www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zamenjava 16uF kondenzatorja z 20uF kondenzatorjem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
6dan8
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Prispevkov: 1045
Aktiv.: 9.31
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2020 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa kondenzator naj bo obvezno pogonski (papirni, folijski), ne zagonski (elektrolitski), da ne bo kakih neželenih zvočno/svetlobnih efektov... Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bosko90
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Feb 2017 8:49
Prispevkov: 26
Aktiv.: 0.67
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2020 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super, hvala! To sem rabil.
Upam samo, da bo potem teh 70-80W dovolj za pogon neke veternice. Prosil bi samo še za to, da vidim ali pravilno razmišljam. Če pri tej vezavi moč pade recimo za 30% (na 75W) potem je tudi tok 30% nižji (torej pribl. 0,51A). Če se izkaže, da bo ta moč motorja prenizka, bi se to moralo pokazati na višjem toku od tega? Potem je bolje, da grem na trofazni priklop. Imam možnost trofaznega toka, vendar sem pri tem omejen samo na garažo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lipa
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39
Prispevkov: 673
Aktiv.: 5.25
Kraj: Lipa Beltinci

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2020 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Išči tzv pogonski oz delovni kondenzator, ki je namenjen za trajno delovanje.
_________________
Lep pozdrav!
Boris Z.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joli
Član
Član



Pridružen-a: Sob 25 Feb 2017 22:55
Prispevkov: 42
Aktiv.: 1.11
Kraj: Šoštanj

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2020 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

16 in 20 uf je sloraj 30% pa tudi tok na pomožnem navitju bo narastel,pri trajni delovanju ne bo ok.

l.p. JOLI
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1174
Aktiv.: 7.43
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2020 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čez palec je 10 mi dovolj.
Vzameš kar dobiš 10 ali 12.
Kondezatorji so zagonski in delovni.
Potrebuješ delovni kondenzator.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bosko90
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Feb 2017 8:49
Prispevkov: 26
Aktiv.: 0.67
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2020 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joli, naslov teme ni za moj primer. Sem samo uporabil temo, ker imam podobno težavo. Imel sem v mislih 12uf.
Z dvigom toka pa sem mislil kako se pokaže, če je motor prešibek za nalogo, ki jo bo opravljal. Ker na eni fazi izgubim nezanemarljiv odstotek moči.
Hvala vsem za odgovore Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3063
Aktiv.: 20.62
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2020 7:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motor moraš vezat v trikot in potem zraven dati kondenzator, ter priklopiti na eno fazo 230V. Potem bo moč "enaka" kot pri trifaznem napajanju in vezavi navitij v zvezdo. To vse povedo podatki na ploščici.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bosko90
Član
Član



Pridružen-a: Pon 06 Feb 2017 8:49
Prispevkov: 26
Aktiv.: 0.67
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2020 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni, zopet se obračam na vas. Dobil sem kondenzator, za katerega pa sem upal, da bo s priključno vrvico. Dobil sem ga brez, in tukaj se mi pojavi problem kako priklopiti. Če bi bil kabel, sta dve žili in tam ni kaj zgrešiti, tukaj pa imam 4 kontakte. Katera dva kontakta priklopit, da se nebo kaj zasvetilo?


20200311_111729.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.81 MB
 Pogledana:  3 krat

20200311_111729.jpg



20200311_111720.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.08 MB
 Pogledana:  11 krat

20200311_111720.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član



Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Prispevkov: 1332
Aktiv.: 8.95
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2020 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najzanesljiveje boš ugotovil z multimetrom, če meriš upornost med posameznimi priključki.
Upam pa si staviti da sta zgornja dva povezana skupaj, in spodnja dva skupaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član



Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Prispevkov: 1821
Aktiv.: 14.84
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2020 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebaveh je napisal/a:
Najzanesljiveje boš ugotovil z multimetrom, če meriš upornost med posameznimi priključki.
Upam pa si staviti da sta zgornja dva povezana skupaj, in spodnja dva skupaj.


Prehitel. Applause

_________________
Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!) Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tv6865
Član
Član



Pridružen-a: Sob 03 Jan 2015 15:43
Prispevkov: 12
Aktiv.: 0.19

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 13, 2020 10:28 am    Naslov sporočila:  Zamenjava kondenzatorja Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Na Samsungovem monitorju mi je napihnilo kondenzator z oznakami 100mF 450V KM105°C, dimenzij fi18x37mm. Ko sem se ga dotaknil je še odpadel eden od priključkov. Ali ga lahko zamenjam z tem na linku? Je z oznako TH105°C in dolžine 35mm. Ali je to sploh pomembno?
Hvala za odgovore.

https://www.aliexpress.com/item/32952782619.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3ca97352KgXzzb&algo_pvid=53d57446-7122-44b4-aed7-6f79577df9bf&algo_expid=53d57446-7122-44b4-aed7-6f79577df9bf-2&btsid=0ab50f0815839906516661460eba29&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 3063
Aktiv.: 20.62
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 13, 2020 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko. Edinole... Jaz bi kupil takega pri nas. IC elektronika, hte, ali pa recimo farnell... Na aliexpresu boš čakal in čakal....

Pa še to....
če že menjaš tega, in imaš odprt monitor, menjaj vse elektrolite. Cena je itak zanemarljiva.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 45 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group