|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2003 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem program še malo dopolnil. Dodana je še "diferenca" Pin RB3 dela kot diferenčen. Glede na to se na displej v drugo vrstico izpisuje stanje VISOKA,VMESNA,NIZKA. Z. T1 pridemo v "Setup" menu Tam sta dve izbiri T1 ter T2 T1 se smatra kot nižja T2 pa kot višja tempreatura. Progamsko se pravilnost ne primerja. Temeratura se nastavlja s tipko T2 Vsak pritisk vrednost poveča za eno navzgor (ne gre sanodejno) Z T1 se vrnemo tudi na osnovni prikaz. Nastavljeno se shrane v EE mikrokontrolerja.
lp
Silvo
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
lcd_termo.zip |
Velikost datoteke: |
6.43 KB |
Downloadano: |
42 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00 Prispevkov: 270 Aktiv.: 1.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2003 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo sedaj sem opazil ,da pica ne morem popolnoma izbrisati!Če dam opcijo "brisanja" mi ta javi da je delo končala(pic bi naj bil prazen).Ko pa uporabim opcijo "preveri če je pic prazen" mi ta izpiše ,da na naslovu 0000h ni prazen.
Program "vaja1" pa dela brez problema.
Je mogoče pic spusto dušo ali je to kriv programator in seriska komunikacija????
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2003 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Duše skoraj zagotovo ni izpustil Težava je v tem, da ti ga ne programira. Zanimivo pa je to, da ti je 1X uspelo - takrat ko si vpisal tisto 1. vajo. A imaš tisti jumper za programiranje v pravem položaju ? Namreč takrat ko je v položaju, "RUN" programiranje ni možno ter obratno. Preveri tudi VPP napetost, ki mora biti 13V. (iz step up pretvornika)
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2003 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
To sem že vse preveril.Pic sem že dal v moj star jdm programator ,ki mi že služi kako leto in rezultat je isti.Program "vaja1"lahko naložim kdaj hočem in dela(pol pa gledam ledice)!!!Samo ko hočem naložit program za lcd ali termometer pa stvar ne dela več.Res mi ni jasno kaj naj naredim
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2003 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Tisti program lahko naložiš ker je le ta že naložen. Torej pri programiranju primerja vsebino z tisto, ki se vpisuje. Ker je vsebina že vpisana ter je enaka le ta "misli" da je vse ok. Najprej poskusi pic zbrisat. Ko ga prebereš MORA biti na vseh lokacijah FFF . Takrat je prazen. Vsekakor pa je nekaj narobe okrog programirne napetsti oz. okrog nastavite za njo. Kot sem napisal, ko ga bo šlo obrisat in bo ta pri branju prazen bo skoraj zagotovo šlo tudi vpisovanje.
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2003 1:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta stvar me enostavno ne pusti spat!!!! Sedaj sem šel napetosti gledat in še ponovno brat članek.Če sem članek prav razumel bi naj bila napetost med pin4 in maso 5V med tekom in ca. 13.5V med programiranjem.Jaz pa imam 0V med tekom in 8.4V med programiranjem.Kaj bi lahko bil vzrok za to?????
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2003 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Matej,
Upam, da si se naspal ... greva od začetka;
Odstrani s testne plošče PIC - če imaš LCD na konektorju lahko tudi njega.
Daj ploščo v režim programiranja skleni jumper (stikalo) S1 ter vse vključi.
Med pinom 5 (-) v nadaljevanju izvajaj vse meritve proti temu pinu, ter proti 4 mora biti v tem režimu 0V. Pomeri napetost na pinu 6 stepup konvertorja. (IC2 TL497)
Le tega "drži" sedaj navzdol transistor T2 preko 1 k upora tako, da bo sedaj tam napetost če je vse ok okrog 12V. Ne spomnim se sedaj točno, če ima ICPROG možnost kakega testa. Sicer ročno probaj menjat stanje VPP. Pin 3 na DB9 konektorju. (konektor odklopiš od PC-ja ter na pin dovedeš +5V ali maso) Sedaj se mora stanje na pinu 4 podnožja za pic (MCLR) spremenit z 0 na 13.5V. Ko boš to poskusil se ponovno "čujeva"
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2003 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa moja glava.To je zaj bil dokaz ,da se ni dobro take stvari lotevat ,če si preveč zaspan.
Silvo oprosti ampak včeri sem ti dal neuporabne meritve(ne vem od kod se mi je vzelo da je masa pin 14(+))Torej so bile vse meritve proti (+) namesto proti (-)!
