www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Rele sklopke kompresorja klime

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matejgt
Član
Član



Pridružen-a: Pon 15 Nov 2004 11:42
Prispevkov: 14
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2018 12:06 pm    Naslov sporočila:  Rele sklopke kompresorja klime Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Imel bi eno vprašanje, imam težave z klimo pri avtu (carisma l.2000)! Skratka klima mi ne dela več, preverjeno - plina je dovolj, sistem tesni! Pri vklopu klime ne slišim sklopke "click" ki bi vključil kompresor, torej je tu nekje težava! Poskusil sem odstranit rele od sklopke in sem zadevo mostičil pa stvar ne vklaplja sklopke! Napetost na releju je! Poskusil sem še direkt na kompresorju priključit sklopko in ta DELA!!! Torej mislim da je težava od releja do sklopke, kjer nekako ni povezave! Sedaj pa me zanima ali je od releja do sklopke direktna povezava ali je morda kakšno dodatno "stikalo - pogoj" ki morebiti izklopi sklopko! Upam da sem bil dovolj razumljiv!
Ali ima kdo izkušnje z tem? Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urosr
Član
Član



Pridružen-a: Pet 27 Dec 2013 15:11
Prispevkov: 25
Aktiv.: 0.44
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2018 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preglej inštalacijo, kaj je z konektorji in žicami, je pa včasih vmes pogoj še kako tlačno stikalo na ceveh, probaj še tam kaj se dogaja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matejgt
Član
Član



Pridružen-a: Pon 15 Nov 2004 11:42
Prispevkov: 14
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2018 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po žicah je težko it.... malo iščem če bi najdu električno shemo od klime za carismo, to bi blo najbolje!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ecobra
Član
Član



Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16
Prispevkov: 211
Aktiv.: 4.19
Kraj: Radeče

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2018 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče boš TU našel kaj uporabnega.
L.p. [/url]

_________________
Luna sije, pa ne greje.
Piška pije, pa ne šči...
Uzdaj se use i svoje kljuse.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejgt
Član
Član



Pridružen-a: Pon 15 Nov 2004 11:42
Prispevkov: 14
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2018 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...sem ravno dobil shemo in ja, pred sklopko je še "refrigerant temperature switch" torej neko stikalo za temperaturo sistema, verjetno je to stikalo na kompresorju! Torej bo tu verjetno problem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejgt
Član
Član



Pridružen-a: Pon 15 Nov 2004 11:42
Prispevkov: 14
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2018 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

....to stikalo je na kompresorju, ali morda ve kdo, če se ga lahko odstrani brez da bi izpraznil sistem - plin, torej če je to stikalo v "zatesnjenem sistemu"?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilnev77
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09
Prispevkov: 109
Aktiv.: 1.05
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2018 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Senzor nima stika z plinom - tipa ohišje, torej ga lahko demontiraš.

Ponavadi je ta senzor samo pritisnjen v ohišje kompresorja iz zunanje strani in ga drži neka vzmetna ploščica, videl pa sem tudi že da je zalit z smolo(subaru).

Taki kompresorji imajo samo en pin na konektorju tako da si ga najbrž že preveril s tem da si poslal 12v v kompresor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejgt
Član
Član



Pridružen-a: Pon 15 Nov 2004 11:42
Prispevkov: 14
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 04, 2018 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore!
Morda še to, če kdo to ve, čemu služi to stikalo, verjetno se ga ne sme kar preskočit???
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilnev77
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09
Prispevkov: 109
Aktiv.: 1.05
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 05, 2018 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Termična varovalka za zaščito pregretja kompresorja - ribanja. Je za enkratno uporabo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2233 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group