www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Vezava kitajske ip kamere na LAN kabel (RJ45)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.88
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 09, 2018 8:45 pm    Naslov sporočila:  Vezava kitajske ip kamere na LAN kabel (RJ45) Odgovori s citatom

Pozdrav,
kupil sem IP kamero iz kitajske vendar ne vem kako naj jo pravilno priklopim..
Za napajanje imam napajalnik 12V/2A..
Torej + 12V gre na DV12V in masa na GND..

Potem pa je potrebno povezat kot vidim še 4 žice iz spodnjega konektorja?
TX+, TX-, RX+,RX-..

Če prav razumem moram TX+ vezat na žico, ki je na pinu 1, TX- na 2, RX na 3 in RX- na 6? je to dovolj?

hvala



screenshot_551.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  222.19 KB
 Pogledana:  3 krat

screenshot_551.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1070
Aktiv.: 14.70
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 09, 2018 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, prav razumeš.
_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.88
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 09, 2018 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

porkasvet potem pa več ne vem kaj je narobe..
Nikakor ne morem vzpostaviti povezave...

probal sem kot piše in ne morem pingat kamere.. uporabil sem 12V/2A napajalnik.. V specifikacijah piše, da je napajanje 12V/110mA... Tako, da napajalnik po moje ni prešvoh..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član



Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Prispevkov: 2283
Aktiv.: 18.04
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2018 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj ti dela D/N input?
Imas sigurno povezan ETH pravilno na drugi strani?

_________________
Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saran
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Prispevkov: 685
Aktiv.: 5.77
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2018 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kakšen ethernet trafo? Ga že imaš prisotnega na plošči kamere?
_________________
Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1070
Aktiv.: 14.70
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2018 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še 1x preveri pravilno vezavo mrežnega UTP kabla (RJ-45) s konektorjem na plati.
Glede na tvojo sliko bi morala biti vezava kabla taka (slika spodaj v prilogi):

RJ-45 ----- pin na konektorju kamere (od desne proti levi)
1-----------5
2-----------4
3-----------2
6-----------1

Priključi IP kamero direktno v mrežno kartico na računalniku.
Načeloma bi morala goreti zelena lučka na rj45 vtičnici, če je s kablom in vezavo vse ok. Zdaj bi moral ping delovati.
Kakšen je IP kamere?
Posnifaj s kakim IP scanerjem (dela tudi na XP-jih), da vidiš, na katerih portih je kaj.



RJ45_IPcam.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  266.03 KB
 Pogledana:  2 krat

RJ45_IPcam.jpg



_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.88
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2018 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probam sedaj še enkrat zalotat te 4 žice na en mrežni kabel..

Kamera je default na 192.168.1.10.. bom probal pingat..
Sicer imam še program CMS (ki je za upravljanje kamere). Ta ima avtodetekcijo IP-ja..

Sporočim.. hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.88
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2018 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem povezal..

Če priklopim lan kabel iz kamere v switch.. potem se mi prižgejo lučke link/act, 100 in Full/col..

Ping na default naslov kamere ne vrne nič:

C:\Users\Peter>ping 192.168.1.10

Pinging 192.168.1.10 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 192.168.1.10:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),


moj pc je recimo na 191.168.1.105

C:\Users\Peter>ping 192.168.1.105

Pinging 192.168.1.105 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.105: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 192.168.1.105: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 192.168.1.105: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 192.168.1.105: bytes=32 time<1ms TTL=128

Ping statistics for 192.168.1.105:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms


Tako, da več ne vem kaj bi bilo narobe..
Skratka kamera je nekaj časa delala z original kablom..



Potem je nehala delati.. naročim novo jo samo priklopim na napajanje 12V in ista pašta.. ne dobim odgovora..

Izmeril sem tudi tok.. recimo ko prižgem kamero povleče 115 mA.. čez nekaj časa se potem tok stabilizira tam okoli 70mA.. Na obeh kamerah je enak..

Sedaj ali so to res smeti od kamer ali pa več ne razumem..
Spet nisem tako zarukan, da ne znam povezati napajanja 12V (dveh žic) in zalotat 4 žice na LAN kabel..

Izmeril sem tudi napajalno napetost in ta ne presega 12V..

