www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

STM32F4 discovery
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 847
Aktiv.: 10.64
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2018 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s56al,

"Open STM32", kaj točno ciljaš s tem?
Danes ST-jevo uradno okolje za programiranje STM32 je TrueSTUDIO, ki je eclipse based in je free.

kar pa se tiče stacka za ethernet. LwIP dela tekoče brez težav.
Priporočal bi ti tudi, da se znebiš F1xx serije in greš na kakšno novejšo.

Recimo F407 ima tudi internet.

_________________
Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s56al
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Prispevkov: 544
Aktiv.: 3.45

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2018 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tilz0R je napisal/a:
s56al,

"Open STM32", kaj točno ciljaš s tem?
Danes ST-jevo uradno okolje za programiranje STM32 je TrueSTUDIO, ki je eclipse based in je free.


Pozdrav,

Hvala za odgovor in namige. Open STM32 sem izbral, ker me je tja usmerila ST-ova spletna stran (3. ikona po vrsti):

https://www.st.com/en/development-tools/stm32-ides.html?querycriteria=productId=LN1200

...okolje pa je brezplačno in brez omejitev. Bom sedaj poizkusil še True studio. To naj bi bilo tole, oz. 4. ikona po vrsti na gornjem linku?

https://atollic.com/truestudio/


tilz0R je napisal/a:

Priporočal bi ti tudi, da se znebiš F1xx serije in greš na kakšno novejšo.

Recimo F407 ima tudi internet.


STM32F107 uporabljam, ker sem Olimex ploščo s tem procesorjem imel že nekaj časa v predalu, prav tako ST-link "USB ključek", in se je zdelo s tem najlažje začeti. Za kak bolj resen projekt imam sicer na voljo tudi Discovery 746G z LCD displejem, če bi prišlo tako daleč. Tudi se tem sem se nekaj malega sicer že igral, a ne tako daleč kot z F107, predvsem, ker "Disco 746G" že uporabljam tudi v aplikaciji merilnega instrumenta:

http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=14&t=20263
.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sentinel66
Član
Član



Pridružen-a: Sre 03 Feb 2016 19:29
Prispevkov: 48
Aktiv.: 1.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2018 7:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem se odločil da bom skombiniral tako stm32 kot arduino. Zanima pa me ali obstaja za stm32 kaj takega kot je za arduino na spodnjem linku:

https://www.arduino.cc/reference/en/language/functions/communication/serial/available/

Se pravi za vse ukaze, funkcije, itd., lahko razumljivo tudi popolnim začetnikom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Davorin
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Okt 2006 16:28
Prispevkov: 120
Aktiv.: 0.81

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2018 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme. Sem instaliral Atollic TrueSTUDIO, pa mi noče pisati znaka { (alt_gr + b) če ga vnašam prek tipkovnice. S Copy/Paste dela BP.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 847
Aktiv.: 10.64
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2018 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker je nek ukaz na ta znak.
Uredi v nastavitvah workspace-a. Išči "keys" v okno ki se ti odpre.

Or "How to unbind shortcut in eclipse".

_________________
Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Davorin
Član
Član



Pridružen-a: Pon 16 Okt 2006 16:28
Prispevkov: 120
Aktiv.: 0.81

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2018 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, urejeno. Zanimivo, da ima tako po defaultu, ker sam nisem nič spreminjal.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član



Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Prispevkov: 847
Aktiv.: 10.64
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2018 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eclipse je po defaultu narejen za "english" (oz. karkoli samo ne slovensko) tipkovnico. Pri le-teh []{} niso na istih mestih kot pri nas.

Zato je takšna začetna zmeda Smile

_________________
Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MitjaN
Član
Član



Pridružen-a: Sre 17 Avg 2011 15:40
Prispevkov: 88
Aktiv.: 0.99
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2018 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osnoven problem so windowsi, ki ne ločujejo med AltGr in Ctrl+Alt:

https://superuser.com/questions/592970/can-i-make-ctrlalt-not-act-like-altgr-on-windows
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član



Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Prispevkov: 719
Aktiv.: 22.00

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2018 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dodaj USA tipkovnico. Če tipkaš slepo, itak ne bo težav, drugače pa priporočam, da se za programiranje navadiš takega layouta, saj je pisanje kode dosti bolj tekoče brez tistih silnih akordov.

Jaz imam sicer kar tipkovnico že s takim razporedom. Je včasih kar smešno, ko nekdo, ki ne ve na pamet SLO razporeda hoče kaj natipkat. Če ne drugega, je vsaj vsak z zamenjan z y.

_________________
Bzzzzzz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Prispevkov: 7167
Aktiv.: 45.45
Kraj: Koprivnica (HR), Hoče (SLO)

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2018 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
... Če ne drugega, je vsaj vsak z zamenjan z y.
In tako sem jaz pogosto Yupan. Wink
_________________
The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2354 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group