www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

siemens PLCji programiranje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
poule
Član
Član



Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Prispevkov: 708
Aktiv.: 5.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2016 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal nimam prostih analognih izhodov. Je pa seveda ena od opcij, da jih dodam.
Berem tole in tole.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dragoon
Član
Član



Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Prispevkov: 449
Aktiv.: 3.31
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2016 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

preko MPI z global data dela BP. Kaj konkretno te zanima? Imeli smo neke težave enkrat z mrežo večih krmilnikov ki so vsi prenašali precej podatkov, ampak smo rešili.
obvezno dodaj en "alive" bit ki naj utripa s kakim hz, ker nimaš neke indikacije če komunikacija pade. Alive bit potem vežeš na nek timer, in če poteče ti je to sporočilo da ni komunikacije.

_________________
LP, Mitja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
poule
Član
Član



Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Prispevkov: 708
Aktiv.: 5.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2016 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, hvala za odgovor. Hotel sem samo potrditev, da gre s S7300 (da ne izgubljam časa)
Stvar je dokaj enostavna in deluje. Če komu prav pride nekaj slikic...



konfiguracija mreže. CPU-ji na različnih naslovih. Z miško na MPI, desni klik in "Global Data"



Kreiramo tabelo (za subnetwork). Z miško na vsak stolpec (1. je rezerviran), izberemo CPU... . Dopišemo naslove podatkov (Simbolno naslavlanje ne gre).
Za vsako polje izberemo sender ali receiver.



Poženemo compile in pritisnemo download. Vmes vpraša če vzame "default scan rates". Naloži CPU-je po vrsti, po vrsti se tudi restartajo.

Test v tabeli... Na enem CPU-ju (slave) vpisani podatki se refreširajo na drugem (master).



Lp.








[img][/img][img] [/img]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JOST
Član
Član



Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01
Prispevkov: 121
Aktiv.: 1.04
Kraj: Lokovica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2016 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem MPI global data uporabljal že večkrat in deluje brezhibno. Povežeš lahko tudi več PLC-jev med sabo. Konfiguracija je dokaj skrita, tako da če ne veš da obstaja jo težko ugotoviš že na obstoječem projektu. Če napraviš upload nekega PLC-ja, kateri uporablja to komunikacijo, se nastavitve shranijo v Sistem data.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
danilok
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Sep 2011 21:47
Prispevkov: 12
Aktiv.: 0.15
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 26, 2016 1:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam že večkrat uporabil, vendar je treba pazit pri večjih razdaljah med cpu-ji(v navodilih je predpisana razdalja). Ne gre na takšno razdaljo kot npr. Profibus ali ethernet.
Lp,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član



Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Prispevkov: 708
Aktiv.: 5.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 30, 2017 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponovno iščem kakšne namig.

Preko krmilnika (S71200) bi rad na panelu (KTP700) prožil določeno zaslonsko sliko.
V TIA portal-u.
Naj bi se dalo z "Job mailbox". Ima kdo kak primer, tutorial ali vzorec programa, kako se to nastavi...

V starem PRO Tool-u si imel pri panelih Area pointer "Screen number",...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3077
Aktiv.: 22.18
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 19, 2017 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo
Imam problem povezat S7-1200 z računalnikom. Tipkovnico je tia portal takoj prepoznal (simatic panel) in jo je majstor na daljavo sprogramiral. PLCja mi pa ne uspe povezat. Izklopil sem AW, požarni zid, updatal tia portal... Vse je enako, kot pri tipkovnici (napajalnik, kabel), probal sem z omrežnim kablom direkt, pa preko usb vmesnika. Enostavno ga tia portal ne najde. Kaj še lahko sprobam?
lp

_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3077
Aktiv.: 22.18
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 19, 2017 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še slika:


Untitled-1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  180.47 KB
 Pogledana:  23 krat

Untitled-1.jpg



_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Energetik-m
Član
Član



Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Prispevkov: 881
Aktiv.: 8.48
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 20, 2017 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A lučke pri ethernet priključku utripajo, ko povežeš kabel? A lahko preko tega USB to gigabit" adapterja povežeš še kaj drugega? A veš, kakšen IP naslov je na panelu? Poskusi ping na ta naslov: run -> cmd -> ping naslov
_________________
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarkoM
Član
Član



Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Prispevkov: 2667
Aktiv.: 18.61
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 21, 2017 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena verzija tia portala (mislim, da 13) je imela težave z mrežnimi karticami v pc-ju. Enostavno ni našel na mrežni karti nobene naprave. Si priklopil plc na drug pc z istimi nastavitvami pa ga je našlo. V verziji 14 so to mislim, da popravili.
Za moje pojme je tia portal katastrofa od softwara.
Če poznaš naslov plc-ja, daj mrežno v isti subnet in poskusi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član



Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Prispevkov: 2225
Aktiv.: 14.65
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 21, 2017 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:

Za moje pojme je tia portal katastrofa od softwara.


To ne velja le za tia portal ampak za ves software kateri je povezan s Siemens plc-ji in Siemens pogoni. Ne govorim na pamet, se že skoraj trideset let pobijam s temi zadevami

LP

_________________
Wasting time online since 1999
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Dorijan
Član
Član



Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Prispevkov: 2277
Aktiv.: 18.71
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 22, 2017 2:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Zdravo
Imam problem povezat S7-1200 z računalnikom. Tipkovnico je tia portal takoj prepoznal (simatic panel) in jo je majstor na daljavo sprogramiral. PLCja mi pa ne uspe povezat. Izklopil sem AW, požarni zid, updatal tia portal... Vse je enako, kot pri tipkovnici (napajalnik, kabel), probal sem z omrežnim kablom direkt, pa preko usb vmesnika. Enostavno ga tia portal ne najde. Kaj še lahko sprobam?
lp
Poizkusi crossover kabel.
_________________
Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3077
Aktiv.: 22.18
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 22, 2017 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z istim kablom se tipkovnica (panel) poveže takoj.
_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Energetik-m
Član
Član



Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Prispevkov: 881
Aktiv.: 8.48
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 22, 2017 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ping dela?
_________________
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Door9
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 22 Maj 2018 15:30
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 28, 2018 11:38 am    Naslov sporočila:  Mitsubishi FX3G-24MR/ES Odgovori s citatom

Ve mogoče kdo, če se da na omenjenem PLCju modificirati program, ki je že naložen na krmilnik? Uporablja se kot krmilnik na rotor vratih.

Prav tako me zanima, če je možno krmilnik povezati na mrežno kartico za dvostransko komunikacijo nadzora in odčitavanja podatkov iz PLC v mrežo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stran 7 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2178 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group