|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
 |
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 9:54 Prispevkov: 175 Aktiv.: 5.35 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 7:35 pm Naslov sporočila: Zunanji disk medion hddrive 2 go - zakaj ga ni ? |
|
|
| zunanji disk medion priklopim na prenosnik toshiba in preko usb-ja ga ne morem uporabljati,ker ga preprosto ni. V upravitelju naprav je lepo viden kot ST332082 USB device,tudi v varnem načinu odstranjevanja se disk lepo nahaja,ni ga pa pod moj računalnik-u,da bi ga lahko uporabil. Disk priklopljen na medion računalnik normalno dela. Kaj bi lahko bilo narobe,nekih gonilnikov pa tud nisem našel zato ?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 13:44 Prispevkov: 175 Aktiv.: 3.06 Kraj: SG
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Morda ga hoče sistem prikazati pod določeno črko, ki pa je že zasedena s kakšno drugo napravo. Poizkusi preveriti v disk managerju.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 10:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 97.74
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Start | Settings | Control Panel | Administrative Tools | Computer Management | Dosl Management (pod Storage). Doloci crko za particijo na prenosnem disku.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pomlad Član

|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
To pa je bila pomoč,zahvalil bi se obema,res pa me je Sokrat pripeljal dobesedno do rešitve vsaj meni nerešljivega in še manj razumljivega problema. Če k temu dodam še hitrost odgovora, sem resnično hvaležen za pomoč avtorjema,pa tudi res odličnemu forumu www.elektronik.si
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2008 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nic ne rece hvala tako kot mrzlo Lasko
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 19:52 Prispevkov: 2537 Aktiv.: 44.41 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Mar 12, 2008 8:51 am Naslov sporočila: |
|
|
To je standardna težava M$ Oken. Pri določanju črk USB ali drugih vroče priključenih pogonov okna ne gledajo na mapirane diske preko mreže.
Primer: Če imamo diska C in D, CDrom pogon na E in disk F mrežni pogon bodo pri priklopu diska Okna dodelila disku črko F.
Rešitev je opisana zgoraj.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pomlad Član

|
Objavljeno: Sre Mar 12, 2008 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Sokrat je napisal/a: |
Nic ne rece hvala tako kot mrzlo Lasko  |
z veseljem bi častil laško,če te bo pot zanesla v dravsko dolino ni problema !
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Sre Mar 12, 2008 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, ni treba, tisto sem enostavno moral pristaviti
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 19:52 Prispevkov: 2537 Aktiv.: 44.41 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
| @ Sokrat, pomlad. Mene pot tja zanese vsakih 14 dni. Smem jaz prevzeti tvojo nagrado?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Mar 13, 2008 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
| mucek4 je napisal/a: |
| @ Sokrat, pomlad. Mene pot tja zanese vsakih 14 dni. Smem jaz prevzeti tvojo nagrado? |
Ti kar
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 20:42 Prispevkov: 884 Aktiv.: 18.29 Kraj: Zg. savinjska
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
(dve leti kasneje) v PC je vgrajen disk 80GB, na katerem je še 6GB prostora. Varnostno kopiranje sedaj izvajam tako:
- imam še en disk 80GB v prenosnem (rack) ohišju
- vstavim v izklopljen PC
- vklopim PC z zagonsko disketo od Windows Me
- zaženem Norton Ghost
- po dobrih dveh urah je kopija narejena
- izklopim PC, izvlečem disk, ... itd.
Prednost: to je čista kopija kopije - če na originalnem disku (bognedaj) kaj odpove, samo zamenjam disk in gremo dalje. (predvidevam.)
Slabost: rezervni disk je iste kapacitete, kopiranje traja dobri dve uri, izklopi PC/vstavi disk/vklopi PC/kopiraj/izklopi PC/izvleči disk/ ,.....
Ali bi z diskom na sliki bilo kaj drugače ? Ne gre se mi za kakšno shranjevanje filmov, ampak za isto kot imam sedaj - popolno kopijo original diska.
Pogledal sem na Enaa in Mimovrste - glede cene je ok, na druge stvari pa se ne spoznam.
Na kuponu piše "vključno s programom za varnostno kopiranje" - torej je to to, kar jaz iščem ?
Kakšne osebne, predvsem negativne, izkušnje ?
Pravkar gledam en disk na Mimovrste:"Disk odlikuje samodejno varnostno kopiranje. " - a nimajo to vsi ?
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
708.79 KB |
| Pogledana: |
4 krat |

