|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Leito Neznanec

Pridružen-a: Ned 02 Mar 2008 0:42 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:53 am Naslov sporočila: Lightshow |
|
|
Torej, rad bi naredil lightshow, ampak ne iz led diod, temveč iz navadnih žarnic (barvnih seveda). Naredil bi kot eno ohišje iz lesa, notri pa recimo 6 žarnic eno nad drugo, ki bi utripale. Kako bi utripale nima veze, lahko po winampu, poljubno, kar je najlažje.
Sem pa v elektroniki/elektrotehniki čisto nov, ampak vseeno upam na kakšen nasvet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BostjanVidmar Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.41 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 1:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Navodilo za delo:
Najprej uporabi iskanje, nato uporabi google in nato, če res nič ne najdeš ali ugotoviš da imaš probleme z kakšnim delom, navodilom,... se javi tukaj
P.S.: Samo iz Butal bi se lahko ven preselil  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 1:49 am Naslov sporočila: |
|
|
za take iz butal je kar nekaj načrtov:
Nasekaš nekaj bukovih elektrod, na njih pripneš s kljukicami za perilo štarter (1000W) in za štartanje uporabiš seveda plugin za winamp...
Hec...
Poglej po forumu... Google... Vpiši v iskalnik LIGHTSHOW, IGRA SVETLA...stric gogle najde točno 485000 zadetkov v 0.10s...od tega je 30% uporabnih linkov oz. strani...torej?
Brez zamere...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 9:44 am Naslov sporočila: Re: Lightshow |
|
|
Leito je napisal/a: |
Torej, rad bi naredil lightshow, ampak ne iz led diod, temveč iz navadnih žarnic (barvnih seveda). Naredil bi kot eno ohišje iz lesa, notri pa recimo 6 žarnic eno nad drugo, ki bi utripale. Kako bi utripale nima veze, lahko po winampu, poljubno, kar je najlažje.
Sem pa v elektroniki/elektrotehniki čisto nov, ampak vseeno upam na kakšen nasvet. |
Lani sem naredil 10kanalni lightshow z PIC16F84a,ki je bil objavlen v TIM-u. Za indikacijo ima na čelni strani 10 LEDic,ki prikazujejo stanja na izhodih. Imaš tudi tri tipke,s katero spreminjaš program, z drugimi dvemi pa hitrost. Na izhodih imaš 10 triakov, s katerimi "furaš" žarnice.
Več najdeš tukaj:
http://hopsasa/files/scan0005spn9.jpg
http://hopsasa/files/scan0007spna.jpg
http://hopsasa/files/scan0006spnb.jpg
oziroma tukaj:
http://www.elektro-n.com/forum2/viewtopic.php?t=11914&highlight=lightshow
To je zelo enostavni,na netu obstajajo še drugi. Uporabi google. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blazh Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Apr 2008 19:38 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 5:40 pm Naslov sporočila: Re: Lightshow |
|
|
dkone je napisal/a: |
Leito je napisal/a: |
Lani sem naredil 10kanalni lightshow z PIC16F84a,ki je bil objavlen v TIM-u. Za indikacijo ima na čelni strani 10 LEDic,ki prikazujejo stanja na izhodih. Imaš tudi tri tipke,s katero spreminjaš program, z drugimi dvemi pa hitrost. Na izhodih imaš 10 triakov, s katerimi "furaš" žarnice.
To je zelo enostavni,na netu obstajajo še drugi. Uporabi google. |
A se mogoče motim al je pri tem lightshowu res še potrebno programirati PIC16F84a? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.50 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda! Sprogramirani kontroler sem dobil pri avtorju. Sicer,če si vešč programiranja,ga lahko sam napišeš. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rider Neznanec

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2008 22:49 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01 Kraj: Pobrežje
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa bi lahko dobil ta program kak od tebe? al se nebi dalo?
LP
Rider alter DaDo alter štromar OPOZARJAM TE PREBERI PRAVILA na forumu! Tole je zadnje opozorilo.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.32 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2008 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, res bi blo dobro prilepit kak izsek kode... Ker jaz bi si sicer mikrokontroler sprogramiral sam, samo ne vem kako začeti oz. kako lightshow z mikrokontrolerjem deluje. Moram mogoče zaznavat signale z ADCjem ali kako drugače? _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni