www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Zamenjava starega analognega termostata z digitalnim

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zk_eu
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sre 09 Okt 2019 22:14
Prispevkov: 3
Aktiv.: 8.23
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2019 10:24 pm    Naslov sporočila:  Zamenjava starega analognega termostata z digitalnim Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

doma imamo peč na pelete, ki ima v sobi še star, analogni termostat:



ki ima sledečo shemo:



Želel bi ga zamenjati s termostatom Emos T13RF, ki čisto zadosti zadovoljuje naše potrebe.

Ta pa ima sledečo shemo:



Je to mogoče? Bi lahko mogoče dobil kak nasvet kako moram vezati, da ne kličem ravno mojstra za prevezavo 4 žic.

Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2019 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zvežeš po shemi B novega termostata, ker imaš očitno pri peči dodatno stikalo za vklop in to tako:

stari novi
1 -> NO
5 -> COM
7 -> L
8 -> N


To je to, glede modrovanja uporabnika qwertza, imaš pa odgovor v tukaj.

Pa še to, ne vem če si vešč tega dela, toda pazi, žice so pod napetostjo 220V!

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zk_eu
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sre 09 Okt 2019 22:14
Prispevkov: 3
Aktiv.: 8.23
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2019 1:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odlično, najlepša hvala!

Pa torej odstranim še sponko med COM in L.

To vem. A ni ravno zaradi tega potrebno peč izklopiti iz električnega omrežja oziroma a ni to dovolj?

Če bi se slučajno odločil za model EMOS T15RF, ki ima shemo kot v priponki spodaj. Predvidevam, da je še vedno vezava enaka kot ste napisali zgoraj?



Zaslonska slika 2019-10-10 01-26-11.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  33.37 KB
 Pogledana:  4 krat

Zaslonska slika 2019-10-10 01-26-11.png


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5133
Aktiv.: 30.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 10, 2019 1:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je dovolj, da izključiš peč. Preveri s preizkuševalcem napetosti (fazenbrifer, po domače).
Briko med COM in L odstraniš, ker dobi sponka COM fazo preko stikala na peči.
Ja, vezava pa je enaka.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 174 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group