|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Avg 20, 2003 11:53 am Naslov sporočila: LOCTITE contact cleaner 7039 pozor !!! |
|
|
Sam doma in v podjetju veliko uporabljam razna sredstva firme Loctite.
Pri zgoraj omenjenem "clontact clean-arju" sem naletel na problem. Nekatera plastika namreč dobesedno razpade. Pred dnevi sem doma popskal en DIN moški konektor karerega je nekdo lotal s pomočjo paste - sem ga hotel očistiti - le ta je čisto razpadel. Nisem polagal posebne pozornosti - sem mislil , da je bil mogoče zlepljen - ravno pred par minutami sem pa sodelavcu popravljal brivnik - poprskam stikalo - le to se je v hipu zdrobilo - še sreča, da je brivnik bil že v "razhodu" - sem mu stikalo kar direkt zvezal
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2003 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
V prilogi "očiščeni" kontakti (se mi je zgodilo pred kako uro )
lp
Silvo
Opis: |
Čistilni spray zgoraj "očiščeni kontakti" po uporabi :( |
|
Velikost datoteke: |
418.32 KB |
Pogledana: |
105 krat |

|
Še "očiščeni kontakti" od blizu :( |
|
417.28 KB |
127 krat |

|
Še izgled enakega "neočiščenega" tipkala ;) Mislim da gre za starejše tipkalo "Rade Končar" -spodnji del. |
|
417.4 KB |
86 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2003 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kemik mogoče kak kometar Izgled materiala tipke je na oko podoben pleksi steklu. Bom ob priliki ko bom imel čas s kamero posnel eno tako "čiščenje" - teh tipk namreč še imam nekaj
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kemik Član

Pridružen-a: Pet 01 Avg 2003 1:35 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2003 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
S kamero posnet razpad bi bil kar zanimiv za pogledat (iz knjižnice, doma si z 56k modemom človek ne more kaj preveč pomagat).
Sam razmaščevalca nisem še nikoli uporabljal. Verjetno so dali noter premočno topilo ali pa preveliko koncentracijo. Morda pa pršilo reagira z plastiko. Možno je vse živo. Na sliki se sicer ni tako videlo ali je morda vse skupaj zlepleno (to si posumil že v prvi objavi), v tem primeru bi lepilo nehalo držati skupaj.
Vsekakor bi veljalo razmisliti o kaki bolj nežni zadevi.
Lp Boštjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2003 6:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Vrjetno gre res za neko reakcijo s plastiko - če prav je sprej ne topi. Ni niti videti kakega površinskega najedanja. Ko poprskaš - ko začne spray hlapeti začne platika pokat (se čuje) Imel sem celo občutek, da se to dogaja zaradi hitre spremembe temperature - v kar seveda dvomim. (bom še probal eno tipkalo poprskat z ledolom) Kako topilo je v dozi ne piše nikjer. Vonj me spominja na trikloretilen oz. lepila za lepljenje gume TIP-TOP.
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.89 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Sep 27, 2003 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam "Konig Wash Spray" ki ima prav tako vonj po trikloru, ampak mi ni še nobena stvar razpadla.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni