www.elektronik.si
Diferenčni termostat
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja  :||:
www.elektronik.si -> Periferija

Avtor: bojan411Kraj: Litija PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2007 8:47 pm    Naslov sporočila:  Diferenčni termostat
----------------------------------------------------------------------------
Pozdravljeni.
Ima že kdo izkušnje z izdelavo diferenčnega termostata (ki bi mogoče celo obe temperaturi kazal). Zadevo bi rabil za krmilnjenje črpalke pri sončnem ogrevanju vode. Ko je temperatura v solarnem kolektorju za x stopinj večja kot v bojlerju, bi se vklopila črpalka.

Pred časom sem se že igral z DS18S20 in in pic 16f84.
Seveda sem načrt in program dobil na netu, sam pa ne znam programirati zadeve. Laughing

Hvala za pomoč

LP Bojan

Avtor: kose19Kraj: okolica Kobarida PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2007 8:55 pm    Naslov sporočila:  
Točno to sem naredil dve leti nazaj in mi še dela. Uporabil sem avr.
Primerjaš temperaturi in npr. ko je T1+5 > T2 vklopi črpalko, ko je T1+5 < T2 izklopi črpalko.
T1 je kolektor, T2 je bojler

Avtor: robertKraj: Tolmin PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2007 8:59 pm    Naslov sporočila:  
Na brzino je gugl nasel tega : http://www.siliconchip.com.au/cms/A_30610/article.html Very Happy
Vec isci pod "pump controller solar"

Pa se za tvojega z DS1820 bi prosil,ce prilepis Wink

Avtor: bojan411Kraj: Litija PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2007 9:23 pm    Naslov sporočila:  Termostat
Sam sem izdelal samo termostat, ki sem ga snel od enega izmed slovenskih avtorjev (Slavko Murko). Da bi pa ta termostat bral iz dveh ds18s20 tipal pa ne znam narediti, ker ne znam programirati Sad

Podoben diferenčni termostat, ki je predstavljen na strani pod linkom pa se da kupiti kot kit komplet v eni izmed tovrstnih trgovin. Jaz pa bi rad, da bi se dalo odčitati tudi kakšno temperaturo.

Hvala za odgovor

Avtor: KMXKraj: NOVA CERKEV PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 2:29 pm    Naslov sporočila:  
Mene pa zanima kje se da kupit tak temperaturni senzor kot je uporabljen v http://www.siliconchip.com.au/cms/A_30610/article.html , oz. kaj podobnega temu.

Hvala!

Avtor: TIBETKraj: Metlika PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 3:49 pm    Naslov sporočila:  
Mogoče je tukaj kaj koristnega. Imam to izdelano, uporabljam pa samo za merjenje temperatur. Deluje odlično.

http://www.anotherurl.com/therm/schematic.htm

Avtor: KMXKraj: NOVA CERKEV PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 4:31 pm    Naslov sporočila:  
Kje ste pa kupili komponente za ta termostat? Sem iz Celja in v trgovini Žarnica nimajo nič pod temi oznakami, ker baje to niso evropske oznake...

Avtor: HighlagKraj: Črnuče PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 6:24 pm    Naslov sporočila:  
Hecno jaz ne vidim nič posebnega. Vse bi dobil v približno dobro založeni trgovini z elektroniko. Tudi PIC mikrokontroler in DS1820 merilnik nista nič posebnega.

Avtor: KMXKraj: NOVA CERKEV PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 6:59 pm    Naslov sporočila:  
A vsi mislimo isto stvar? Senzor LM335Z?
Niti na spletu ga ne najdem v nobeni slovneski trgovini.

Hvala za pomoč!

Avtor: piromanKraj: Ljubljana PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2009 7:04 pm    Naslov sporočila:  
V HTE si gledal?
http://b2c.hte.si/article.asp?ArticleID=894
Ali pa v IC
http://www.ic-elect.si/catalogue.aspx/Integrirana%20vezja/Linearna%20vezja/018003350100

Avtor: KMXKraj: NOVA CERKEV PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2009 11:23 pm    Naslov sporočila:  
Lep pozdrav!

Zanima, kaj lahko naredim s tipalom termostata? ga je treba zaviti v kak košček bakra ali kaj podobnega, preden ga vstaviš v bojler?

hvala!

Avtor: robertKraj: Tolmin PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 12:30 am    Naslov sporočila:  
KMX je napisal/a:
A vsi mislimo isto stvar? Senzor LM335Z?
Niti na spletu ga ne najdem v nobeni slovneski trgovini.

Hvala za pomoč!

HTE v Lj. jih ima - ravno danes sem kupil 5 kosov Wink

Avtor: nevednezKraj: Štajerska PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 11:45 am    Naslov sporočila:  
KMX je napisal/a:
Kje ste pa kupili komponente za ta termostat? Sem iz Celja in v trgovini Žarnica nimajo nič pod temi oznakami, ker baje to niso evropske oznake...

če si iz celja, pojdi v HTE (mariborska 20) imaš veliko večjo izbiro komponent kot v žarnici. seveda lahko tudi naročiš po spletu (www.hte.si)

Avtor: AzraelKraj: Gorje PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 5:45 pm    Naslov sporočila:  
KMX je napisal/a:
Zanima, kaj lahko naredim s tipalom termostata? ga je treba zaviti v kak košček bakra ali kaj podobnega, preden ga vstaviš v bojler?

Vse je odvisno od načina montaže tipala (v merilni žep, na površino bojlerja, dovodne cevi in podobno). Nek splošen odgovor ni mogoče podati, potrebno je vedeti kakšne možnosti montaže imaš.

Za ilustracijo sken dela navodil za uporabo diferencialnega termostata Kon Tiki KT22.

Avtor: KMXKraj: NOVA CERKEV PrispevekObjavljeno: Čet Mar 05, 2009 9:14 pm    Naslov sporočila:  
Senzor bo šel v luknjo, ki je namenjena tipalom(mislim, da je 8mm). Je dovolj, če ga dam v bakreno cev in stisnem?

Stran 1 od 2