www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Siol BOX netgem N5200

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 710
Aktiv.: 4.05
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2020 5:57 pm    Naslov sporočila:  Siol BOX netgem N5200 Odgovori s citatom

Hi

Omenjeni box N5200, ko ga vklopim dela nekaj minut, včasih več, potem pa slika zamrzne. Potem spet ugasnem in ponovno vklopim pa zopet nekaj časa deluje.

Na siolu pravijo da je vse vredu z linijo.

Ali se da kaj popraviti ali bo treba novega? Prosim za pomoč. Sedaj gledam tv na Tvinu.

lp,marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5683
Aktiv.: 32.39
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2020 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A si poskusil z drugim napajalnikom?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 710
Aktiv.: 4.05
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2020 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem, ker drugi box ima tanjšo vtičnico!

Nimam nobenega 12V. ne vem kako naj probam.

lp,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5683
Aktiv.: 32.39
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2020 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marko11 je napisal/a:
Nimam nobenega 12V. ne vem kako naj probam.

Potem bo pa težka Think

Nekaj opcij vseeno imaš:

a.) Menjaš box, s katerim bo prišel tudi odgovarjajoč napajalnik ... problem rešen Liar

b.) Pogledaš, kaj iz napajalnika, ki je priključen na obstoječi box pride Whistle
c.) Uporabiš avtomobilski akumulator
d.) Za probo sestaviš svojega ... ustrezno močan trafo, graetzov mostiček, primeren elektrolit ... pa bi moralo peljat Think
e.) 12V napajalci so tako pogosta zadeva, da bi jo mogoče celo v kaki špeceriji lahko dobil d'oh! ... če že ne bo rešilo problema, ti pa mogoče še kdaj drugič lahko prav pride Very Happy
f.) Še naprej gledaš TV na TWIN-u
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 710
Aktiv.: 4.05
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 03, 2020 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja Frenki, samo trenutno nisem imel pri roki kaj primernega. Sem našel 12V akumulator in sem probal. Tv je delal kake 20 min pa je slika zamrznila.

Ko ga ponovno resetiram pa deluje le kakih 20 sekund.

Opažam pa da se je ta box kar precej zagrel.
Poraba je 550 mA, iz 12V akumulatorja.

lp,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
brezimenko
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Prispevkov: 173
Aktiv.: 4.77

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 04, 2020 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sicer nisem dobil točno tak Netgem problem je bil podoben tvojemu. Sicer signala od TS ne morem spremljati, ker nisem njihov naročnik, se pa da vse drugo kar pramore.

Jaz sem ga odpru, dolgo časa nič videl, potem pa našel svinjarijo v obliki oksida na vhodu napajalnega dela. Stvar sem sčistil z alkoholom čimbolje pa še malenkost s spajkalnikom pogrel spoje, da se je spajka na novo zalila. Drugega nisem opazil se pa spraševal kako je vlaga v kapljicah zašla tja. Izgleda mora biti ta naprava v ekstra suhem okolju, ker je prav nalepka o opozoru na njej o tem.

_________________
Izgubil sem račun pod imenom kobranka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 46 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group