|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.86 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 24, 2007 1:19 pm Naslov sporočila: Ultrazvočni čistilec |
|
|
Cena res ni visoka in sem si ga za test "privoščil" tudi jaz.
Za začetek sem čistil stare radijske gumbe in podnožja. Rezultat je v nekih primerih presenetljivo dober, v drugih /podnožja/ pa recimo v redu. Ovira mi je edino velikost čistilca. Res je malo majhen. Verjetno pa je tudi moč 50W v podatkih pretirana.
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Jul 24, 2007 5:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem ga kupil. Sicer imamo v službi 3 profi UZ banjice, ampak za kak GSM ali uro doma očistit bo pa kar pravšnji. V kakšnem mediju pa ste čistili? Milnica? Metilenklorid? Aceton? Etanol? Trikloroetilen?
P.S. V razmislek - Kako bi pa UZ vplival na enakomernost in hitrost jedkanja?
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Tor Jul 24, 2007 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Tudi jaz sem ga kupil. Sicer imamo v službi 3 profi UZ banjice, ampak za kak GSM ali uro doma očistit bo pa kar pravšnji. V kakšnem mediju pa ste čistili? Milnica? Metilenklorid? Aceton? Etanol? Trikloroetilen?
P.S. V razmislek - Kako bi pa UZ vplival na enakomernost in hitrost jedkanja? |
V navodilih voda (lahko se doda malo detergenta za posodo).
Za jedkanje bi bilo po moje kriza. Pri metodi "breskvica" bi po mojem toner odstopil.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Jul 24, 2007 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za poskus sem očistil mrežico in nož od električnega brivnika v vodi. Lepo opravljeno. Piezo kristal se zelo greje, tako da ne poganjati prazne banjice. Zoprno je edino iztakanje tekočine ven, ker je treba zlivati čez plastični rob. Neugodno, če je v banjici kak aceton ipd.
50W je poraba elektrike, se pravi je moč ultrazvoka nižja.
Da vam prihranim delo, prilagam še par fotk.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
79.08 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
51.6 KB |
232 krat |

|
|
117.08 KB |
15 krat |

|
|
73.41 KB |
11 krat |

|
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni