www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Binarno stikalo

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13596
Aktiv.: 80.46
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2003 8:53 am    Naslov sporočila:  Binarno stikalo Odgovori s citatom

Rabil bi binarno stikalo močnejše konstrukcije - montaža v industriji (na pult)
rabim 4 položaje ; 00,01,10,11 - tokovno so lahko kontakti šibki saj se bosta le preklapljala vhoda na LOGO! Kaka ideja?

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Prispevkov: 2340
Aktiv.: 13.85
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2003 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To bi mogoče lahko realiziral s pomočjo rotacijskega preklopnika oziroma stikala. Najbolj znani so tisti plastični iz Conrada ali IC Elektronike ki imajo 12 pozicij (ali 2*6, 3*4, 4*3). Če pa želiš bolj robustno izvedbo (in seveda dražjo) jih dobiš v Iskri SEM (vsaj mislim, če te zanima bom preveril v ponedeljek). Uporabiš preklopnik z 2*6 pozicijami in rešitev je enostavna.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13596
Aktiv.: 80.46
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 27, 2003 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugotovil sem, da ne bom potreboval stanja "11" tako, da bom uporabil kar običajno bled stikalo z sredinskim položajem. Tista rotacijska stikala so za pult v industriji prenežna - saj veste nekateri nimajo občutka....
Hvala za informacije.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bozicek
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 28 Okt 2004 14:59
Prispevkov: 2
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 29, 2004 7:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje pa bi se dalo dobiti rotacijskega preklopnike oziroma taka stikala (za industrijsko uporabo 5- 6 preklopov )?

LP
Sandi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 202 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group