www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LOCTITE contact cleaner 7039 pozor !!!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2003 11:53 am    Naslov sporočila:  LOCTITE contact cleaner 7039 pozor !!! Odgovori s citatom

Sam doma in v podjetju veliko uporabljam razna sredstva firme Loctite.
Pri zgoraj omenjenem "clontact clean-arju" sem naletel na problem. Nekatera plastika namreč dobesedno razpade. Pred dnevi sem doma popskal en DIN moški konektor karerega je nekdo lotal s pomočjo paste - sem ga hotel očistiti - le ta je čisto razpadel. Nisem polagal posebne pozornosti - sem mislil , da je bil mogoče zlepljen - ravno pred par minutami sem pa sodelavcu popravljal brivnik - poprskam stikalo - le to se je v hipu zdrobilo Shocked Crying or Very sad Twisted Evil - še sreča, da je brivnik bil že v "razhodu" - sem mu stikalo kar direkt zvezal Idea

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2003 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prilogi "očiščeni" kontakti (se mi je zgodilo pred kako uro Crying or Very sad )

lp
Silvo

P9250081.jpg
 Opis:
Čistilni spray zgoraj "očiščeni kontakti" po uporabi :(
 Velikost datoteke:  418.32 KB
 Pogledana:  105 krat

P9250081.jpg

P9250079.jpg
 Opis:
Še "očiščeni kontakti" od blizu :(
 Velikost datoteke:  417.28 KB
 Pogledana:  127 krat

P9250079.jpg

P9250080.jpg
 Opis:
Še izgled enakega "neočiščenega" tipkala ;) Mislim da gre za starejše tipkalo "Rade Končar" -spodnji del.
 Velikost datoteke:  417.4 KB
 Pogledana:  86 krat

P9250080.jpg

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 25, 2003 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kemik mogoče kak kometar Question Izgled materiala tipke je na oko podoben pleksi steklu. Bom ob priliki ko bom imel čas s kamero posnel eno tako "čiščenje" - teh tipk namreč še imam nekaj Wink

lp
Silvo
Nazaj na vrh
kemik
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2003 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S kamero posnet razpad bi bil kar zanimiv za pogledat (iz knjižnice, doma si z 56k modemom človek ne more kaj preveč pomagat).

Sam razmaščevalca nisem še nikoli uporabljal. Verjetno so dali noter premočno topilo ali pa preveliko koncentracijo. Morda pa pršilo reagira z plastiko. Možno je vse živo. Na sliki se sicer ni tako videlo ali je morda vse skupaj zlepleno (to si posumil že v prvi objavi), v tem primeru bi lepilo nehalo držati skupaj.

Vsekakor bi veljalo razmisliti o kaki bolj nežni zadevi.

Lp Boštjan
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2003 6:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrjetno gre res za neko reakcijo s plastiko - če prav je sprej ne topi. Ni niti videti kakega površinskega najedanja. Ko poprskaš - ko začne spray hlapeti začne platika pokat (se čuje) Imel sem celo občutek, da se to dogaja zaradi hitre spremembe temperature - v kar seveda dvomim. (bom še probal eno tipkalo poprskat z ledolom) Kako topilo je v dozi ne piše nikjer. Vonj me spominja na trikloretilen oz. lepila za lepljenje gume TIP-TOP.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2003 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam "Konig Wash Spray" ki ima prav tako vonj po trikloru, ampak mi ni še nobena stvar razpadla.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni