|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
solomojster Član
Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 846 Aktiv.: 4.81 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2019 7:17 am Naslov sporočila: Induktivni senzorji z osi |
|
|
Malo sem zaspal pri tisku . Zanima me kateri senzor je kvaliteten za kalibriranje Z osi ? Malo šarim po Marlinu .... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
thetilko Član
Pridružen-a: Sre 15 Jul 2009 16:03 Prispevkov: 175 Aktiv.: 0.94 Kraj: Celovec
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2019 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naceloma vsak, je pa odvisno kaj hoces od natancnosti. Ce ze moras kalibrirati na tak nacin, bi jaz raje vzel kaksen laserski, da prekines snop. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
igo Član
Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.56
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2019 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti z manjšim premerom zaznavajo kovino na krajši razdalji, torej se njihovih od 0 do 100% zgodi na krajših razdalji in ponovljivost točke preklopa +-1% pri 40% v eno smer in +-1% pri 60% v drugo smer je pri krajši razdalji seveda manjše od +-1% od velike razdalje.
Tistih 40 in 60 je histereza, ki niti ni pomembna, temveč je pomembna ponovljivost, da je 60 res 60 +-1%, ne pa +-2% ali +-10% ...
Ne vem, kakšno zaporedje ima Marlin. Kadar sem jaz moral poravnati v izhodišču svoj izdelek, se je premični del najprej s polovično hitrostjo približal senzorju do točke zaznave, nato se je s četrtino hitrosti odpeljal stran, da ga ni več zaznavalo, nato pa po korakih do točke zaznavanja.
Krajša razdalja zaznavanja tudi pomeni, da moraš biti pazljiv pri vpetju, da se kaj ne polomi.
Sicer pa se mi pri 3d tiskalnikih zdi uporabneje imeti glavo (šobo) ozemljeno in mizo izolirano od gnd in priklopljeno na 5V preko pull-up upora, kot imajo to resni tiskalniki. Glava je pa položena v ležišče od zgoraj navzdol in jo dol tišči vzmet, ki omogoča dvig glave, če šoba trči ob mizo. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
|
solomojster Član
Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 846 Aktiv.: 4.81 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2019 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa prebijejo 3 mm stekla in zaznavajo grelno ploščo( redečo)? Če sploh ? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
solomojster Član
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2019 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom poskusil s temle. Ko pride.. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 265 dni