www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Koliko monitorjev ima vaš PC ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Koliko monitorjev ima vaš PC ?
enega samega
37%
 37%  [ 72 ]
dva moniorja
52%
 52%  [ 102 ]
tri monitorje
8%
 8%  [ 16 ]
štiri monitorje
1%
 1%  [ 3 ]
Skupaj glasov : 193

Avtor Sporočilo
v.j.
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Prispevkov: 310
Aktiv.: 9.20
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 20, 2015 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

4K = 4x full HD

In ja, za 100% resolucijo bo še 32" premalo, bolje nekje okoli 40", bi bilo verjetno ravno prav.

Zaenkrat pa, kaj mi bo 4K monitor, če pa ni spodobne grafične, ki bi to zmogla prikazati, tudi najboljši HDMI kabli so lahko že preslabotni. Rešitev je v nizki frekvenci osveževanja, za delo bo v redu, za ogled videa žal ne več. Bo treba še malo počakati.

_________________
Kontakt na e-mail .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9575
Aktiv.: 72.80
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 20, 2015 1:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem poleg monitorja nabavil geforce gtx950 (stara atijeva pač ni vedela, kaj je to 4k...) in imam gor dva monitorja: enega 4k preko display porta in enega full HD preko dvi-ja. Oba imata 60 Hz osveževanje. Ne vem, če to ni dovolj, potem...
Sicer grafikulja podpira max. 4 monitorje.
Pa to ni najboljša grafa, kar jih obstaja... Tako da grafe kar lepo obstajajo.
Priklop preko hdmi je nekako mimo. Danes se priklaplja preko display porta. Moja grafa ima 3 displayporte in en hdmi (ter en dvi).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mujo
Član
Član



Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Prispevkov: 648
Aktiv.: 4.48
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 20, 2015 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Windows 10 podpira možnost, da imaš na dveh različnih monitorjih različni DPI? Oziroma, da na enem imaš zoom (125%), na drugem pa ne (100%)?
Windows 7 ima to rešeno tako... da imaš na vseh monitorjih enako povečavo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član



Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Prispevkov: 9575
Aktiv.: 72.80
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 20, 2015 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, desetka ima menda kot prva to možnost, vendar zadeva deluje...tako-tako. Recimo, jaz imam na 4k monitorju DPI na 150% (kar je minimum, da je obenem delovna površina velika), na navadnem pa 100%..ampak nekatere stvari delajo, druge ne...recimo imena ikon in tudi same ikone na namizju so na navadnem monitorju večja kot na 4k, kar pomeni da pri ikonah win (še?) ne upošteva ločenih DPI-jev. Poleg tega so nekateri programi očitno nezdružljivi s 4k, kar posledično spet pomeni preveliko ali rahlo zmazano pisavo. primer: imam dve verziji nero: ena dela lepo, druga je zmazana.

Pa nekateri meniji (za nastavitve itd...) se tudi prikažejo rahlo zmazano - tudi na 4k monitorju, ne samo na navadnem.
Za silo je, se pa vidi, da bo moral M$ na tem še kar nekaj narediti.

Je pa tako: če nekaj časa gledam 4k monitor, nato pa pogledam levo na starega... Shocked kaj hud**a se je pa zgodilo, da je tako zmazana slika... Think
Ja, razvadiš se v trenutku...
tata bi imao dva 4k monitora...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zvitko
Član
Član



Pridružen-a: Sob 02 Dec 2006 18:15
Prispevkov: 29
Aktiv.: 0.22
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 05, 2016 1:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno dva pa še kakšen bi prišel prav. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 765
Aktiv.: 5.77
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 07, 2017 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam bi rad usposobil dva monitorja, pa mi ne uspeva najbolje.
računalnik z win 10
grafična je AMD Radeon R7 200 Series z VGA in DVI izhodom.
monitorja imam VGA, zato sem nabavil adapter DVI na VGA. Vendar preko DVI adapterja ni nobenega signala in je monitor brez slike. (na monitorju izpiše da ni signala)
Mi lahko kdo z dobrimi živci (razlaga za telebane) poizkusi razložit kaj lahko storim, da bi stvar delala .

_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član



Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Prispevkov: 4693
Aktiv.: 32.43
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 07, 2017 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni nujno, da grafična podpira VGA na DVI priključku.
Če bi napisal točno oznako in proizvajalca, bi se dalo preverit kako je s tem.

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Energetik-m
Član
Član



Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Prispevkov: 834
Aktiv.: 8.62
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 07, 2017 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če moj PC vklopim, ko je na njem en monitor, pa potem priključim kabel za drugega, na njem ni signala. Poskusi najprej priklopiti oba, nato pa zagnati PC.
_________________
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MadMax
Član
Član



Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Prispevkov: 4693
Aktiv.: 32.43
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 07, 2017 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni vsak DVI DVI.
Npr. DVI-I ima analog (VGA) out, DVI-D ga nima.
Gugl wiki.

