|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
alessio Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39 Prispevkov: 363 Aktiv.: 1.61 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 10:52 am Naslov sporočila: Newsgroup/Usenet |
|
|
Rad bi se prijavil na nek newsgroup oz. usenet. Imam naslov, na primer "comp.dsp" ali "news:comp.dsp". Poskušal sem se vpisati na te skupine z večimi aplikacijami,
med drugim Thunderbird ali Outlook, pa je bil poizkus vedno neuspešen.
Najrajši bi do teh reči dostopal iz Thunderbird-a. Izbral sem nov account, vpisal ime in email, za newsgroup server vpisal comp.dsp (poizkusil tudi z news.comp.dsp). Ko pa poizkusim odpreti account, mi napiše "Failed to connect to server ..."
Ali kdo ve, kako dostopati do takih novičarskih skupin?
Pa še to, kakšna je razlika med newsgroup in usenet?
Aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.59
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Ti mesas stvari. Server je server (npr. news.siol.net), konferenca pa konferenca (npr. comp.dsp). Server mora doticno konferenco prenasati, potem lahko tvoj program dostopa do sporocil v njej.
In da, Usenet je ime, ki so ga dali "newsgroups" (torej gre za eno in isto stvar). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alessio Član

|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat, hvala za odgovor.
Res je, zastavil sem malo zmedeno vprašanje in mešam reči med seboj. So mi še malo tuje te newsgroup-e.
A imaš čisto praktičen nasvet, kako dostopati do željenih reči? Ni važno, s pomočjo katere aplikacije, samo da dela.
Imam sledeče informacije/napotke, katere še nisem uspel povezati s pomočjo google-a v uporabno povezavo.
Citiram: |
Comp.dsp is a worldwide Usenet news group that is used to discuss various aspects of digital signal processing. It is unmoderated, though we try to keep the signal to noise ratio up . If you need to ask a question that isn't in the FAQ, and can't figure out how to post, consult news.newusers.questions.
|
Mogoče veš, kako naj konzultiram omenjeni "news.newusers.questions" ?
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70864.63
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.59
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Thunderbird -> Tools -> Account Settings -> Add Account -> Newsgroup account -> <vpises ime in e-mail naslov> -> <vpises streznik, npr. news.siol.net> in Finish.
Na seznamu na levi se pojavi streznik, kliknes nanj in das Subscribe, [pcakas da DL seznam konferenc, ki jih ta streznik prenasa, izberes recimo comp.dsp in das Subscribe.
Od tukaj naprej je precej ocitno kako zadeva tece in kaj kateri gumbek pocne  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70864.63
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alessio Član

|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2008 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Marko, tole z Google-om se mi zelo dopade. Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 488 dni