|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 18:46 Prispevkov: 1713 Aktiv.: 87.24 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj prida hitreje tudi z večjim diskom ne bo, saj je prva ovira že 80GB disk, ki je počasnejši kot današnji (ne veliko, ampak vseeno), druga stvar pa je, da boš delal čez USB, ki lahko tudi precej zamori računalnik, če je le ta starejši.
Če pa imaš slučajno še vedno samo USB 1.x pa bo tak disk hiter toliko kot diski izpred 20 let in boš rabil še PCI kartico z USB 2.0 krmilnikom.
Diski ki so vgrajeni v ta ohišja so večinoma Seagate in bolj poredko WD. Prva firma je v redu, druga pa večinoma tudi. Ohišja od Mediona kar dobro odvajajo toploto, vsaj tisti ki sem jih imel v rokah, tako, da mislim, da tudi ti diski v akciji niso slabi.
Cena pa je znižana iz preprostega razloga, 2TB disk je 150€ in ne gre drugače. Malo nazaj so pod enakimi pogoji ponujali 500GB disk, sicer 2.5", ki je manjši, tišji in porabi manj elektrike (se manj greje) toda tudi počasnejši in je veliko vprašanje če ni počasnejši od tvojega 80GB.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 13:11 Prispevkov: 2304 Aktiv.: 84.67 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojih 5 centov:
Najpočasnejši notranji disk je hitrejši od večine zunanjih.
Če rabiš prostor na prenosniku bi jaz razmišljal o posodobitvi njegovega sistemskega diska.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 20:42 Prispevkov: 884 Aktiv.: 18.29 Kraj: Zg. savinjska
|
Objavljeno: Tor Avg 03, 2010 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: |
| boš rabil še PCI kartico z USB 2.0 krmilnikom |
- nabavil oboje, disk in kartico. Diska še nisem preizkusil, ker me kartica spravlja ob živce: Win XP jo ne "vidi", kot da je ni v računalniku.
Sem jo nesel nazaj v trgovino, skupaj s PC-jem, da bi jo v njihovem servisu strokovno vgradili. Nekaj časa so jo prestavljali po PCI konektorjih gor-dol: nič. Jo preizkusijo v svojem PC-ju, resda na Win 7: deluje.
Diagnoza: totalno sesuti moji Win XP, ali pa strela udarila v PCI vodilo.
Win XP so original, kar seveda ne pomeni, da so zaradi tega 100% ok, strela mi je pa tudi že enkrat uničila omrežno kartico... v glavnem, naredil sem malce "rošade" po PCI vodilih, USB-kartico prestavil tja, kjer sta prej omrežna in zvočna delali brez problemov - nič.
PC oz. Win XP enostavno ne zazna, da je vgrajena. Se je že kdo srečal s tem in kako je to rešil ?
96.64 KB |
| Pogledana: |
18 krat |

|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 19:42 Prispevkov: 2694 Aktiv.: 47.16 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Avg 03, 2010 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, pri namestitvi kakšnega kosa strojne opreme piše, da je pred namestitvijo potrebno namestiti gonilnike. V obratnem vrstnem redu zadeva ne deluje.
Možno bi bilo tudi, da kartica hoče kakšne prekinitve, ki jih uporablja že kakšen drug kos strojne opreme.
Drugače pa Google+ naziv kartice+ wxp...
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 444 dni