|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.76 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Mar 12, 2008 2:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tanke nitke lota so znak za prenizko temperaturo lota. Lot je evtektična zlitina. Če je segret toliko, kot mora biti, se bo oblikoval v kroglice, in nitke (solder hair) ne bodo problem. Če je premrzel, na videz lepo teče, ampak se vleče (zelo tanka nitka). To je en dober razlog, zakaj uporabljati spajlaknik z prikazom temperature.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KT.R1sk Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Maj 2008 23:30 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 7:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Bom kar tukaj vprašal, imam LCD TV ki ga uporabljam večina za računalnik, kakorkoli...ko je nekaj časa prižgan se mi pojavijo takšne črte po ekranu
kaj mislite da je to..a se to splača popravt..ne bi ga še rad zamenjal, garancije nimam več..
hvala
lp
Tomaž
Nazadnje urejal/a KT.R1sk Sre Maj 21, 2008 10:27 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3462 Aktiv.: 14.66 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 9:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Najverjetneje gre za okvarjene gonilnike na LCD panelu. Na servisu bi čisto možno menjali cel panel, kar bi stalo (skoraj) toliko kot nov monitor.
Da se ga uporabiti za rezervne dele oz. uporabiti enega drugega pokvarjenega za popravilo tega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.37 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Sre Maj 21, 2008 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Klikni če mi ga daš!  _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KT.R1sk Neznanec

|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta napaka se je pojavila le, če sem imel dlje časa prižgan monitor, zato sem ga razdrl in zadaj dve stranici odvil, da sem prišel do vezja, ...več ur sem imel prižganega (zadaj pa odprt...tako kot na fotki) in se črte niso pojavile.....zdaj pa sem samo plastični pokroc privil (moral bi šel železni pokrov pod plastičnega) ..zaenkrat še dela...drugače bom pa spet odšraufal hehe..ali pa kakšen ventilator gor monitiral ...res čudno..zaradi česa bi to bilo...kako dolgo bo delal...
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.73 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Maj 22, 2008 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
KT.R1sk, tudi sam imam popolnoma enak problem z LCD televizorjem - ko se malo segreje se mu pojavijo takšne črte. Sprva so le majhne motnje, čez čas pa slika iz določenega predela popolnoma izgine . Tudi sam razmišljam o vgradnji ventilatorja, tako da lahko prosim poročaš, če bo delovalo - mislim da bi moralo vsaj za nekaj časa (upam da tudi dolgoročno). _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.65 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 1:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm... meni se to dogaja full-screen... Na Neovo LCD monitorju.. Nekaj časa je mir, potem pa kar naenkrat cela slika skače. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
temperaturno pogojene težave. Sprej kalte in pa topla konica spajkalnika sta najbolši za iskanje čipa ki povzroča težave. Lahko je mrzel lot, lahko je pa tudi čip defekten. Sem že imel tak primer, ko je mrzel čip ni delal (sobna temp) ko pa sem ga samo malo pošlatal s konico je začel brcat. Bil je nek PIC.
@Neoto: meni je pri mobitleu slika začela plesat (pri osveževanju je bila slika vsakič za par vrstic nižje) če sem na hitro odprl pokrovček (serija Z od SE). Vzrok je bil slab stik na konektorju, pa je zgleda zgubljal adresse... _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.02 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Maj 23, 2008 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
dragoon je napisal/a: |
Sprej kalte in pa topla konica spajkalnika sta najbolši za iskanje čipa ki povzroča težave. |
Še boljša kombinacija sta kalte in fen (uporabljam industrijskega, z ozko šobo), vendar ne pretiravat s temperaturo!!! Tranzistorje lahko super "ogrevaš" tudi z žarnico, čez katero daš kos termoskrčljive bužirke.
Ko krivca najdeš, lahko poskusiš nanj pritrditi hladilno telo, morda bo pomagalo. Sicer pa menjava, saj ni dvakrat za reči, da bo prej ko slej trajno odpovedal. _________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.22 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Maj 24, 2008 12:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Najprej sem stvar nameraval prestaviti v Zabavno elektroniko, a ko sem opazil neprimerno velike slike, ki so za povrh linkane na nek drug server (ko slike tam umaknejo postene tema hudo čudna), sem se odločil, da gre tole v smeti. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KT.R1sk Neznanec

|
Objavljeno: Sob Maj 22, 2010 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot zanimivost naj povem, da še danes dela ta monitor..no ravnokar gledam vanj..ampak sem spet probal zapret zadaj in se so se ponovno pojavile črte, tako da čudežno deluje :=) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 474 dni