www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

ARTCAM
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
primozib
Član
Član



Pridružen-a: Sre 09 Mar 2011 10:38
Prispevkov: 58
Aktiv.: 0.55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je šlo brez problema, sedaj pa se pojavlja nov problem,


V artcamu dam model 200 x 300 mm, ko dam generirat g-kodo mi da recimo x koordinato od 0.000 do 185.000. na CNC-ju v Mach3 pa imam x koordinato od 0.000 do 75.000, v mach 3 pa imam pod Config - Select Nativ Unit nastavljeno na MM's,

bi bilo potrebno v mach 3 še kje drugje nastavit da bodo koordinate v milimertrih?

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pukl
Član
Član



Pridružen-a: Sob 31 Jan 2009 14:58
Prispevkov: 40
Aktiv.: 0.31
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2015 12:14 pm    Naslov sporočila: icon_note  Odgovori s citatom

KUNTE!

Ena od opci za premikanje slike v ARTCAM-u je, da je uvoziš(import) v reliefu, kjer ti da opcijo za pozicijo, velikost,....
Upam, da sem ti kaj pomagal.('Very Happy')
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.18
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2015 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom


_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 346
Aktiv.: 2.06
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2015 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom


_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.18
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2015 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom




Zajeta slika.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  21.97 KB
 Pogledana:  13 krat

Zajeta slika.JPG



_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 351
Aktiv.: 3.05
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2015 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom




Голая девушка.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Голая девушка.jpg
 Velikost datoteke:  9.34 KB
 Downloadano:  33 krat


_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 346
Aktiv.: 2.06
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2015 1:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom


_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.18
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 17, 2015 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom


_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 346
Aktiv.: 2.06
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 18, 2015 1:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom


_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
hocancan
Član
Član



Pridružen-a: Tor 27 Apr 2010 10:54
Prispevkov: 351
Aktiv.: 3.05
Kraj: Hoče - MB

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2015 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa dodajmo novo sliko ,da obudim to temo


DSC02979 (Small).JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  146.67 KB
 Pogledana:  16 krat

DSC02979 (Small).JPG



_________________
Lep pozdrav, Milan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 346
Aktiv.: 2.06
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2015 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Artcamu poskušam narediti okvir za sliko. Z ukazom extrude poskušam profil okvirja spremeniti kot je na sliki.
Uspe mi narediti profil vendar je končna višina profila v notranjosti okvirja vedno enako visoka. Kako narediti da bo višina profila enaka kot je na sliki?

_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
napetost
Član
Član



Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Prispevkov: 807
Aktiv.: 5.18
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2016 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me muči ena osnovna zadeva pri 2D profiling.
Namreč nikakor ne morem nahecati programa da bi startal z obrezom v točki ki jo določim kot start point. A se to ne da določit ali pa ne znam.
Če grem pod mašining along vektor me pa uboga. Mogoče kdo ve kje je napaka. Evo prilagam še artcam datoteko.



Zajeta slika.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  24.15 KB
 Pogledana:  1 krat

Zajeta slika.JPG



test.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  test.rar
 Velikost datoteke:  30.28 KB
 Downloadano:  2 krat


_________________
lp
Janez1322@gmail.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1160
Aktiv.: 7.63
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 11, 2016 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam ArtCam pro9, to je precej stara verzija, in tvoje datoteke ne morem odpret.
Pri meni deluje tako, da prestavim start point. Nato imam vključenu funkcijo lock start points. Začne tam kjer je start point.



node editing.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  14.88 KB
 Pogledana:  4119 krat

node editing.jpg



Lock Start Points.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  28.89 KB
 Pogledana:  0 krat

Lock Start Points.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pampi
Član
Član



Pridružen-a: Čet 27 Nov 2014 14:11
Prispevkov: 33
Aktiv.: 0.56
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2016 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je mogoče komu uspelo artcamovo gcodo z kakšnim postprocesorjem uspešno zvozit-zrezkat na grbl krmilniku?

Sam sem nekaj poskušal vendar neuspešno; cnc začne bedarije delat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 346
Aktiv.: 2.06
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2018 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končno sem za svoj cnc naredil 4 os rotary axis. Za test sem poskusil v artcamu 2008 napraviti enostaven model z manjšim reliefom.. 4.os ima postavljeno tako, da naj bi y os mirovala. Po y osi sem določil dolžino obdelovanca po x osi pa obod kroga , ki sem ga zračunal za fi 40. Relief sem najprej naredil na ravni površini in ga nato z ukazom rotary relief spremenil . Nato sem z machining relief naredil kodo. V artcamu mi naredi kodo kot želim vendar mi mach 3 ne rotira 4 osi.Na videu , ki sem ga gledal so pustili polje za višino materiala prazno. Za generiranje kode sem izbral mach2mm standardni post procesor, ki nsj bi potpiral rotary axis.Nekje sem prebral ,da bi moral artcam nastaviti ,os katera rotira vendar ne znam.
_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stran 9 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 167 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group