www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Problemi z vtičnico
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gorjanc
Član
Član



Pridružen-a: Pet 16 Jan 2004 16:21
Prispevkov: 34
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2004 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je bila takale v časih ko je naša hiša nastajala je električar ki se mu je malo preveč mudilo pozabil priviti žico(bila je samo vtaknjena v kontakt), ker je vse delovalo tega nihče ni ugotovil (okoli 10 let). No po mojih predvidevanjih je zadevo malce prerukal potres ki se je zgodil pred kratkim in problem je bil tu. No najlepša hvala za pomoč zadevo smo ugodno rešili brez večjih žrtev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BogyX
Član
Član



Pridružen-a: Pet 12 Dec 2003 14:25
Prispevkov: 75
Aktiv.: 0.44
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 30, 2004 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala obema za razlago.

Zanimivo - nisem še slišal, da bi kdo kabel pripeljal direktno v dozo za stikalo in potem od tam naprej na luč - no res prihraniš eno dozo in nekaj sponk (pa tudi živcev).

Verjetno vseeno vlečeš kable v nekem redu (neka višina in pravokotni lomi), da kasneje nimaš težav, ko želiš obesit sliko na steno?

Lp
Bogdan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13598
Aktiv.: 80.40
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 30, 2004 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Verjetno vseeno vlečeš kable v nekem redu (neka višina in pravokotni lomi), da kasneje nimaš težav, ko želiš obesit sliko na steno?

Običajno po stenah tečejo kabli le navpično (pravokotno na tla) recimo za navadno enopolno stikalo pripelješ dovod po tleh ter v dozo od spodaj za luč ga iz doze vlečeš zgoraj. V dozi spojiš "0" ter zemljo fazni vodnik pa preko stikala. Kot sem omenil je bolje uporabit globoke doze, ki so namenjene prav vezavi v njih. V običajni plitvi dozi je kar problem priklopit vtičnice. Po tleh pa običajno ni kakih "pravil" Z razdelilca kable, ki so v ceveh lepo spelješ ob steni cev poleg cevi tako, da ni težav pri izvajanju tlakov. Sam običajno, ko kabel pripeljem v dozo, le tega "ablankiram" ter zvežem. Dozo pa zapolnim s papirjem, da je ne zidarji z malto Evil or Very Mad.

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cici
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Prispevkov: 460
Aktiv.: 2.72
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 31, 2004 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
BogyX,

Kabli, ki se polagagajo na tla se predhodno "oblečejo" v cevi za beton. Danes ko vrtanje betona ne predstavlja velikega problema je tudi vse kable za luči najenostavneje položit na tla (skozi strop ter po vrhu ter na mestu luči nazaj dol)

Ali instalacijsko cev tudi potegneš skozi strop?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cici
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42
Prispevkov: 460
Aktiv.: 2.72
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 09, 2004 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, ali instalacijsko cev tudi potegneš skozi strop?
LP1
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13598
Aktiv.: 80.40
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 09, 2004 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Silvo, ali instalacijsko cev tudi potegneš skozi strop?


Da, cevi potegnem skozi strop, a po steni jih ne vlačim (razen telefonije ter anten) a pri tem je treba pazit, da cevi tečejo karseda ravno, če v njo nismo predhodno potegnili kabla ali "fršpana".

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član



Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Prispevkov: 4344
Aktiv.: 25.68
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 10, 2004 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pod ometom?Cevi potegneš skozi strop?Po navadi na zid polaga rebrasta inštalacijska gibljiva cev,nato pa zidar ometa z malto.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 207 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group