Danes ,ko sem bral tvoj post sem prvo pomislo ,da si se ti zmoto z pinom mase a ko sem preveril sem opazil ,da sem to bil jaz!!!
Skratka ponovno sem šel merit in rezultati so čisto drugačni!!!
pin4-pin5=5.02V (v teku)
pin4-pin5=13.52V (način prog.)
pin5-pin6(od tl497)=15.53V
Skratka mislim ,da je to vse ok!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2003 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naslednji test spet izvedi brez PIC-ja ter najbolje tudi brez PC-ja. Programator daj v režim programiranja. Na Pin 7 konektorja DB9 dovedi visok nivo +5V Na pinu 12 PIC-a mora biti logična 1 (+5V) Pri nizkem nivoju pa logična 0 (0V) Enako poskusi s pinom 4 na DB9 konektorju. Logične nivoje meri na podnožju PIC-a pin 13 ter na konektorju DB9 pin 8
Če je tukaj vse ok je težava serijski port na PC-u ali pa sam software.
Priporočam ti, da snameš Winpicprog ter si narediš kabel za paralelno programiranje. Kabel sploh ni kritičen saj je možno vse pine softwerko menjat. Tale s to ploščo deluje res odlično.
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2003 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo sedaj sem predelal kabel na lpt in poskusil s tem programom ,ki si ga napisal.Napiše mi da nek IO ne bo delal.Program se zažene samo sploh nimam možnosti pisanja,branja....
Mislim ,da je vsega tega kriv windows xp!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2003 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Šele sedaj si povedal, da imaš naložene XP-je Skoraj zagotovo bo problem to. Sam sicer vse poganjam z W95 ter W98. Na XP -jih sploh še nisem poskusil a sem slišal, da so ljudje imeli probleme z JDM-jem.
Še ena varianta ti ostane PICALLW. Le tega lahko downladaš z www.picalw.com. Tisti mislim, da dela pod XP-ji. Gre sicer za program, ki ni shareware, toda pri izbiri hardwera P16PRO omogoča polno programiranje PIC16F84 kar ti tudi zadostuje. Sam software omogoča enako prosto spreminjanje pinov kabla. Tako, da lahko uporabiš obstoječi kablel. Če boš imel probleme z nastavitvijo sproči. Bom pogledal moje (sedaj nisem na tistem PC-ju kjer imam testno ploščo) Sam sem ga namreč tudi poskusil ter deluje brezhibno.
lp
Silvo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: M. Sobota
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2003 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Da takoj razčistimo neke dileme okoli winXP!
Jaz uporabljam izključno winXP in mi dela vse! Icprog (ta je serijski) dela odlično s testno ploščo in z JDM programatorjem! Winpicpro (ta je paralelni) dela odlično s paralelnim kablom in testno ploščo ter s P16PRO programatorjem. WinPicAll program (Dobaj) nisem kaj dosti preizkušal, ker je winpicpro boljši in free. Za WinPicPro in WinPicAll rabiš na winXP še gonilnike za LPT port. So na www strani od WinPicPro in delajo!
Še najboljša kombinacija s testno ploščo se meni zdi IcProg, čeprav je nekaj počasnejši pri daljših programih. Za to rabiš navaden modemski COM kabel (dsub9 ženski - ravno na - dsub9 moški).
Če ti ne dela poskusi na drugem računalniku! WinXP 100% delajo po COM bolje, kot katerikoli win9x sistemi! LPT port pa je že problematičen, ker programi zahtevajo 'direkten dostop' do porta, zato gonilnik ...
Upam, da sem kaj pomagal, PICa sem sicer dal trenutno v kot, ker nimam časa
lp Mitja
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 30, 2003 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
V prilogi 6-mestni števec z možnostjo prednastavitve željene vrednosti. Ko je vrednost števca enaka vredosti nastavljenega števca se postavi pin RB2
Z tipko na RA0 se pride v "setup" menu za nastavitev vrednosti. Z njo se tudi pomikamo na mesto katero želimo nastavit. Z tipko na RA1 pa vrednost spreminjamo. RB0 je vhod za prihajajoče impulze na števec. RB1 je reset.
Sam program je zanimiv mogoče zaradi tega ker je kar nekaj rutin pisanih z uporabo indirektnega naslavljanja preko FSR. Česar do sedaj nisem omenil.
lp
Silvo
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
stevec.zip |
Velikost datoteke: |
5.09 KB |
Downloadano: |
27 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni