenje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 03, 2017 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen.

Varilni aparati na co2 (mig postopek) lahko imajo napajanje 1x230 ali 2x400 ali 3x400,če je govora o močnostnem delu. Mislim da pri aparatu nekje do 160a in 2x 400 ne bo težav ce je agregat res 5kw. Prvo pa moras vedeti kaj nameravaš variti in kako močan aparat bi bil primeren zate. Inverter aparati (brez transformatorja) varijo veliko bolje ampak so glede na agregat tudi veliko bolj občutljivi na nihanje napetosti

l.p.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Prispevkov: 2627
Aktiv.: 19.56
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2017 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena od variant je inverter z vgrajenim generatorjem. Sem kupil inverter tega proizvajalca in mi ni žal. Mrzlo elektrodo vžge za šalo, brez lepljenja, vari zelo lepo. Inverterji imajo tudi možnost varjenja s TIG postopkom. Sicer nimajo HF vžiga in EM ventila za plin, ampak ventil na pištoli ter vžig z dotikom elektrode.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 2989
Aktiv.: 22.31
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 08, 2017 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
inverter z vgrajenim generatorjem
naslov ne pokaže točno kateri tip si kupil, ampak prikaže skoraj celotno ponudbo. Ali lahko bolj podrobno ?
_________________
___
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Prispevkov: 2627
Aktiv.: 19.56
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2017 11:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz nisem kupil varilca z agregatom, ker tega ne potrebujem. Sem se samo spomnil, da jih izdelujejo.
Verjetno so link kaj spremenili zato več ne dela. http://www.telwin.com/en/
Greš pod Engine driven welding machines.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kaja.alyo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 18 Jun 2015 19:18
Prispevkov: 46
Aktiv.: 1.67
Kraj: Bistrica ob Dravi

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2017 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala vsem za odgovore, se opravičujem za pozen odgovor, poleg vseh ostalih stvari in dopusta sem malo pozabil.
Ja agregat je pomoje res 5kw, je stari iz JLA z 500cc dizlom in 5kw rade končar motorjem, tako da ni neka nova kitajska prdulja.
Varil bi pleh (kaj na avtu itd...), pa tudi kakšne manjše konstrukcije npr. ogrodje za mizo je prva podobna stvar, ki mi pade na pamet, pa npr. kakšne nosilce ipd...
Nimam dosti iskušenj z varjenjem, me pa to kaj delam vedno bolj sili, da začnem.
Hvala

_________________
The quieter you become the more you`re able to hear
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1907 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group