Bom še enkrat preveril kabel med konetorjem na tiskanini in lan kablom.. ena žica mi je sumljiva (kot bi bila prepognjena.. mogoče je tam slab spoj (RX+)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 608
Aktiv.: 3.88
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 11, 2018 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš dostop do routerja?

Težko povem kje, ker ne poznam tvoje konfiguracije routerja, ampak nekje je mogoče videti seznam priključenih naprav. V tem seznamu se nekje mora prikazat tvoja kamera.

Preveri, če slučajno ne potrebuje dostopa preko porta v smislu 192.168.1.10:y

10 je tvoj naslov kamere, y je naslov porta (recimo 8000, 8080,....) odvisno od nastavitev kamere.

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.88
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2018 7:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kamero sem priklopil direktno na ethernet vtičnico računalnika.. oziroma imam računalnik switch in gor kamero (to imam na mizi za testiranje).
Probal bom na eno od kamer direktno zalotati 4 žice.

Port na katerem je "nekoč" bila dostopna kamera:

rtsp://192.168.1.10:554/user=peter&password=&channel=0&stream=0.sdp

se pa je odzivala tudi na ping na omenjenem naslovu..


zalotam pa sporočim kaj je..

kamera je:



https://www.aliexpress.com/item/IPC-Motorized-Zoom-LENs-1-3MP-1-3-Aptina-CMOS-AR0130-Hi3518-CCTV-IP-camera-module/32402303216.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 608
Aktiv.: 3.88
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2018 9:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

peterv6i je napisal/a:
Kamero sem priklopil direktno na ethernet vtičnico računalnika.. oziroma imam računalnik switch in gor kamero (to imam na mizi za testiranje).
Probal bom na eno od kamer direktno zalotati 4 žice.

Port na katerem je "nekoč" bila dostopna kamera:

rtsp://192.168.1.10:554/user=peter&password=&channel=0&stream=0.sdp

se pa je odzivala tudi na ping na omenjenem naslovu..


Ne vem, če sem prav razumel povezavo s switchem in računalnikom. Lahko skiciraš-fotografiraš?
Kaj pa je z usmerjevalnikom oziroma routerjem?
Če ni nekega routerja, ki ima nastavitve v skladu z naslovom kamere, bo zadeva težko delovala.

Če priklapljaš kamero direkt na kartico PC-ja (brez switcha-routerja), rabiš vmes crossover kabel. Kartici pa bo potrebno nastaviti fiksen IP v istem smislu, kot si že navedel prej.

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1725
Aktiv.: 11.02
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 16, 2018 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čemu pa nova tema?
Povezava IP kamere na LAN kabel
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.88
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2018 7:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobil sem še eno identično kamero s kablom..
Torej od 4-ih, ki sem jih kupil v 1 letu in pol dela samo 1..

Ni težava v lan kablu ampak enostavno se ne odzivajo na ping razen ta zadnje kamere, ki je prispela včeraj (default ip je 192.168.1.10).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5388
Aktiv.: 34.40
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2018 7:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

peterv6i je napisal/a:
... enostavno se ne odzivajo na ping ...

Imaš kje napisane MAC naslove kamer (običajno naj bi bili na kaki etiketi ...)?

Če ja, potem bi bilo mogoče vredno poskusiti nekako v tem smislu ( ... predpostaviva, da je IP naslov tvojega PC-ja 191.168.1.105 ...):

Poiščiva najbližji naslov, na katerem nimava nobene naprave:
Koda:
ping 192.168.1.106

Če na tem naslovu ni odziva ... priključi kamero na switch ...

Koda:
arp -s 192.168.1.106   xx-xx-xx-xx-xx-xx

ping 192.168.1.106

Pri čemer tiste x menjaj z dejanskim MAC kamere.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.88
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2018 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Arrggghh..

Evo težavo..

Kamera naj bi bila dostopna na default IP-ju 192.168.1.10

Sedaj sem s programom CMS, ki je namenjeno upravljanju kamere probal še avtomatsko iskanje IP-ja in evo..

Ena kamero mi je našlo na 192.168.1.188
in drugo na 192.168.1.133

(kamere sem priklopil eno po eno s kablom direkt na PC.. nimam pa DHCP-ja ampak statično dodeljen IP.. sedaj kako to da so na drugih IP-jih?!?)

ampak ok.. po novem imam 4 delujoče kamere Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2323 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group