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 765
Aktiv.: 5.77
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 07, 2017 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

saj sem napisal grafično
grafična je AMD Radeon R7 200 Series z VGA in DVI izhodom
izhod iz grafične je pa na sliki



dvi.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  16.27 KB
 Pogledana:  718 krat

dvi.JPG



_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član



Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Prispevkov: 4693
Aktiv.: 32.43
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 07, 2017 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napisal si generično serijo GPUja in nič drugega. Boš moral kar lepo fizično pogledat in identificirat grafično, ne samo prepisat prvo kar najdeš v device managerju.

Slika pa je DVI brez analognega izhoda.

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 765
Aktiv.: 5.77
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 07, 2017 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No saj takšen konektor je na grafični.
Pa kolikor sem malo raziskoval brez aktivnega adapterja ne bo šlo.
Samo čemu so namenjeni potem DVI-D VGA adapterji.
So samo zato, da se nekaj proda ali tudi res čemu služijo. hipotetično vprašanje?

_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član



Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Prispevkov: 4693
Aktiv.: 32.43
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 08, 2017 8:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DVI-I ima tam, kjer je na tvojem prazno (na levi), še 4 kontakte za analogni (VGA) izhod, ki dela prek navadnega prekonektorja. Torej pasivnega adapterja kot ga imaš.
Za kaj več pa... si ugotovil da rabiš aktivnega.

K razlagi sem te pa enkrat že usmeril, a se ti ni dalo poguglat kaj DVI sploh je in kak pinout ima...
Tole ima Wiki o DVIju (med drugim) lepo opisano:
Citiram:
In addition to digital, some DVI connectors also have pins that pass an analog signal, which can be used to connect an analog monitor. The analog pins are the four that surround the flat blade on a DVI-I or DVI-A connector. A VGA monitor, for example, can be connected to a video source with DVI-I through the use of a passive adapter.

ampak si bil preveč jezen na vse okoli ker ti ne dela, da bi poguglal...

In pasivni adapterji res nečemu služijo. Se jih kar pridno uporablja. Ampak so DVI-I, ne pa DVI-D (delujoči slednji so lahko le aktivni). Nisi dosleden, še vedno ne, pa četudi kitajc napiše DVI-D zato še ni res D.
Ne delajo pa čudežev, ako imaš grafično ki ima le DVI-D.

Pa kakorkoli, tole za dobre 3EUR bi te znalo rešit zagate.

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 765
Aktiv.: 5.77
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 08, 2017 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za kritičen post
Saj sem goglal, pa gledal na YouTube, in s tem tudi prišel do zaključka da adapter, ki ga imam ne izpolnjuje mojih pričakovanj. Res, da prepozno ko sem adapter že imel.
Bom nabavil tega, ki si miga predlagal na ebayu.
Ampak še vedno me zanima čemu služi adapter DVI-D na VGA. (Sem googlal vendar nisem našel)

_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član



Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Prispevkov: 4693
Aktiv.: 32.43
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 08, 2017 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DVI-D na VGA je npr. ta aktivni iz ebaya.

DVI-I oz. DVI-A na VGA je tisti ki ga že imaš, ne glede na to kako ga je imenoval prodajalec (pa mu lahko 100x rečeš da je DVI-D).
Lahko pa seveda tudi je, ampak ker na grafični nimaš ustrezno pač ne deluje. (čeprav je priključek na grafični večkrat narejen tako, da vtikača z vsemi pini niti ne moreš vtaknit v nepodprto grafično, ni pa to pogoj, lahko so samo pini nepriklopljeni)

Kitajc sicer tudi naredi marsikaj, o poimenovanju in delovanju pa bi se dalo...
Tale pomoje deluje http://www.ebay.co.uk/itm/253113592038
Vse variante brez tistih 4 pinov (npr. tale ) pa so ali namerno nedelujoči fake produkti, ali pa nedelujoče imitacije sicer dobrega in delujočega čudesa, ki ima aktivno elektroniko zalito med sama konektorja.

V računalništvu (in še kje) je pač tako, da na prvi pogled dobra zadeva iz žnj razlogov ne nujno tudi deluje.

Tudi za tistega ki sem ti ga polinkal ti jaz ne morem garantirat da deluje.
Sam imam podobno zadevo iz DP na VGA in deluje b.p. že slabo leto 24/7.
Tudi iz HDMI na Composite+L+R (3x cinch) imam, ki tudi deluje (sem rabil za DVD predvajalnik ki ima samo HDMI izhod, priklopljen na star CRT TV ki je imel samo SCART-kar pa ni v nobeni direktni žlahti s HDMI).
Oboje kupljeno za drobiž iz ebaya. Ob nakupu vzel v zakup da morda ne bo delovalo (sploh glede na ceno), ampak začuda deluje.

Je pa tudi res, da glede tega kar imaš zgolj predvidevam, saj kaj več kot tvojih tipkanih zapisov ni...

_________________
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stran 6 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1965 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group