www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MACH3
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 351
Aktiv.: 2.00
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 17, 2020 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na računalniku ki poganja cnc imam ištaliran mach3 R3.043.066. Imam tri različne profile za zagon mach3.
4.axis : .
cnc:
laser:
Ko izberem provil in ga zaženem se pokaže obvestilo
Load Warning-♀,hexadecimal value 0x0C, is an invalid character. line1.position 400
Ista napaka se pokaže kadar ugasnem mach3.
Za vsak profil se pokaže enaka napaka le za besedo position so druge številke
Za profil 4.axis: je napaka position 400
Profil CNC: je napaka position 409
Profil Laser: je napaka position 411
Pregledal sem že profilne datoteke vendar ne znam najti napake.
Kako lahko odpravim to napako?



mach3.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  mach3.rar
 Velikost datoteke:  42.21 KB
 Downloadano:  3 krat


_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1879
Aktiv.: 12.84
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 18, 2020 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je tvoje uporabniško ime.

<LastUser>Iv éJ]±ŞŇ¬ijevic</LastUser>

Vedno se ustavi na tretjem znaku.
Zdaj verjetno vsebuje č, š, ž in ima MACH3 probleme z tem.



napacen_znak_mach.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  271.48 KB
 Pogledana:  22 krat

napacen_znak_mach.jpg



_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 351
Aktiv.: 2.00
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 19, 2020 4:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko to popravim z Notepad ++?
_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1879
Aktiv.: 12.84
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 19, 2020 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda, nisem poskusil.
Nimam MACH3 programa.

_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 351
Aktiv.: 2.00
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 19, 2020 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poskusil z notepad ++. Zdaj zajamra samo ko ga vgasnem ista napaka vrstica 27 znak 15. Spremenil sem celotno ime vendar je napaka kot sem napisal.
_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
airwolf
Član
Član



Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Prispevkov: 1879
Aktiv.: 12.84
Kraj: Tržič, Kovor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 20, 2020 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ista datoteka?
Lahko pripneš še enkrat?

_________________
LP Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 351
Aktiv.: 2.00
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 20, 2020 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse kaže da datoteko xml popravi nazaj mach3. Ker za vsako ko jo popravim in zaženem ta profil ni napako , ko jo naslednjič naložim je ista napaka v xml datoteki pa je popravljeno ime kot je bilo prej.
_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
maki
Član
Član



Pridružen-a: Čet 17 Jan 2008 8:02
Prispevkov: 242
Aktiv.: 1.60
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 20, 2020 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa če v Mach-u pobrišeš profil in nato ustvariš novega....razmišljam, ker če to funkcionira samo skozi Mach ne bo šlo drugače.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 5276
Aktiv.: 30.03
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 20, 2020 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od kje pobere <LastUser>?
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kunte
Član
Član



Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Prispevkov: 351
Aktiv.: 2.00
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 20, 2020 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno iz licence!
_________________
LP Kunte
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Spajky
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Prispevkov: 1058
Aktiv.: 8.74
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 20, 2020 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kunte je napisal/a:
Vse kaže da datoteko xml popravi nazaj mach3. Ker za vsako ko jo popravim in zaženem ta profil ni napako , ko jo naslednjič naložim je ista napaka v xml datoteki pa je popravljeno ime kot je bilo prej.
Pa si naložil ono datoteko na pravo mesto (in pred tem odstranil pri tastari read Only etc.?). Ker meni se zdi, da si ti spreminjal datoteko samo v že naloženem ramu, zato se ti to dogaja.

Če treba z Linux popravit datoteko na/v samem fajlsistemu kontrolerja.Pa ne shranjevat datoteke v XML, ampak v TXT formatu (preglej vse vmesne tage v tem formatu. Samo ideja Rolling Eyes , ker se drugače ne spoznam na programiranje mikrokontrolerjev. Probaj izvozit cel program iz njega, popravit in nato spet uvozit vanj v celoti ... samo ideja ... upam, da se kaj ne zezne pri tem ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Stran 10 od 10

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 53 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group