www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odganjalec glodalcev
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 26, 2004 10:36 pm    Naslov sporočila:  Odganjalec glodalcev Odgovori s citatom

O tem je bilo nekoč že debata (mislim, da na EN) Zanima ne, če kdo ve kaka frekvenca je moteča za glodalce. Tak plašilec sem videl v OBI-ju a stane 8.000 sit Evil or Very Mad . Na njem piše le, da je frekvenca višja od 20 khz. Mraz je izgleda prignal "stanovalca" nad mojo hobi delavnico, ki je zunaj stanovanjske hiše - stop je obložen z oblogami. "Stanovalec" pa se je izgleda lotil stiropora vmes Confused .
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2004 8:19 am    Naslov sporočila:  Jaz imam slabe izkušnje Odgovori s citatom

Imam že leta težave s polhi v strehi. Pred letom ali dneva sem si nabavil ultrazvočno odganjalec, tak ki spreminja ultrazvočne frekvence, podobno kot signalgenerator Wobler, Delovalo je komaj nekaj dni, potem so se očitno navadili in jih ne moti več.....

Mislim, da je edina rešitev, najti odprtine, skozi katere pridejo v hišo in jih zapreti. To počenjam kar naprej, in neverjetno, koliko nepredvidenih odprtin ima hiša. Tako nekako kot imajo Windowsi varnostne luknje ...

Vilko
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2004 10:52 am    Naslov sporočila:  Re: Jaz imam slabe izkušnje Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
neverjetno, koliko nepredvidenih odprtin ima hiša. Tako nekako kot imajo Windowsi varnostne luknje ...

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2004 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, sam sem pred časom prerisal shemo kupljenega odganjalca. Mislim da je pripeta nekje na EN forumu (hm... gledam stran EN in vidim da jo je nekdo napadel, tako da ne morem poiskati načrta). Deluje tako kot je opisal vilko, torej spreminja frekvenco v določenem pasu.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2004 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporaba kakšne mačke je priporočljiva. Če pa ti je sreča naklonjena pa se ti kar sama od sebe naseli kakšna kuna in potem imaš mir pred vsemi glodalci.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2004 4:26 pm    Naslov sporočila:  To je le delno res Odgovori s citatom

To je le delno res. Kuna je le toliko večja, da ne more skozi vsako luknjo, kamor jo stisne lahko polh. Pa tudi ne vem, koga sovražim bolj, polhe ali kuno ...

Vilko
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2004 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kuna je manjša od mačke, zato je tudi bolj učinkovita. Če imaš kuno pri hiši jo kar posti tam. Wink
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.96
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2004 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa,če bi dal zvočnik v podstrešju in to priključen na radio ali drugo.Mogoče bi motilo spanje.
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 29, 2004 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če jih nočeš fentat z navadnimi pastmi za polhe pa poizkusi še tole: Kupi tisti gosti sok od fruktala, ki je v stekleni steklenici z širokim grlom. Preden popijej ves sok, ga pusti notri še kakšne pol deci. Steklenico zamaši in jo pretresi da se ostanek soka prime pa vsej notranjosti. Steklenico odmaši in jo odnesi na podstrešje ter jo postavi pokonci in jo odpri, ter z nečem obloži da se ne prevrne, pa vhod v njo naj bo nekako lažje dostopen. Potem jo odpri in pusti čez noč. Ker je polh zelo radovedna žival, bo prišel polizat sok ki se drži na notranjosti steklenice in ponavadi še pade vanjo. No potem pa ga drug dan odneseš nekam v gozd.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2004 8:28 am    Naslov sporočila:  pasti niso rešitev Odgovori s citatom

Pasti niso rešitev. Seveda jih lahko ujamem ali pobijem s pastmi, toda, ker sem ob gozdu, potem prideju drugi iz gozda. V poštev pride narediti hišo polhom neprijazno, nedostopno. Odganjalci UZ bi bili v redu, če bi delovali, a imam slabe izkušnje.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2005 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem listal stare SAM-e sem naletel na tale načrt. Upam, da se bo dalo brati, kajti pri roki nimam scanerja pa sem članek fotografiral.

plasilo glodalcev.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  320.14 KB
 Pogledana:  526 krat

plasilo glodalcev.jpg

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2005 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

malo OFF-TOPIC:
Silvo je napisal/a:
Upam, da se bo dalo brati, kajti pri roki nimam scanerja pa sem članek fotografiral.

Silvo, samo na to bi te opozoril pri podobnih "podvigih":
- fotoaparat naj bo malo bolj oddaljen od papirja, raje ga povečaj z zoom-om, da ni "fish-eye" efekta (ukrivljeni robovi)
- kontrast naj bo malo močnejši (na aparatu ali pa popraviš na pc-u).

Sam tak postopek velikokrat uporabljam, ker je moj skener zeloo počasen...
Pa recimo pri enem čaopisu, ko so fizični arhiv transformirali v elektronsko obliko, so tudi delali po tem postopku.

Sicer pa se da brati tvojo "mojstrovino". Very Happy

LP, aly.

a13misko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Okt 2005 9:12
Aktiv.: 0.36
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 15, 2006 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je kdo naredil to kar je pripel Silvo ker ima tudi sam nepovabljenega stanovalca pa me zanima če deluje!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
alesko
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 11 Dec 2007 22:43
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2007 10:54 pm    Naslov sporočila:  Aparat za zaščito pred kunami Odgovori s citatom

Aparat za zaščito pred kunami iz kataloga elektronike Conrad.
conrad
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2007 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah, se pri glodalcih (tudi pri mrčesu) elektronski repelenti ne obnesejo kaj prida. Za te stvari smo imeli doma vedno vsaj dva "terminatorja". Mačka za miši, ter terierja ali pa šnavcerja za podgane. Zelo učinkovita zaščita proti glodalcem!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 1 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni