www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Termostat

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lizard64
Član
Član



Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31
Prispevkov: 523
Aktiv.: 4.43
Kraj: Severna Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 8:23 am    Naslov sporočila:  Termostat Odgovori s citatom

Se da kje dobiti sobni termostat na katerega bi lahko vezal dve temperaturni tipali?
_________________
Prejudice is ignorance...

http://fratnik.webs.com/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
v.j.
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Prispevkov: 615
Aktiv.: 10.77
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kaj bi rad s tem dosegel?
Obdelovanje podatkov iz vsakega tipala posebej ali bi rad dobil povprečno temperaturo obeh tipal?
Če gre za povprečno temperaturo, potem ne rabiš dveh vhodov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lizard64
Član
Član



Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31
Prispevkov: 523
Aktiv.: 4.43
Kraj: Severna Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v.j. je napisal/a:
In kaj bi rad s tem dosegel?
Obdelovanje podatkov iz vsakega tipala posebej ali bi rad dobil povprečno temperaturo obeh tipal?
Če gre za povprečno temperaturo, potem ne rabiš dveh vhodov.


Rad bi meril temperaturo na dveh mestih z enim termostatom ja. Kako pa lahko to naredim?

_________________
Prejudice is ignorance...

http://fratnik.webs.com/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 2113
Aktiv.: 15.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namestiš 2 termostata?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lizard64
Član
Član



Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31
Prispevkov: 523
Aktiv.: 4.43
Kraj: Severna Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 9:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj takega?

http://www.first.si/STRANI/a-DTC200-2G.htm

_________________
Prejudice is ignorance...

http://fratnik.webs.com/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Prispevkov: 3060
Aktiv.: 19.21
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na Ebay ali Aliexpress napiši "dual temperature controller"
_________________
___
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Prispevkov: 615
Aktiv.: 10.77
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lizard64, malo sem v dvomih, ali sploh veš kaj bi rad. Če veš kaj bi rad, pa vsekakor tega ne znaš napisati tako, da bi mi vedeli kaj sploh želiš.

Imaš 3 možnosti:

ALI funkcijo, uporabiš 2 termostata, relejske kontakte vežeš vzporedno
IN funkcijo, uporabiš 2 termostata, relejske kontakte vežeš zaporedno
Povprečenje temperature, uporabiš 1 termostat, namesto originalnega tipala vežeš 2 tipala... recimo če je original tipalo NTC 10Kohm, uporabiš 2 NTC 5Kohm zaporedno. Kako boš zadevo rešil v povprečenju je seveda še največ odvisno od tipala, ki je uporabljeno v termostatu.

Lahko pa kupiš dual termostat, ki ima na voljo raznorazne funkcije.

Če pa slučajno želiš diferenčni termostat, je to čisto nekaj drugega kot sobni termostat.

Napiši točno kaj bi ti sploh rad s tem dosegel, do sedaj nisi napisal nič uporabnega, kristalne krogle pa nimamo... hej, jo ima kdo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lizard64
Član
Član



Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31
Prispevkov: 523
Aktiv.: 4.43
Kraj: Severna Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala
_________________
Prejudice is ignorance...

http://fratnik.webs.com/


Nazadnje urejal/a Lizard64 Pon Sep 30, 2019 8:40 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
v.j.
Član
Član



Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Prispevkov: 615
Aktiv.: 10.77
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

:bonk:
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bbrane
Član
Član



Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Prispevkov: 507
Aktiv.: 3.37
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisi se razjasnil ali bi rad meril temperaturo ( termometer) ali reguliral temperaturo (termostat) na dveh mestih. Lp Brane
_________________
En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lizard64
Član
Član



Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31
Prispevkov: 523
Aktiv.: 4.43
Kraj: Severna Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2019 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bbrane je napisal/a:
Nisi se razjasnil ali bi rad meril temperaturo ( termometer) ali reguliral temperaturo (termostat) na dveh mestih. Lp Brane

Je vredu, drugače si pa še enkrat preberi. Sem rešil. Hvala

_________________
Prejudice is ignorance...

http://fratnik.webs.com/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 176 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group