|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 7:35 pm Naslov sporočila: Serijski VFD display - komande |
|
|
Prejle sem ob cesti našel en blagajniški 2*20 VFD display. Je točno takle: http://www.posiflex.co.za/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=46
Stvar sem očistil zemlje, priklopil na PC in dela. Kot nalašč za prikaz pozicije za mojo malo stružnico
Imam pa problem: če mu pošljem same 'a' sta na začetku dva 'a', potem pa je vsak drug znak °, nemesto 'a'. Se pravi: 'aa°a°a°a°a°a°a°a' To je samo primer, tudi pri drugih znakih se podobno obnaša. Če mu pošiljam različne znake, je vse vredu.
Ob priklopu pokaže verzijo FW in ne javi kakšne napake (verjetno tega niti ne zna početi).
Ima kdo morda spisek komand za to zver? Ima možnosti emulacije Epson, Futaba in Noritake, če prelotaš nekaj kontaktov na PCBju... Posiflexova stran je precej nedokončana tako, da tam tega, kjub obljubam v manualu displaya, nisem našel.
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsak drugi znak napačen je tipičen za napačno serijsko komunikacijo: start biti, stop biti, parnost in hitrost komunikacije (baud rate) morajo biti stoprocentno (100%) pravi.
Tvojega linka mi ne odpre, ampak če ima paralelni vmesnik, potem imaš defekten timing.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2008 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, stran jim očitno sploh ne dela več...
Tudi sam sem pomislil na probleme s komunikacijo, preveril nastavitve in zgleda v redu. Komunikacijo se nastavi s prelotavanjem pad-ov in ni hudič, da mi ni ostala kakšna svinjarija med padi. Stvar je namreč doživela nekaj deževja in vdor zemlje...
Danes bom z nožkom še malo popraskal med padi...
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
galex4 Član

Pridružen-a: Tor 01 Apr 2008 18:27 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.19
|
Objavljeno: Čet Apr 22, 2010 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
obnavljam to temo
imam podoben VFD display po izgledu enak temu http://media.digikey.com/photos/Newhaven%20Display%20Photos/D0116SY-20-1601FB.JPG
vse skup je spojeno na ploščici display poganjajo 4 čipi UDN 6118A (driverji) in en dekoder MC14514BCP
ker hočem ta display sprikljuk mikorkrmilniku me zanima kakšno napajanje potrebuje tak display in kateri čip uporabim za povezavo za podatke predvidevam da MC14514BC (raje vprašam kot pa "skurim")
hvala za pomoč
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni