www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

DVR/HVR model E-CH 7004 se je zaklenil

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 329
Aktiv.: 3.15
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 12:28 pm    Naslov sporočila:  DVR/HVR model E-CH 7004 se je zaklenil Odgovori s citatom

DVR/HVR model E-CH 7004 se je po enem mesecu obratovanja zaklenil.Kako ga ponovno sprevit v živlenje.Lepo prosim za pomoč.
_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 608
Aktiv.: 3.88
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primer iz drugega primera snemalnika.
Ko mu je zmanjkalo elektrike in se je čez nekaj trenutkov vrnila, je običajno "šok" poskrbel, da se je disk nehal odzivati. Rešitev je bila, da se je disk priklopil na drug računalnik, zagnal disk manager in se pobrisale vse particije. Nato se je disk vrnil nazaj v snemalnik in zagnal.
Če imaš kakšen rezervni disk, pa ga lahko poskusiš neposredno zamenjat. Posnetke na okvarjenem disku lahko pozabiš. Isto se zgodi s podatki rezervnega diska.
Linux, ki teče na snemalniku, namreč takoj naloži podatke za svoj OS na disk in pobriše vse ostale podatke.

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 329
Aktiv.: 3.15
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

po mojem ni disk,ker tudi žive slike ne vidim.Program se je zaklenil.
_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 608
Aktiv.: 3.88
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hocancan je napisal/a:
po mojem ni disk,ker tudi žive slike ne vidim.Program se je zaklenil.

Se pojavi na zaslonu kakšna slika ali pa je zaslon črn-torej ni slike?

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 329
Aktiv.: 3.15
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 29, 2018 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ekran razdeljen na 4 polja z imeni kamer le slike ni in v meni se ne da prit.Zahteva geslo,ki pa ob prvem zagonu ni bilo.
_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 608
Aktiv.: 3.88
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 30, 2018 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Geslo je običajno isto, kot uporabniško ime: 888888 -> 888888 ali kombinacija šestic.

Po tvojem prvem opisu napake, sem sklepal bolj na napako sesutja diska.

Pred nekaj meseci je odneslo snemalno s podobnimi težavami. Ker je bila še kao garancija ali zavarovanje, smo snemalno poslali na servis. So zamenjali plato, ker bi jo naj pobrala prenapetostna špica, kot posledica zemeljskih tokov(takšen je bil odgovor serviserja).
Šlo je za zunanje kamere.
Če se ne motim je bila zamenjava plate nekje v rangu 60~70€.

Glavna napaka pa bi naj bila na napajalnem delu.
Celotna zgodba s prenapetostjo mi malo smrdi, ker je za napajanje uporabljen zunanji napajalnik-adapter brez ozemljitvenega priključka. Prav tako so preko adapterjev napajane kamere. Zato bi prej verjel-ugibam, da je šlo nekaj narobe z napajalnim delom v sami snemalni napravi, kjer se pojavijo vsaj tri različne napetosti (predvidevam 12 in 5V za disk ter 3,3V za napajanje ostalega dela).

Vse snemalne naprave, ki sem jih srečal do sedaj, ni imela nobena vgrajenega napajalnika, kljub temu, da je v notranjosti kovinskega ohišja, dovolj prostora.
Se torej proizvajalci namerno izognejo ozemljitvi ohišja preko napajalnega dela?

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 329
Aktiv.: 3.15
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 30, 2018 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sama naprava deluje in verjetno tudi disk,saj je vse skupaj nova zadeva(mesec dni).Zgodilo se je to da se je programska oprema zaklenila in ni dostopa do kamer.Ob prvem zagonu opreme se ni ustvarilo nobeno geslo in mi ni jasno zakaj si je program zaklenil in onemogoča normalno delovanje.
poskušal sem že vsa logična gesla,pa brez uspeha,tudi z programi.Nekako je potrebno deaktivirat program vendar kako?

_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1075
Aktiv.: 14.71
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 30, 2018 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako izgleda prijavno okno kjer ti zahteva vnos gesla?
Je to User Login z Device ID in Password?
Če ti nasvet uporabnika @pajo z 888888 ne deluje, poizkusi, da za Device ID vneseš 000000, za geslo pa pustiš prazno polje.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 608
Aktiv.: 3.88
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 31, 2018 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hocancan je napisal/a:
Sama naprava deluje in verjetno tudi disk,saj je vse skupaj nova zadeva(mesec dni).Zgodilo se je to da se je programska oprema zaklenila in ni dostopa do kamer.Ob prvem zagonu opreme se ni ustvarilo nobeno geslo in mi ni jasno zakaj si je program zaklenil in onemogoča normalno delovanje.
poskušal sem že vsa logična gesla,pa brez uspeha,tudi z programi.Nekako je potrebno deaktivirat program vendar kako?


Če "pozabiš" garancijo, snemalnik odpreš in poskusiš zamenjati disk. Za testiranje lahko uporabiš kakršenkoli stari-rabljen-delujoč sata disk. Tudi 80Gb bo dovolj. Na ta način lahko izločiš napako diska.
Pazi edino podatke na tem disku, ker bodo po priklopu pobrisani.

Vse nastavitve snemalnika, tudi gesla, so zapisani na disku. In če je prišlo do programske napake, je ta shranjena na disku. PO mojem mnenju disku tako najverjetneje res ni nič, samo sistem se ne zažene pravilno. Še vedno pa ne izključujem druge napake.

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kastaneda
Član
Član



Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Prispevkov: 430
Aktiv.: 3.89

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 31, 2018 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali si prebral TOLE?
_________________
LP
Srečko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 329
Aktiv.: 3.15
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2018 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse te možnosti sem preizkusil.Bom za en dan odklopil baterijo.Pa, da vidim še to varianto.
_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
robika
Član
Član



Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55
Prispevkov: 247
Aktiv.: 1.57
Kraj: ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 02, 2018 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je tudi zaklenil dve leti star FLOUREON 8ch 960h dvr. Po nešteto poizkusih sem se obrnil na njihov support. Poslali so mi tri različne "super password" za tri zaporedne dneve. Seveda sem potem znova spremenil geslo in ga zapisal na papir in shranil na varno mesto. Od takrat dela vse brez problema.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 329
Aktiv.: 3.15
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 02, 2018 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem baterijo znova vstavil v DVR in zadeva je na tovarniškem passwordu in sistem je pri življenju.Vse stare natavitve ostale.Bom videl ali se bo sedaj po mesecu dni znova zaklenil.Hvala vsem za pomoč.
_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2330 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group