www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Smart TV
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> LCD, 7 segment, grafični lcd-ji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
martin11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Okt 2013 16:32
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.39
Kraj: beltinci

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 08, 2018 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko samo ne vem podatkov.Preko telefona mi dela ,žično pa ne.
_________________
martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13372
Aktiv.: 91.18
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 08, 2018 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

martin11 je napisal/a:
Lahko samo ne vem podatkov.Preko telefona mi dela ,žično pa ne.


Prehod in IP lahko vidiš na računalniku, ki je v istem omrežju.
iz ukazne vrstice poženi CMD nato IPCONFIG

Prehod nastaviš enako, kot je na računalniku na katerem dela internet. IP pa mora biti drugačen. (zadnja številka) Nastaviš recimo 10 več ali manj kot je na računalniku na katerem si gledal. (meja 0-255) Če boš nastavil enak IP ti bo naprava itak javila spor.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Prispevkov: 1551
Aktiv.: 10.58
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 08, 2018 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

martin11 je napisal/a:
Vse razen ethernetnega naslova je štirikrat 0.


Kabel je OK ?
Ker tudi če utripajo(svetijo) lučke na LAN portu še ne pomeni, da je OK. Če imaš možnost potegniti drug kabel za test bi priporočal, da preizkusiš. Največkrat se napaka pojavlja na zidni vtičnici in napačnemu razporedu žičk oziroma slabo nabitih žičkah.
Ročnih nastavitev IPjev ne priporočam, ker jih mora dodeliti modem (router>DHCP).

_________________
LP Robert
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
martin11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Okt 2013 16:32
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.39
Kraj: beltinci

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 10, 2018 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kabel je ok.
_________________
martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
martin11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Okt 2013 16:32
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.39
Kraj: beltinci

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim ,da brez routerja ne bo šlo.Kaj menite o tem:Asus RT-AC51U AC750 ali katerega priporočate?
_________________
martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član



Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Prispevkov: 421
Aktiv.: 4.20

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

martin11 je napisal/a:
Ura in datum sta nastavljena na samodejno. Jezik imam nastavljen slovenski. Omrežna konfiguracija DHCP nastavitev omrežja žično.

Nastavi uro!
https://philips-tvconsumercare.kxondemand.com/Portal/en/Faq/All/1270

_________________
LP
Srečko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1294
Aktiv.: 8.82
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri kakšnem starejšem android telefonu, je ravno tako problem zaradi ure. Ne dela wifi. Uro sprva nastaviš ročno, vzpostaviš povezavo in nato premakneš na samodejno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
martin11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Okt 2013 16:32
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.39
Kraj: beltinci

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uro sem nastaivil in nič novega.
_________________
martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član



Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Prispevkov: 421
Aktiv.: 4.20

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si naredil VSE, kar piše na strani, ki sem jo prilepil, pokliči internet ponudnika (pomoč in podpora)!
_________________
LP
Srečko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
martin11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Okt 2013 16:32
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.39
Kraj: beltinci

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem klical že pa se ni nič spremenilo.
_________________
martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
martin11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Okt 2013 16:32
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.39
Kraj: beltinci

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavitve na računalniku so DHCP DA
IPv4 91.237.134.88
MASKA 255.255.252.0
PREHOD 91.237.132.1
DHCP VIPv4 10.103.48.1
DNS 46.150.32.3
46.150.48.3
teh nastavitev ne morem vnesti v statični ip ker mi napiše samo od 0-255

_________________
martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Prispevkov: 2647
Aktiv.: 19.16
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

martin11 je napisal/a:
Nastavitve na računalniku so DHCP DA
IPv4 91.237.134.88
MASKA 255.255.252.0
PREHOD 91.237.132.1
DHCP VIPv4 10.103.48.1
DNS 46.150.32.3
46.150.48.3
teh nastavitev ne morem vnesti v statični ip ker mi napiše samo od 0-255

Ne moreš jih vnesti, ker imaš ip in pa prehod v različnih subnetih.
91.237.134.xx in pa 91.237.132.1
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Prispevkov: 1294
Aktiv.: 8.82
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Maska: 255.255.252.0. A ne bi poizkusil z 255.255.255.0.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
martin11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Okt 2013 16:32
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.39
Kraj: beltinci

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa IP?
_________________
martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
martin11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Okt 2013 16:32
Prispevkov: 20
Aktiv.: 0.39
Kraj: beltinci

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 11, 2018 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tv imam pri DHCP IP 169.254.81.105
MASKA 255.255.0.0
kar verjetno ni vredu

_________________
martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> LCD, 7 segment, grafični lcd-ji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2023 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group