www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Zunanji disk medion hddrive 2 go - zakaj ga ni ?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pomlad
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 9:54
Aktiv.: 5.35
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 7:35 pm    Naslov sporočila:  Zunanji disk medion hddrive 2 go - zakaj ga ni ? Odgovori s citatom

zunanji disk medion priklopim na prenosnik toshiba in preko usb-ja ga ne morem uporabljati,ker ga preprosto ni. V upravitelju naprav je lepo viden kot ST332082 USB device,tudi v varnem načinu odstranjevanja se disk lepo nahaja,ni ga pa pod moj računalnik-u,da bi ga lahko uporabil. Disk priklopljen na medion računalnik normalno dela. Kaj bi lahko bilo narobe,nekih gonilnikov pa tud nisem našel zato ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 13:44
Aktiv.: 3.06
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda ga hoče sistem prikazati pod določeno črko, ki pa je že zasedena s kakšno drugo napravo. Poizkusi preveriti v disk managerju.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 10:00
Aktiv.: 97.74

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Start | Settings | Control Panel | Administrative Tools | Computer Management | Dosl Management (pod Storage). Doloci crko za particijo na prenosnem disku.
pomlad
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To pa je bila pomoč,zahvalil bi se obema,res pa me je Sokrat pripeljal dobesedno do rešitve vsaj meni nerešljivega in še manj razumljivega problema. Če k temu dodam še hitrost odgovora, sem resnično hvaležen za pomoč avtorjema,pa tudi res odličnemu forumu www.elektronik.si

Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause Applause
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nic ne rece hvala tako kot mrzlo Lasko Wink Laughing
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 19:52
Aktiv.: 44.41
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je standardna težava M$ Oken. Pri določanju črk USB ali drugih vroče priključenih pogonov okna ne gledajo na mapirane diske preko mreže.
Primer: Če imamo diska C in D, CDrom pogon na E in disk F mrežni pogon bodo pri priklopu diska Okna dodelila disku črko F.
Rešitev je opisana zgoraj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pomlad
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Nic ne rece hvala tako kot mrzlo Lasko Wink Laughing

z veseljem bi častil laško,če te bo pot zanesla v dravsko dolino ni problema !
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2008 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, ni treba, tisto sem enostavno moral pristaviti Very Happy
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 19:52
Aktiv.: 44.41
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ Sokrat, pomlad. Mene pot tja zanese vsakih 14 dni. Smem jaz prevzeti tvojo nagrado?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2008 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
@ Sokrat, pomlad. Mene pot tja zanese vsakih 14 dni. Smem jaz prevzeti tvojo nagrado?

Ti kar Laughing

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 20:42
Aktiv.: 18.29
Kraj: Zg. savinjska

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 30, 2010 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(dve leti kasneje) v PC je vgrajen disk 80GB, na katerem je še 6GB prostora. Varnostno kopiranje sedaj izvajam tako:

- imam še en disk 80GB v prenosnem (rack) ohišju
- vstavim v izklopljen PC
- vklopim PC z zagonsko disketo od Windows Me
- zaženem Norton Ghost
- po dobrih dveh urah je kopija narejena
- izklopim PC, izvlečem disk, ... itd.

Prednost: to je čista kopija kopije - če na originalnem disku (bognedaj) kaj odpove, samo zamenjam disk in gremo dalje. (predvidevam.)
Slabost: rezervni disk je iste kapacitete, kopiranje traja dobri dve uri, izklopi PC/vstavi disk/vklopi PC/kopiraj/izklopi PC/izvleči disk/ ,.....

Ali bi z diskom na sliki bilo kaj drugače ? Ne gre se mi za kakšno shranjevanje filmov, ampak za isto kot imam sedaj - popolno kopijo original diska.
Pogledal sem na Enaa in Mimovrste - glede cene je ok, na druge stvari pa se ne spoznam.
Na kuponu piše "vključno s programom za varnostno kopiranje" - torej je to to, kar jaz iščem ?
Kakšne osebne, predvsem negativne, izkušnje ?
Pravkar gledam en disk na Mimovrste:"Disk odlikuje samodejno varnostno kopiranje. " - a nimajo to vsi ?

DSC02292.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  708.79 KB
 Pogledana:  4 krat

DSC02292.JPG

Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 18:46
Aktiv.: 87.24
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 30, 2010 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj prida hitreje tudi z večjim diskom ne bo, saj je prva ovira že 80GB disk, ki je počasnejši kot današnji (ne veliko, ampak vseeno), druga stvar pa je, da boš delal čez USB, ki lahko tudi precej zamori računalnik, če je le ta starejši.

Če pa imaš slučajno še vedno samo USB 1.x pa bo tak disk hiter toliko kot diski izpred 20 let in boš rabil še PCI kartico z USB 2.0 krmilnikom.

Diski ki so vgrajeni v ta ohišja so večinoma Seagate in bolj poredko WD. Prva firma je v redu, druga pa večinoma tudi. Ohišja od Mediona kar dobro odvajajo toploto, vsaj tisti ki sem jih imel v rokah, tako, da mislim, da tudi ti diski v akciji niso slabi.

Cena pa je znižana iz preprostega razloga, 2TB disk je 150€ in ne gre drugače. Malo nazaj so pod enakimi pogoji ponujali 500GB disk, sicer 2.5", ki je manjši, tišji in porabi manj elektrike (se manj greje) toda tudi počasnejši in je veliko vprašanje če ni počasnejši od tvojega 80GB.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 13:11
Aktiv.: 84.67
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 30, 2010 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mojih 5 centov:
Najpočasnejši notranji disk je hitrejši od večine zunanjih.

Če rabiš prostor na prenosniku bi jaz razmišljal o posodobitvi njegovega sistemskega diska.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 20:42
Aktiv.: 18.29
Kraj: Zg. savinjska

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 03, 2010 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
boš rabil še PCI kartico z USB 2.0 krmilnikom
- nabavil oboje, disk in kartico. Diska še nisem preizkusil, ker me kartica spravlja ob živce: Win XP jo ne "vidi", kot da je ni v računalniku.

Sem jo nesel nazaj v trgovino, skupaj s PC-jem, da bi jo v njihovem servisu strokovno vgradili. Nekaj časa so jo prestavljali po PCI konektorjih gor-dol: nič. Jo preizkusijo v svojem PC-ju, resda na Win 7: deluje.
Diagnoza: totalno sesuti moji Win XP, ali pa strela udarila v PCI vodilo.

Win XP so original, kar seveda ne pomeni, da so zaradi tega 100% ok, strela mi je pa tudi že enkrat uničila omrežno kartico... v glavnem, naredil sem malce "rošade" po PCI vodilih, USB-kartico prestavil tja, kjer sta prej omrežna in zvočna delali brez problemov - nič.

PC oz. Win XP enostavno ne zazna, da je vgrajena. Se je že kdo srečal s tem in kako je to rešil ?

Clipboard01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  96.64 KB
 Pogledana:  18 krat

Clipboard01.jpg

Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 19:42
Aktiv.: 47.16
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 03, 2010 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, pri namestitvi kakšnega kosa strojne opreme piše, da je pred namestitvijo potrebno namestiti gonilnike. V obratnem vrstnem redu zadeva ne deluje.
Možno bi bilo tudi, da kartica hoče kakšne prekinitve, ki jih uporablja že kakšen drug kos strojne opreme.
Drugače pa Google+ naziv kartice+ wxp...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 444 dni