www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Stabilizirani usmernik 0-30V 0,002-3A
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 35, 36, 37  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urosp3
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 16 Apr 2007 8:48
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 9:46 am    Naslov sporočila:  Stabilizirani usmernik 0-30V 0,002-3A Odgovori s citatom

ali ima kdo mogoče kaj dokumentacije napisane o tem usmerniku.
naj mi javi prosim, lahko tudi na mail.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takšen usmernik je sorazmerno lahko narediti, saj za njega ne porabiš veliko elementov. Glede na tok, ki si ga napisal ti priporočam izbiro tritočkovnega napetostnega regulatorja LM338K, ki je v TO-3 ohišju (5A). Prav tako pa mu lahko nastavljaš napetost od 1 pa tam nekje do 30 V.

Spodaj pripenjam še shemo.

LM338K_sch_5A_1-25V.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  LM338K_sch_5A_1-25V.rar
 Velikost datoteke:  17.84 KB
 Downloadano:  1004 krat

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
urosp3
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.electronics-lab.com/projects/power/003/index.html

to je ta usmernik, ki ga bom naredil sam sedaj pa podrebujem še dokumentacijo, če ima morda že opisano delovanje.

lp uroš
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni mi nekaj jasno? Navedel si link, kjer je podrobno opisano VSE. Kakšno dokumentacijo pa še ti želiš ?
LP
Boco
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uros
Imas mogoce nacrt "nadgradnje" usmirnika? Zanima me oni digitalni V, A meter. Stran namrec ne dela.....

StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS samo zate LCD multileter Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
urosp3
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne načrta nadgradnje nimam, lahko pa vprašaš rebra.

http://www.reber.si/
lp Uroš
Nazaj na vrh
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 5:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Omenjeni link na stran dela, pa tudi na strani je že cela seminarska narejena, čeprav je v angleščini. Tako podroben opis vezja je lahko samo za vzor.

Gre pa za odlično projektiran napajalnik, z res dejansko ničlo in možnostjo poljubnega razpona območij toka in napetosti. Jaz sem v firmi za vse napajalnike v napravah uporabil izpeljanke tega vezja, pa že na leta dela odlično.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 01, 2007 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TUKAJ je bilo veliko predebatiranega o tem usmerniku ...
Calidore
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Avg 2006 14:44
Aktiv.: 0.05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izdelujem si usmernik objavlen na http://www.electronics-lab.com/projects/power/003/ pa me zanima če lahko zamenjam nekatere elemente?

C5 = 200nF z 220 nF
D1-D4 = 1N5402,3,4 z 1N5408
D11 = 1N4001 z 1N4007
Nazaj na vrh
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2007 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko. Vse.

Drugače pa datasheete od diod (in še marsičesa) najdeš tukaj: datasheeti .
Lahko takoj vidiš, kaj pri 1N400X in 1N540X diodah pomeni tisti X .
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DejanHrovatin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Jun 2007 17:42
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

urosp3 je napisal/a:

to je ta usmernik, ki ga bom naredil sam sedaj pa podrebujem še dokumentacijo, če ima morda že opisano delovanje.

lp uroš

Pozdravljeni!

Nekaj dni nazaj sem na tem naslovu zagledal načrt za ravno tak usmernik kakršnega potrebujem. Za danes pa sem si mislil prekopirat celotno dokumentacijo (potrebni elementi, navodila), ampak strani ne odpre več. Zanima me če je še kje drugje ta projekt opisan?

Hvala!
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2007 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DejanHrovatin je napisal/a:
urosp3 je napisal/a:

lp uroš

Pozdravljeni!

Nekaj dni nazaj sem na tem naslovu zagledal načrt za ravno tak usmernik kakršnega potrebujem. Za danes pa sem si mislil prekopirat celotno dokumentacijo (potrebni elementi, navodila), ampak strani ne odpre več. Zanima me če je še kje drugje ta projekt opisan?

Hvala!

Trenutno jim server res ne dala, zato počakaj nekaj časa. Sigurno stran pride nazaj.

DejanHrovatin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Jun 2007 17:42
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 20, 2007 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na Slo-teh strani sem bral da se izhodni tranzistor uporabljen za ta usmernik kar močno greje in se precej hitro skuri, zato je eden tudi priporočal 2N3773. Po pregledu datasheet-a se zdi da je precej podoben tstemu v originalu. Zanima me vaše mnenje Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Primož
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Dec 2004 22:44
Aktiv.: 0.98
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 20, 2007 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Disipacija je odvisna od padca napetosti in toka skozi tranzistor, ne glede kakšen tranzistor uporabimo. Če uporabiš primeren hladilnik je tudi 2N3055 povsem OK. Edina napaka pri tem usmerniku je tranzistor 2N2219, ki ga je potrebno zamenjati za podobnega, narejenega za večjo napetost.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 35, 36, 37  Naslednja
Stran 1 od 37

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni